Novo programma – immogenics

Luistert u eigenlijk wel naar uw lichaam?

Vaak vermoeid? Migraine? Maag- darmklachten? Huidproblemen? Overgewicht? Heeft u hier ook regelmatig of voortdurend last van?

Heeft u er wel eens aan gedacht dat dit te maken kan hebben met uw voeding? Terwijl u in de veronderstelling bent dat u gezond eet, kan uw lichaam hier wel eens heel anders over denken!

Het NOVO programma van Immogenics
IMMOGENICS is erop gericht de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Door middel van een verantwoord, voor u op maat gemaakt voedingsadvies kan Immogenics helpen de ultieme lifestyle aspiratie te bereiken: gezondheid, vitaliteit, een positief zelfbeeld en een sterk zelfvertrouwen.

Een van de laatste trends op het gebied van gewichtsvermindering is het Novo-programma. Novo hanteert een afwijkende theorie over de menselijke stofwisseling.

Volgens Novo hebben calorieën en beweging niets met overgewicht te maken, maar wordt dit veroorzaakt door een ontstekingsreactie in het bloed. Het eten van de verkeerde voedingsmiddelen zou deze in gang zetten, wat, aldus de theorie, leidt tot het opslaan van vet en vermindering van energie.

Dit is persoonsgebonden. Een voedingsmiddel dat bij de ene mens een ontsteking veroorzaakt, wordt bij de andere juist goed door het bloed opgenomen. Via een bloedtest komt men er achter welk voedingsmiddel ‘goed’ en welke ‘slecht’ is en daaraan past men zijn eetgewoonte aan.

Voordeel van dit dieet: Persoongebonden dieet. Dit dieet wordt dus volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes

Nadeel van dit dieet: Dit dieet is omstreden. Voedingsdeskundigen betwijfelen of dit dieet werkt.

meer informatie: http://www.immogenics.com/

Heb je ervaring met het Novo Immogenics programma? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

4 Reacties

 1. Ook ik heb 20/25 jaar geleden getest.
  Ging goed.
  Maar
  Jaren geleden dus.
  Werkt het nog, is mijn vraag nu?
  Ik wil het graag weer proberen.
  Heb de kaart nog.

 2. Ik heb in 2006 al mijn bloed laten testen op 115 voedingsstoffen (groenten, fruit, vlees vis, koffie thee etc) door Novo Immogenics. Er waren 19 producten die een meer of (soms iets) minder heftige reactie hebben gegeven. Die werden op de rode lijst gezet. Hoe minder heftig hoe minder rood. Lijst loopt van boven naar beneden can rood via oranje naar geel. Voor mij gold dat groene thee een heel heftige reactie had gegeven. Stond helemaal bovenaan. En ik maar denken dat ik gezond bezig was met het drinken van groene thee. Ook was soja een boosdoener. En ik heb ontdekt dat werkelijk bijna overal in kant en klare producten afgeleiden van soja zitten. Meest sojalecithine. Dus ja geen wpnder dat je daar dan makkelijk veel te veel van binnen krijgt. Ik kijk sindsdien altijd op verpakkingen. Gebruik geen zakjes en pakjes meer. Ben 4 maandenlang streng alleen de producten van de “groene lijst” (alle geteste stoffen waar je dan wel goed op hebt gereageerd) gaan eten, dus ook geen producten gegeten die niet waren getest en ben heel erg opgeknapt! Veel minder last van maag en darmen en meer energie. Ik vond het ook erg duur, maar heb 100 euro teruggekregen van mijn zorgverzekering. En uiteindelijk vond ik het ook de moeite waard. Geen spijt gehad. Veel geleerd ook. Ik denk dat je misschien teleurgesteld wordt als je denkt dat je hier een wondermethode voor gewichtsverlies hebt gevonden. Die bestaat simpelweg niet. Afvallen betekent “gewoon” minder eten, goed gezond voedsel gebruiken en meer bewegen. En last but not least: volhouden.

 3. Vanaf pubertijd tot nu, 30 jaar, last van acne. Nu met name last van flinke commedonen, er komt veel “troep” uit mijn porieen in mijn gezicht en op rug. Ik heb van alles geprobeerd en weet het niet meer. Denk nu misschien oplossing in voeding. Is het NOVO programma iets voor mij?
  En mogelijk om een folder te ontvangen?
  Ook wat is voor mij de dichtsbijzijnde locatie?

  BVD

  • Hallo Judith,
   Ik heb hetzelfde probleem. Jouw post is dan wel enige jaren geleden, maar ik hoop dat je hier nog een melding van krijgt en dat je me kunt vertellen of je het novo dieet hebt uitgeprobeerd en of het werkte. Of wat je vervolgens wel geprobeerd hebt. Hoe gaat het nu met jou?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in