Novashops Review en Ervaringen

De Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen gebruik je als onderdeel van een eiwitdieet. In dit artikel lees je onze testbevindingen van deze repen.

Wat zijn Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen?

Novashops heeft een grote collectie met verschillende soorten proteïnerepen ontwikkeld. Er zijn in totaal meer dan dertig verschillende smaken. Je vindt uiteraard klassiekers zoals chocolade en karamel, maar er zijn ook wat unieke smaken. Denk aan nougat of crispy citroentaart.

Novashops is een bedrijf uit Roermond. Het bedrijf heeft veel producten op het gebied van afslanken, waaronder ook het Nupo-dieet. Op de website van het bedrijf vind je instructies over hoe je een eiwitrijk dieet kunt volgen.

Novashops Novashops Review en Ervaringen Novashops ervaringen

Voor wie zijn Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen geschikt?

Er zijn meer dan twintig verschillende varianten van de Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen. Veel van deze repen bevatten granen (en dus gluten), melk of pinda. Lees goed het etiket voordat je een van de repen aanschaft.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Novashops Novashops Review en Ervaringen Meer informatie

Zijn de Novashops repen effectief?

We hebben gekeken naar de samenstelling van de eiwitrepen van Novashops. Het eerste dat opvalt, is dat er in een reep van 35 gram ongeveer 9 gram (soms meer) koolhydraten zitten.

Novashops stelt een deel van deze koolhydraten niet meetellen, omdat het polyolen zijn. Hiermee gaat het bedrijf te kort door de bocht. Polyolen zijn wel degelijk koolhydraten. Sommige soorten polyolen zijn vrij van calorieën, maar de soorten die je in de repen van Novashops vindt, bevatten wel calorieën. Het aantal calorieën is wel lager dan bij suikers. Bovendien kunnen polyolen darmklachten veroorzaken (bron).

Met gemiddeld ongeveer 12 gram proteïne per reep, scoren de Novashops repen vrij gemiddeld. De hoeveelheid eiwitten in een reep is belangrijk, omdat je de repen vaak gebruikt als onderdeel van een dieet hoog in proteïne. Dit dieet is effectief als je wilt afvallen (bron).  Gelukkig bevatten de repen ook een klein beetje voedingsvezels.

Als je de koolhydraatarme maaltijdrepen van Novashops gebruikt, is de kans wel aanwezig dat je een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontwikkelt (bron). Er zitten weinig vitaminen en mineralen in de repen.

Novashops review
Novashops review

Wat kosten de Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen?

De meeste repen kosten €1.99 per stuk. Naarmate je meerdere repen koopt, krijg je vaak een korting. Er zijn ook kant-en-klare verpakkingen met meerdere repen. Je kunt punten sparen voor korting op nieuwe repen.

Voordelen

Met meer dan veertig (!) verschillende varianten, kun je eindeloos variëren. Er zit ook altijd wel een smaak bij die jij lekker vindt.

Nadelen

De repen bevatten net iets te weinig eiwitten om echt goed vullend te zijn. Dit vergroot het risico dat je later op de dag meer gaat eten.

Conclusie

De Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen bevatten redelijk veel proteïnen, maar op andere vlakken schieten de repen wel wat te kort. Er zitten veel koolhydraten in. Een deel van deze koolhydraten zijn polyolen, maar deze kunnen darmproblemen veroorzaken. Als je te veel van de repen eet, is de kans aanwezig dat je een tekort ontwikkeld aan verschillende vitaminen en mineralen.

Afvallen met eiwitrepen is zeker mogelijk, maar het is verstandig om dan een reep te kiezen met een betere samenstelling; minder koolhydraten en toegevoegde vitaminen en mineralen.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringSuiker in Eiwitshakes en MaaltijdShakes
Eenvoudig AfvallenMultislim Review en Ervaringen
novashops-review-en-ervaringenDe Novashops protëine en koolhydraatarme maaltijdrepen bevatten redelijk veel proteïnen, maar op andere vlakken schieten de repen wel wat te kort. Er zitten veel koolhydraten in. Een deel van deze koolhydraten zijn polyolen, maar deze kunnen darmproblemen veroorzaken. Als je te veel van de repen eet, is de kans aanwezig dat je een tekort ontwikkeld aan verschillende vitaminen en mineralen. Afvallen met eiwitrepen is zeker mogelijk, maar het is verstandig om dan een reep te kiezen met een betere samenstelling; minder koolhydraten en toegevoegde vitaminen en mineralen. Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

6 Reacties

  1. Ik wil graag meedoen in het testpanel.
    Eerder al eens 15 kg afgevallen met koolhydraten beperkt dieet.

  2. Hoi, ik ben momenteel te zwaar en wil afvallen. Ik denk erover om dit (crash)dieet te doen. Ik weet het, het is crashen, maar ik weet vanezef dat ik daarna naar lang op gewicht blijf. Ook omdat ik zelf een uitgebalanceerd dieet samenstel.

  3. Word graag proefpersoon omdat ik graag kha eet en nu via jullie het vijfdaagse start pakket ben gestart. En heel graag nog meer van jullie shop wil proeven/ ervaren

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in