Nutrimea collageen en hyaluronzuur

Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur is een compleet supplement met verschillende ingrediënt. Het doel van dit supplement is om de gezondheid van de huid van binnenuit te verbeteren. Is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur de moeite waard, of kun je beter verder kijken naar andere supplementen en verzorgingsproducten?

Wat is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur?

Als je kijkt naar de titel van het product, zou je maar twee ingrediënten verwachten, maar dat is niet waar. Naast 400 mg collageen en 135 mg hyaluronzuur, vind je in dit product ook acerolafruitextract en vitamine C. Al deze ingrediënten zijn bedoeld om de gezondheid van de huid te ondersteunen.

De ingrediënten zijn samengebracht in een capsule. In een potje zitten 60 capsules. Aangezien je er twee per dag neemt, heb je voldoende voor een kuur van een maand. De fabrikant raadt om het supplement drie maanden te gebruiken en dan drie maanden niet. Vervolgens herhaal je deze cyclus.

Nutrimea is een van origine Frans bedrijf. De supplementen worden daar ook geproduceerd. Frankrijk heeft strenge regels als het gaat om de veiligheid van de productie en de producten zijn volgens de HACCP en GMP richtlijnen gemaakt. Er worden geen genetisch gemodificeerde ingrediënten gebruikt.

Voor wie is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur geschikt?

Het supplement is niet geschikt voor mensen die vegetarisch of veganistisch eten. De collageen in Nutrimea is van marine oorsprong (vis).

Is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur effectief?

Collageen is een veel voorkomend ingrediënt in huidverzorgingsmiddelen en dat is terecht. Het is een lichaamseigen stof waarvan de productie met het ouder worden afneemt. Het innemen van collageen heeft een heel positief effect op de elasticiteit van de huid (bron).

Wat wel opvalt is de dosering. Als je een dagdosering van dit supplement inneemt, heb je 400 mg collageen binnengekregen. Dit is veel minder dan in studies naar het de inname van collageen. In deze studie kregen de proefpersonen bijvoorbeeld 10 gram collageen per dag (bron). Wel nuttig is de toevoeging van vitamine C, omdat dit het lichaam helpt om collageen aan te maken.

Een ander ingrediënt waarbij de dosis een probleem is, is bij het extract van acerolafruit. Er is vrij overtuigend bewijs dat een extract van polyfenolen uit deze vrucht helpen om het ontstaan van pigmentvlekken tegen te gaan. Echter is de dosering ook hier veel hoger (bron).

Het laatste ingrediënt dat we bekeken hebben is hyaluronzuur. Dit is een stof met een belangrijke chemische eigenschap; het houdt veel water vast en hydrateert zo de huid. Er is veel onderzoek gedaan naar de inname van hyaluronzuur. Ook al verwacht je het misschien niet, dit werkt. Hyaluronzuur dat je inneemt, vind je later terug in de huid (bron).

Al met al is er toch weinig reden om aan te nemen dat Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur effectief is. De dosering van twee van de hoofdingrediënten is veel te laag.

Wat kost Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur?

Een verpakking met 60 capsules kost €18,90. Hiermee kun je een maand vooruit.

Voordelen

Nutrimea gebruikt collageen dat afkomstig is van vissen. Dit is de meest effectieve vorm van collageen, omdat het lijkt op dat van de mens.

Nadelen

Bij sommige verkooppunten moet je boven op de aanschafprijs nog verzendkosten betalen.

Conclusie

Als je puur naar de ingrediënten kijkt, is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur een prima product. Alle ingrediënten in het middel hebben een functie. Helaas is de dosering van twee van de sleutelingrediënten veel te laag. Vooral de hoeveelheid collageen is echt onder de maat. Je kunt daarom haast niet verwachten dat het product effectief is.

Er zijn gelukkig genoeg andere producten op basis van collageen op de markt, zodat je je huid op een goede manier kunt voorzien van dit belangrijke eiwit.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringWat is Verisol?
Eenvoudig AfvallenSimia Original Active Retinol Serum
nutrimea-collageenAls je puur naar de ingrediënten kijkt, is Nutrimea Collageen en Hyaluronzuur een prima product. Alle ingrediënten in het middel hebben een functie. Helaas is de dosering van twee van de sleutelingrediënten veel te laag. Vooral de hoeveelheid collageen is echt onder de maat. Je kunt daarom haast niet verwachten dat het product effectief is. Er zijn gelukkig genoeg andere producten op basis van collageen op de markt, zodat je je huid op een goede manier kunt voorzien van dit belangrijke eiwit.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in