Nupo Dieet Ervaringen en Review

Nupo is een Very Low Calorific Diet (een dieet met erg weinig calorieën) waarmee je binnen acht weken flink moet kunnen afvallen. In dit artikel lees je onze bevindingen over het Nupo dieet.

Wat is Nupo?

Nupo is een dieet waarbij je op een aantal dagen in de week een laag aantal calorieën inneemt. Je neemt op deze niet meer dan 700 calorieën in. Er zijn drie verschillende programma’s, een waarbij je twee dagen in de week een dieet volgt en een voor vijf en voor zeven dagen.

Testpersonen Gezocht

Nog 2 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Op de andere dagen kun je volgens Nupo normaal eten, maar wordt aangeraden om niet meer dan 1600 (vrouwen) tot 1800 (mannen) calorieën te eten. Er zijn geen recepten of voedingsschema’s voor deze dagen.

Om je te helpen om dit dieet vol te houden, heeft Nupo verschillende producten ontwikkeld die je kunt gebruiken om een maaltijd te vervangen. Denk hierbij aan maaltijdvervangers, repen, en soepen.

Voor wie is Nupo geschikt?

De losse producten van Nupo zijn geschikt voor iedereen. Als je het dieet wilt gaan volgen, dan is het raadzaam om je arts te raadplegen als je een aandoening hebt zoals diabetes. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen dit dieet beter niet volgen.

Nupo Dieet
Nupo Dieet

Is Nupo effectief?

Als je een van de strengere varianten van het Nupo dieet volgt, val je snel af. Toch zijn de resultaten niet duurzaam. Het dieet is te streng.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een zeer streng dieet volgen een grote kans maken om later vreetbuien te krijgen (bron). Uit een ander onderzoek is gebleken is dat je bij een zeer streng dieet het risico loopt om depressief te worden (bron).

Dit is niet het enige nadeel aan een dieet dat erg laag is in calorieën. Je verliest ook snel spiermassa. Dit zorgt ervoor dat je je minder energiek voelt en dat je een grote kans hebt om last te krijgen van het beruchte jojo-effect (bron).

De enige variant die wel goed vol te houden is, is de variant waarbij je twee dagen in de week minder calorieën eet. Hier mis je dan weer goede richtlijnen over hoe je op de andere dagen moet eten.

Wat kost Nupo?

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op deze vraag, omdat er veel verschillende producten zijn. De Nupo maaltijdshakes (grootverpakkingen) zijn best betaalbaar met iets meer dan €1,50 per maaltijd, terwijl de repen juist duur zijn (€3,50 per stuk.

Hier kun je natuurlijk wel de kosten vanaf trekken die je anders maakt voor een normale maaltijd.

Voordelen

Nupo heeft een uitgebreide lijn met diverse producten in verschillende smaken. Je kunt dus eindeloos variëren. Dit helpt, zeker als je voor langere tijd het Nupo dieet gaat volgen. Overigens zijn de producten qua samenstelling lang niet slecht.

Nadelen

Je krijgt heel weinig sturing over wat je moet eten op de dagen dat je niet dieet. Sterker nog, er wordt zelfs aangereden om te eten zoals gewoonlijk. Als je op die dagen al goed at, dan was er geen noodzaak om af te vallen?

Conclusie

Het idee achter Nupo klinkt verleidelijk; je eet een periode heel weinig calorieën, maar je krijgt toch alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt. Er zijn meerdere redenen waarom dit dieet niet langdurig effectief is.

Toch blijft Nupo een crash-dieet, tenzij je maar twee dagen in de week het dieet volgt. Je krijgt gedurende een periode van 8 weken te weinig calorieën binnen om je lichaam te onderhouden. Dit is schadelijk, bijvoorbeeld omdat je op deze manier spiermassa gaat verliezen. De kans is dan ook heel groot dat je je gaat jojo-en. Om die reden raden wij Nupo dan ook af.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelOolong thee, Kan je er mee afvallen?
Volgend artikelGroene Thee Review en Ervaringen
nupoNupo is een Very Low Calorific Diet (een dieet met erg weinig calorieën) waarmee je binnen acht weken flink moet kunnen afvallen. In dit artikel lees je onze bevindingen over het Nupo dieet. Wat is Nupo? Nupo is een dieet waarbij je op een aantal dagen...

100 Reacties

 1. Ik wil graag 5 kilo afvallen. Ik sport al ruim voldoende, eet al vaak gezond maar in de loop der jaren zijn er toch wat kilo’s bijgekomen die ik er maar niet vanaf krijg. Met de shakes en dieet producten van Nupo denk ik dat het me gaat lukken!

 2. Mijn beste vriendin gaat trouwen een evenementen van 3 dagen in Zwitserland. Ik moet een bloed mooie jurk aan maar moet mij er wel lekker in voelen. 7 augustus wil ik minimaal 8 kilo kwijt. Heb de motivatie nu nog de middelen!

 3. Na mijn zwangerschap( nu bijna een jaar geleden) lukt het maar niet om weer terug op mijn ideale gewicht te komen. Mijn broeken zitten strakker dan ik wil dat ze zitten. Ik ben blij met hoe ik er uit zie maar zie mezelf toch liever net iets minder vol.

 4. Ik wil graag een paar kilo afvallen omdat mijn dochter in mei gaat trouwen. Daarnaast moet ik nu 6 weken vloeibaar eten van de kaakchirurg omdat ik kaakartrose heb en overbelaste kaakspieren. Het ideale moment dus om dit te gaan testen

 5. 2 jaar geleden gestopt met roken. Ben bijna 20 kilo bijgekomen en echt al van alles geprobeerd om af te vallen, tot nu toe zonder resultaat.
  Zou SUPER graag eens met NUPO de strijd aan willen gaan.
  Zal ook hiermee wel niet lukken lijkt mij. Maar ja wie weet.

 6. Door medische omstandigheden ben ik flink aangekomen. Nu zou ik voor mijn gezondheid graag weer wat eraf willen hebben en mischien kan nupo mij hier bij helpen

 7. Ik wil dit heel graag proberen omdat er 10 kg vanaf moet. Mijn valkuil is dat ik verkeerd eet.
  Met dit progamma moet ik meerdere keren per dag eten.

 8. Ik ben een vrouw van 23 jaar en zou graag een dieet willen proberen met shakes. Ik heb al mee gedaan met een aantal andere soorten diëten en zou graag het resultaat hiermee willen vergelijken.

 9. Hallo,

  Ik zou heel
  graag verantwoord wat kilo’s kwijt raken. Met een beetje hulp en begeleiding zou ik graag deze dieet vorm willen uitproberen.

 10. Graag zou ik dit dieet willen proberen. Ben in deze corona tijd 7 kg aangekomen en heb al vanalles geprobeerd. Hopelijk dat dit dieet mij weer op weg kan helpen om de eerste kg te verliezen.

 11. Hallo, ik zou heel graag het Nupo dieet willen uitproberen. Ik heb ondertussen al meerdere dieeten geprobeerd, maar ben nog niet op mijn streefgewicht. Danku voor deze kans :-)

 12. Ik zou graag het dieet willen proberen als testpersoon en een review geven. Heb al verschillende diëten gevolgd dus ik denk dat ik er wel een goede kijk op heb.

 13. Ik wil dat kleren weer mooi staan n ik weer zelfvertrouwen krijg n kan genieten van t leven. N niet steeds overal achter hoef te verschuilen op foto’s enz.. het zou echt een droom van me zijn mee te mogen doen aan dit onderzoek

 14. Ik zou heel graag dit willen! Ik ga dan zeker kijken of ik de producten lekker vind en het dan zelf vaker bestellen.

 15. Hallo,

  Ik zie dat jullie nog mensen nodig hebben km het Nupo dieet uit te proberen. Ik doe dit graag voor jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Stephanie Verstijlen

 16. Hallo, ik zou graag het Nupo dieet voor jullie willen proberen als jullie nog mensen nodig hebben voor een review.

  Met vriendelijke groet,

  Stephanie Verstijlen

 17. Door ziekte ben ik de afgelopen jaar 20 kilo aangekomen die er niet meer af willen. Van alles geprobeerd aan diëten, sporten etc maar nog geen resultaat geboekt. Enorm veel goeie dingen gehoord over Nupo en super benieuwd wat voor effect het op mij zal hebben

 18. Na 3 zwangerschappen zijn de nodige kilo’s blijven hangen ik wil dan ook echt flink afvallen om weer in shape te komen en zou heel graag daar Nupo bij willen uitproberen.

 19. Graag zou ik dit willen testen. Ik doe nu keto maar heb moeite met het ” vettige” eten. Ik heb dan veel last van mijn darmen.
  Ik wil graag na een verdrietige periode waarin ik veel ben aangekomen weer terug naar mijn oude gewicht.

 20. Na de zwangerschap ben ik 30 kg aangekomen waarvan 18kg ondertussen eraf zijn maar de overige 12kg gaat er precies niet af

 21. Ik ben in 1 jaar tijd 12 kilo aangekomen door de prikpil en aangezien dit hormonale kilo’s zijn raak ik er maar niet vanaf. Heb al verschillende diëten geprobeerd maar niks helpt. Hopelijk raak ik hier wat mee kwijt.

 22. Door corona en verplicht thuis zitten wat bijgekomen. Zou graag proberen met Nupo terug op mijn gewicht te komen.

 23. Ik las de deal op Social Deal en dacht wat recensies op te zoeken. Zo kwam ik op deze site terecht. Ik ben omwille van corona en een operatie enkele kilo’s bijgekomen. Niet dramatisch maar toch niet leuk, want mijn broeken gaan bijna niet meer dicht. Daarom wil ik dit misschien toch eens proberen, ik heb altijd weigerachtig gestaan tegenover shakes.

 24. In de overgang en afvallen… het valt niet mee… nooit echt geloofd in een shake-afvalmethode… wellicht nu toch het proberen waart.

 25. hooi, afgelopen 1,5 jaar ben ik zo’n 8 kg aangekomen. Nu de zomer er weer aan begint te komen zoek ik een manier waarbij ik snel en effectief kan afvallen. Via via kwam ik op het Nupo Dieet en tot zover lijkt het type dieet ideaal voor mijn levensstijl. Student, 22 jaar, Altijd druk, veel ongezonde vreetbuien en moeite met het houden van mate qua hoeveelheid eten. Om te beginnen met afvallen wil ik graag starten met het Nupo dieet. Omdat ik 2x per week nog intensief sport hoop ik mijn spieren te kunnen behouden, maar mijn prioriteit ligt vooral bij het verbranden van vet.
  Ik hoor graag of ik het proefpakket in ontvangst mag nemen!

 26. Toevallig zag ik op “Social Deal” een aanbieding staan van Nupo. Ik dacht, er moeten nog een paar kilootjes eraf, dus misschien met dit product?
  Ik wilde nog even op Google kijken naar eventuele reviews en toen kwam ik bij jullie uit. Dus voor de 1e keer in mijn leven shakes gedronken en meegedaan aan een test?

 27. Al zoveel geprobeerd maar echt niks helpt. Zie veel goede beoordeling dus zou heel graag willen testen. 6 shakes per dag lijkt me zeer geschikt. Meestal zijn het er 3 pd. Vandaar de trek in ander eten. Overtuig me maar dat dit het juiste dieet is . Ik laat me verrassen.

 28. Goedemiddag,
  Ik wil 10 kilo afvallen
  Vooral voor mijn gezondheid.
  Dit lijkt mij een goede uitdaging.
  M.vr.gr. willeke.

 29. Ik wil al erg lang afvallen, maar dit lukt maar niet.. Ik heb al van alles en nog wat geprobeerd, niks werkt voor mij. Ik heb het echter nog niet geprobeerd met shakes. Zou dus graag testen of dit misschien wel werkt voor mij, aangezien ik nog een student ben is het voor mij erg duur om dit soort dingetjes te kopen en zit ik vaak krap bij cash.

 30. Ik wil al erg lang afvallen, maar dit lukt maar niet.. Ik heb al van alles en nog wat geprobeerd, niks werkt voor mij. Ik heb het echter nog niet geprobeerd met shakes. Zou dus graag testen of dit misschien wel werkt voor mij, aangezien ik nog een student ben is het voor mij erg duur om dit soort dingetjes te kopen en zit ik vaak krap bij cash.

 31. Goedendag, ik doe graag mee. Lijkt me goed om dit maximaal 3 dagen in de week te doen en daarnaast gezond te gaan eten met af en toe iets lekkers om zodanig langdurig resultaat te behouden. Nu BMI 29,4

 32. Hai, mijn naam is Saskia ben 39 jaar jong. Altijd heel sportief geweest en slank(er) maar heb mezelf de laatste periode behoorlijk laten gaan. Ik wil graag weer gezond eten en sporten maar een kickstart maken met NUPO lijkt mij ideaal! In het verleden (11 jaar terug) met andere (te dure) Shakes 28 kilo afgevallen in 3 maanden.

 33. Het lijkt me erg leuk om het nupo dieet voor 2/3 dagen in de week te testen, waarbij ik mij de andere dagen houd aan het maximum van 1600 calorieën per dag.

  Ik ben zelf de afgelopen tijd best wat kilo’s aangekomen door corona, en ik zou er graag weer leuk uit zien in de zomer. Met de hoop dat we dan weer wat leuke dingen kunnen doen!

 34. De laatste dag van mijn 10-dagen dieet met Nupo-shakes. Uitsluitend 10 dagen lang shakes en water gedronken, soms ook een stuk fruit, that’s it! Resultaat : totaal GEEN gewichtsverlies!!!! Ik woog 70,5 kg en nu weeg ik 70,2kg na 10 dagen dieet. Teleurgesteld en een gevoel van oplichting. Had al wel bedenkingen want de shakes zijn echt wel lekker en zoet. Ik raad dit product niet aan.

 35. Ik wil heel graag afvallen. Ik ben het zat met het jojo effect en ben heel erg benieuwd naar shakes van Nupo..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in