Het eiwitdieet van Novashops is één van de meest populaire diëten op dit moment. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want het eiwitdieet is niet alleen een uiterst effectief dieet waar mee je snel afvalt, het is ook nog eens een geheel gemakkelijk dieet. Je hoeft niets te tellen of te wegen, je hebt geen ingewikkelde kookboeken nodig. Je weet namelijk gewoon precies wat je wel en wat je niet mag eten. Zo simpel is het. Met het eiwitdieet, ook wel proteïne dieet of eiwitrijkdieet genoemd, verbrand je gericht vet, en geen spiermassa. Een populair eiwitdieet is Dieet Pro. Een voordeel is dat het eenvoudig vol te houden is. Dit komt omdat je niet telkens met een hongergevoel hebt. Eiwitten hebben een goede uitwerking op het lichaam, helpen bij onder andere de spiergroei en zorgen ervoor dat je hongergevoel wordt onderdrukt. Het eiwitdieet heeft zelfs glansrijk alle test van de consumentenbond doorstaan.

Novashops Kortingscode

Maak gebruik van de actieve Novashops Kortingscodes

Verschillende mogelijkheden

Als je weet welke voedingsmiddelen je allemaal wel en niet mag eten bij het eiwitdieet kun je natuurlijk gemakkelijk zelf je eigen dieet samenstellen. Er zijn echter ook diverse diëten die gebaseerd zijn op weekschema’s, waarbij per dag wordt aangegeven wat je mag eten. Enkele populaire eiwitdiëten zijn bijvoorbeeld:

Onlangs hebben we alle eiwitdiëten getest en vergeleken.
De verrassende resultaten kun je zien in de grote eiwit dieet test.

Het nadeel van een aantal van deze traditionele eiwitdiëten is dat je voor je producten aangewezen bent op consulenten die de producten onnodig duur maken.  Tevens zijn er kant-en-klare eiwitpreparaten, tussendoortjes en proteïneshakes op de markt. Deze zijn eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld bij Novashops.

Met het eiwitdieet wordt je energie voornamelijk uit voedsel met hoge kwaliteit eiwitten gehaald. Hierbij is het niet belangrijk hoeveel eiwitten je binnen krijgt, het gaat namelijk om de kwaliteit van de eiwitten. Vooral de eiwitten in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten, zijn hiervoor uitstekend geschikt. Tevens is het van essentieel belang dat je voedsel met weinig koolhydraten en weinig vetten, maar juist wel weer veel gezonde vetten eet.

Novashops Forum

Wil je graag ervaringen uitwisselen over Novashops, of heb je vragen over het gebruik van de producten? Dan kan ik je aanraden om het Novashops Forum te bezoeken. Je kunt er antwoorden vinden op de meest gestelde vragen en ervaringen uitwisselen. Er is een aparte categorie waar je kortingscodes kunt vinden die je kunt gebruiken in de Novashops Webshop.

Het principe van het eiwitdieet

Koolhydraten veroorzaken schommelingen in de bloedsuikerspiegel, met als gevolg dat je lichaam het aanmaken van vet stimuleert. Door suikers en complexe koolhydraten, zoals rijst of pasta, te eten is de kans dat je dik(ker) wordt dus sterk verhoogd. Met het eiwitdieet wordt juist de inname van eiwit of proteïne dat gericht vet verbrand, zonder de spiermassa aan te tasten, gestimuleerd en de inname van koolhydraten en slechte vetten zoveel mogelijk beperkt. Dit betekent in de praktijk dat voedsel met (veel) koolhydraten zoals brood, rijst, aardappelen, pasta, suikers en alcohol taboe zijn, terwijl bijvoorbeeld vlees, vis en eieren een belangrijk onderdeel van het dagelijkse eten vormen.

Snel gewicht verliezen met een eiwitdieet

Met het eiwitdieet kun je in zeer korte tijd veel gewicht verliezen. Met name in het begin zal je ook veel vocht verliezen. Het eiwitdieet is daarom ook voor mensen die de neiging hebben om veel vocht vast te houden uitermate geschikt.

Suikerspiegel in balans

Een dieet met een hoog proteïne gehalte, zoals het eiwitdieet, zorgt ervoor dat de schommelingen in de bloedsuikerspiegel afnemen. Dit zorgt ervoor dat het eiwitdieet ook uitermate geschikt is voor mensen met diabetes of hypoglykemie.

Opbouwen van spiermassa

Ook als je je spiermassa wilt opbouwen, bijvoorbeeld als je aan krachtsport doet, is het eiwitdieet of proteïne dieet uitermate geschikt. De belangrijkste bouwsteen voor je spieren is namelijk proteïne. Je bouwt je spieren op en je voelt je fitter. Het grote voordeel van dit dieet is dus dat je kunt afvallen zonder dat je spiermassa wordt aangetast

Niet onbeperkt

Ondanks alle voordelen van het eiwitdieet is het toch geen dieet die je onbeperkt kunt blijven doen. Het extreem eiwitrijk eten kan op de lange duur namelijk leiden tot teveel cholesterol. Weinig koolhydraten is wel goed, echter te weinig koolhydraten eten is juist weer niet goed. Je hersenen hebben namelijk glucose nodig en je wilt je hersenen uiteraard wel graag in goede conditie houden.

Als je (snel) veel gewicht wilt verliezen, dan is het eiwitrijk dieet uitermate geschikt, echter is het niet verstandig om het, in strenge vorm, vele maanden achter elkaar te doen. Het is derhalve verstandig om het eerst heel streng en rigoureus toe te passen en na een tijdje over te gaan op een iets mildere variant, zodat je toch wat koolhydraten en minder eiwitten binnen krijgt.

Wat eet je bij het eiwitdieet?
Het eiwitdieet is anders dan andere diëten. Je drinkt namelijk geen vruchtensap en je eet geen brood of toast. Gebakken eieren met bacon worden juist wel weer aanbevolen. Zelfs een cheeseburger mag je gewoon eten, als je het broodje maar laat staan. En ’s avonds eet je bijvoorbeeld een lekkere salade met vlees of vis, zolang er maar geen pasta, rijst of aardappelen worden gegeten.

Wat mag je eten tijdens een eiwitdieet?

Bij het eiwitdieet mag je wel eten:

 • Vlees
 • Vis en schaaldieren
 • Eieren
 • Zuivelproducten zoals melk en kaas
 • Eiwitshakes en supplementen
 • Groenten
 • Salades

Wat mag je niet eten tijdens een eiwitdieet?

Bij het eiwitdieet mag je niet eten:

 • Aardappelen
 • Pasta
 • Rijst
 • Tarli
 • Brood
 • Suikers
 • Chocolade
 • Fruitsappen
 • Zoete vruchten

Het is tijdens een eiwitdieet niet toegestaan om alcohol te drinken

Waarom het eiwitdieet werkt

Bij het eiwitdieet zal je na een paar dagen tot een week de eerste resultaten al kunnen merken. Dit alles heeft zoals gezegd te maken met de vele eiwitten die je binnen krijgt. Om te beginnen zorgen de eiwitten ervoor dat je honger gevoel wordt gestild, waardoor je automatisch minder eet en geen trek hebt in tussendoortjes. Tevens zorgen de eiwitten ervoor dat je lichaam meer energie gaat verbruiken. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je spieren zullen groeien, waardoor ze meer energie zullen verbruiken om te kunnen functioneren. Doordat je minder (koolhydraten) eet, zal je lichaam dan het lichaamsvet gaan verbranden om toch de benodigde energie te kunnen leveren. Dit zorgt ervoor dat je zult gaan afvallen.

De voordelen van het eiwitdieet

 • Vooral in het begin kun je er in korte tijd veel mee afvallen.
 • Eiwitten onderdrukken het hongergevoel, waardoor het eiwitdieet gemakkelijk vol te houden is.
 • De schommelingen in je bloedsuikerspiegel worden minder, waardoor je ook minder neiging zult hebben om zoetigheid te gaan eten.
 • Je vetmassa neemt af en je spiermassa neemt toe, doordat eiwitten helpen bij het opbouwen van je spieren.

Aanvullende tips

 • Maak salades en dergelijk niet aan met olie, maar bijvoorbeeld met een light dressing.
 • Je mag net zoveel koffie en thee drinken als je wilt, als het maar zonder melk en zonder suiker is. Zoetstoffen zijn wel toegestaan.
 • Drink minimaal 2 liter vocht, het liefst water, per dag.
 • Gebruik geen boter of olie.
 • Je lunch en je maaltijd kun je zonder problemen verwisselen.

Gezonde Groenten,

Sanne

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringIs Brood Gezond of Ongezond?
Eenvoudig AfvallenHet 5 kilo Afvallen in 7 Dagen Plan
novashops-eiwitdieetDe producten van Novashops zijn een goed alternatief voor iedereen die een willekeurig ander eiwitdieet volgt zoals Powerslim. De prijzen zijn gunstiger en de producten doen kwalitatief niet onder voor de duurdere A merken.

14 Reacties

 1. Vrijdag had ik het starterspakket besteld en zaterdag had ik het al binnen! Vandaag ben ik aan het dieet begonnen en dat begon met havermout. Normaal eet ik bijna elke ochtend een lekker schaaltje havermoutpap , maar deze vind ik nou niet echt lekker , bijna vies. De reep als tussendoortje vond ik echt lekker en de shake als lunch vond ik ook echt heel chemische smaken . En nu als diner heb ik tomatensoep ik durf het bijna niet te zeggen maar die vind ik ook echt niet lekker!! Vies gewoon Ik hoop dat ik morgen de maaltijden lekkerder vind . Ik blijf positief ????

 2. Nieuwe Nova Shops kortingscode
  Je hebt je ingeschreven op GoedeKortingscodes.nl voor meldingen van nieuwe Nova Shops kortingscodes. Dit zijn de meldingen:

  Nova Shops
  11% Carnavalskorting

 3. Bedankt voor het Novashops Prijzenpakket!

  Ik heb nog 50 kortingcoupons coor 20% korting. Wie kan ik hier blij mee maken? Reageer op mijn bericht en ik zorg dat de code naar je toe komt.

 4. Novashops was vroeger goed maar de laatste keren dat ik heb besteld ging er altijd wat mis. Verkeerde inhoud, te laat of niet geleverd, kan gebeuren maar los het dan op. Jammer dat het niet meer dezelfde service heeft als vroeger.

 5. Hallo!

  Een jaar geleden sloot ik mijn Prodimed avontuur af en helaas ben ik intussen alweer een hele hoop bij door in mijn oude patroon te hervallen (gelukkig niet alles wat ik was afgevallen) en zou nu dus willen herbeginnen. Alleen twijfel ik qua product. Prodimed is zo ongeveer €2,99 per zakje terwijl Novashops ongeveer €1,89 is per maaltijd. Wat is het verschil? Allen kan ik online aankopen dus dat is het probleem niet.

 6. Mijn huidige gewicht is 82 kg, bij een lengte van 1.76.
  Mijn streefgewicht is 72Kg.
  Ik heb meerdere diëten geprobeerd, zoals cambridge, Sonja Bakker en maaltijdshakes.
  Doordat ik de shake nam, viel ik veel af, alleen daarna moest ik weer normaal gaan eten en daar gaat het elke keer mis. Ook sport ik ongeveer 2a3 keer in de week, dus moet ook een gezonde voeding nemen.
  Ik ken Vitadis nog niet, daarvoor zou ik het graag uit willen proberen. De levensstijl spreekt me in ieder geval erg aan.

 7. Hallo lieve mensen, (voor wie ik heel veel respect heb!)

  Ik word begin juli 41 jaar…En daar ligt voor mij de omslag. Als ik mijn gewicht kwijt wil moet het nu en niet wachten totdat ik ouder wordt en het nog moeilijker gaat worden om mijn gewicht eraf te krijgen en onder controle te houden.

  Via een schoonzus over Prodimed gehoord, zij heeft het zelf gedaan en is al 18 kilo kwijt. Ik heb al zoveel diëten gevolgd, maar ik val nog geen 3 ons per week af… Na iedere (uiteindelijk) afgebroken lijnpoging was ik na afloop zwaarder dan ik begonnen was. Het vreselijke Jojo effect!

  Ik ben een echte “control freak” ben heel erg netjes in mijn huis(houden) op mijn werk, hou graag overal de controle over en maak overal lijstjes van (een echte tik), maar…niks frustreert mij zo erg, als het niet onder controle hebben van mijn gewicht!!! Ik heb er ook geen verklaring voor.

  Heb ook eigenlijk geen diëtiste nodig die mij verteld wat ik wel en niet mag eten, dat weet iedereen zelf ook wel, wat gezond en heel erg ongezond is. Maar het zit in mijn hoofd. Ik weet van mezelf dat ik een emotie-eter ben. Waarom weet ik niet. Heb geen zware jeugd gehad, heb een gelukkig huwelijk (al bijna 20 jaar!) met 2 lieve kinderen. (dochter van bijna 18 en zoon van 15) Wat mij bezig houdt is de vraag waarom ik dan toch steeds naar het foute (troost-voer) grijp. Mijn man zegt wel eens, je kan beter naar een psycholoog toe gaan! hihi.

  Ik wil heel graag overstappen op dit dieet, zie dit echt al een laatste kans, maar zit ontzettend tegen de prijs aan te hikken…
  Mijn man zegt, moet je niet gaan doen..dat is ruim 100 euro per week en dat is ver boven ons budget! Hij heeft echt voor mij over dat ik graag wil afvallen, maar hij zegt, doe het gewoon normaal met gezonde voeding!!! Na je dieet zal je daar uiteindelijk toch weer op over gaan, toch? Dus waarom begin je daar dan niet gelijk mee??? Ik begrijp wat wel wat hij bedoeld…

  Ik weeg nu 93,3 kilo en wil het allerliefst 25 kilo kwijt (naar 68,3). Ik ben 1.70 lang. Mijn BMI is 32. Dus als ik echt niet naar de 100 kilo wil groeien, vinden jullie dat dit een goed plan voor mij is en dat het financieel de moeite waard is? Kunnen jullie inschatten hoe lang ik er gemiddeld over zal doen om mijn doel te halen, er van uitgaande dat ik tot op het bot gemotiveerd ben, juist door de kosten die dit voor mij en mijn gezin met zich mee brengt?

  Stel dat het afvallen met Prodimed ook voor mij werkt, ik zal mijn inkomen, geheel aan mijn dieet gaan spenderen… Hoe zit het dan met je kleding, die veel te groot is geworden, ook daar komen dan weer extra kosten bij kijken. Voor mijn baan loop ik in een uniform…mag niet om de paar weken een nieuwe aanvragen. Hoe zijn jullie daar mee om gegaan?
  Ik overweeg maandag om me in te gaan schrijven. Wil eerst nog even mijn zorgverzekeraar DSW bellen, ben top-aanvullend verzekerd, weet iemand of DSW misschien nog in de kosten tegemoet komt? Of via een brief van de huisarts?

  Raden jullie mij trouwens het starterspakket aan? Ik zag die die 165 euro kost, ik lust op voorhand geen chocolade, koffie/cappuccino, havermoutpap en kokos, mag je die ruilen, voor iets wat je wel lust? Voor hoelang is dit pakket, in weken?

  Ik ben op zich een gezonde meid, ik rook en ik drink niet, lust geen koffie en bruin brood. Ben meer een hartige eter dan een zoetige. Sport ook niet echt, wandel wel regelmatig 1,5 uur met een vriendin of ik ga met haar fietsen. Ik hou enorm van voetbal kijken. Ik ben gek op Feyenoord, mijn grote liefde.

  Ik hoop dat jullie mij willen helpen, want op dit moment weet ik het echt even niet meer… Zit nog met zoveel vragen in mijn hoofd over dit dieet. Ik kijk ontzettend uit naar al jullie reacties op mijn vragen.

  Wens jullie heel veel succes, ik heb diep respect voor jullie en de keuzes die jullie gemaakt hebben naar een gezonder leven en een goed eetpatroon!

  Lieve groetjes!

 8. Hallo Pauline,

  Voor zover ik weet komen alle producten van powerslim en novashops van dezelfde leverancier, Novashops heeft natuurlijk wel meer producten in het assortiment en wellicht dat die anders smaken. Ik zelf ben bij Protislank begonnen, maar door slechte levertijd en minder keuze ben ik overgestapt naar novashops, tot nu toe nog geen dag spijt van gehad.

 9. Goedemiddag,

  In zes dagen twee kilo kwijt en geen hongergevoel.Ben er blij mee.
  Wat ik graag wil weten : welke dranken mag je drinken buiten water. Dit heb ik nog niet kunnen ontdekken.
  Alvast bedankt voor de reactie

  Gr.Rob

 10. Novashops richtlijnen: Gedurende het dieet blijft je bloedsuikerspiegel zeer stabiel vanwege de afwezigheid van “snelle” suikers. Hierdoor heb je geen honger. Natuurlijk is dit fijn. Het is echter wel een absolute must om de aanbevolen hoeveelheid producten in te nemen, omdat je anders te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor neemt je spiermassa af en wordt de stofwisseling vertraagd wat uiteindelijk leidt tot het jojo-effect. Neem dus in elke fase het aantal producten wat is voorgeschreven.

  Fase 1

  Het is in fase 1 niet toegestaan om fruit te eten. Dit komt doordat fruit suikers bevat. Deze suikers dienen in het lichaam als brandstof en in fase 1 willen we dat het lichaam juist de reservebrandstoffen gaat gebruiken. Doordat de brandstoffen in het proteïne dieet tot het minimum worden beperkt, schakelt het lichaam over op vetverbranding, ketose genaamd. Vanaf fase 2 komt fruit terug in het voedingspatroon.

  Ketose

  Wanneer je de inname van koolhydraten en suikers dusdanig beperkt dat je lichaam daar niet meer voldoende energie uit kan halen, gaat je lichaam de opgeslagen vetten gebruiken voor energie. Bij het afbreken van opgeslagen vetten komt namelijk glucose vrij, dit is een koolhydraat. Deze vetverbranding heet het ketoseproces en dit is een natuurlijke reactie van je lichaam. Het is moeilijk om dit zelf, met normale voeding, te bereiken. Het gevaar bestaat, dat je toch teveel koolhydraten binnenkrijgt om volledig in ketose te raken, dat je veel essentiële voedingsstoffen mist en voornamelijk dierlijke vetten en eiwitten binnenkrijgt.

  • Hallo ik heb een vraag. Ik heb powerslim gevolgd en ben later overgetapt op novashops omdat deze producten beter betaalbaar zijn. De smaak is alleen niet geweldig maar omdat het een stuk goedkoper is kan ik hiermee leven. Een vriendin van me gebruikt Protislank producten. Mijn vraag is: “zijn er mensen die positieve of negatieve ervaringen hebben met protislank t.o.v. novashops?”

   Pauline

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in