Obese 2013 Ruben Gemist

Obese 2013: Strijd voor het leven.

Afgelopen zondag 3 februari is een nieuwe seizoen gestart van Obese. Het programma wordt wekelijks uitgezonden door RTL 4 om 20.00 uur. In het programma onder leiding van Wendy van Dijk worden een zestal kandidaten met obesitas intensief begeleid in hun strijd om in 300 dagen een gezond en beter leven te leiden. Aanmelden kon onder andere via deze website en wordt inmiddels uitgezonden in meer dan tien landen. Heb je een uitzending van Obese gemist of wil je de aflevering nogmaals bekijken? Zoek de aflevering dan op in het Obese Uitzending Gemist overzicht.

obese

Jouw mening over RTL Obese

Volg jij het programma Obese? Heb je respect voor de afvallers? Laat een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers van vetvrij.com

Personal Coach en Psycholoog

Alle deelnemers worden bijgestaan door een aantal professionals, waaronder artsen, psychologen en dietisten van de Nederlandse Obesitas Kliniek. De vaste personal coach wordt Bilal Durmaz. Een sportman in hart en nieren. Heeft naast de Cios vele opleidingen en trainingen gevolgd en heeft ook een eigen sportschool. Met zijn positieve aanpak hoopt met Ruben zijn streefgewicht te kunnen bereiken.

Nederlandse Obesitas Kliniek

Daarnaast krijgt Ruben een aantal sessies met psycholoog Hilde Jans. Zij is aangesloten bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Maar uiteindelijk moet Ruben het zelf doen. Maar het gaat heel erg goed. Na 90 dagen is hij zelfs 50 kilo afgevallen. Als verassing krijgt hij een indoor ski dag kado. De wens van Ruben is om weer op wintersport te kunnen gaan.

Ruben

De eerste deelnemer Ruben is in enkele jaren tijd 60 tot 70 kilo aangekomen. In 2007 is hij zijn baan kwijtgeraakt en in 2010 is zijn vader overleden. Hij heeft een verkeerde eetgewoonte waaronder veel kaas, worst, pizza’s en saté en hij eet ook ’s nachts! Hij vraagt zichzelf af hoe het zover heeft kunnen komen. Maar is nu vastbesloten om er drastisch iets aan te veranderen. Dit heeft mede te maken met zijn moeder. Toen zijn vader overleed heeft ze gezegd dat ze door de obesitas van haar zoon Ruben bang is dat hij ook niet oud zal worden. Hier is hij erg van geschrokken. Morbide obesitas is een ernstig overgewicht waarbij het risico op gezondheidsproblemen of ernstige ziekten aanzienlijk stijgt!

Radmilo Soda

Ruben wordt goed begeleidt. Zo begint hij de eerste training met Radmilo Soda. Een profboxer met een eigen sportschool waarin hij een leuke combi maakt van boxen en in -en uitdoor fitness. Dit gebeurd buiten in Amsterdam voor het museumplein. Een zware training maar het begin is gemaakt.

Ruben is 45 jaar oud. Getrouwd en heeft een zoon van 12 jaar en een dochter van 15 jaar oud. Zijn gewicht is 222 kilo. Zijn streven is om na 300 dagen 135 kilo te wegen. Dus 87 kilo te kwijt te raken!

Resultaten van alle Obese Deelnemers

 • Ruben woog 221,8 kilo -> 93,2 kilo afgevallen -> weegt nu: 128,6 kilo
 • Stanley woog 227 kilo -> 65,5 kilo afgevallen -> weegt nu: 161,5 kilo
 • Amanda woog 138 kilo -> 60,2 kilo afgevallen -> weegt nu: 77,8 kilo
 • Michel woog 222 kilo -> 74,8 kilo afgevallen -> weegt nu: 147,2
 • Lilian woog 171 kilo -> kilo afgevallen -> weegt nu:
 • Tamara woog 163,5 kilo -> kilo afgevallen -> weegt nu

Zij komen aan bod in de volgende vijf weken. Door het succes van de 1e serie die het vorig seizoen werd uitgezonden zien de kandidaten dat het niet verder kan op deze manier.

Boot-Camp

Halverwege de race komen de 6 deelnemers bij elkaar in de Ardennen. Hier volgen ze een Boot-Camp. Waarbij behalve fitness er veel buiten wordt gesport onder andere Mountainbiken en wandelen.
Uiteindelijk lukt het hem om maar liefst 93,2 kilo af te vallen in 300 dagen een geweldige prestatie!

Maar Ruben gaat door. Hij gaat een opleiding volgen om zelf personal trainer te worden. Ruben zag het programma Obese als zijn redding. Volgende week zondagavond 10 februari is de 2e aflevering van Obese. Dan volgen we Stanley. Hij weegt 227 kilo. Ook hij heeft zijn eigen personal trainer die hem begeleidt gedurende die 300 dagen.

Obese Uitzending Gemist

Heb je een uitzending van Obese gemist of wil je de aflevering nogmaals bekijken? Zoek de aflevering dan op in het onderstaande Obese Uitzending Gemist overzicht. Klik op de aflevering die je wil kijken om te starten.

Jouw mening over RTL Obese

Volg jij het programma Obese? Heb je respect voor de afvallers? Laat een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers van vetvrij.com

7 Reacties

 1. Crimineel spectaculaire resultaten. Michel zou nog een jaartje lang verder opgevolgd worden. Benieuwd wat het resultaat daarna was. Hervallen staat immers steeds om de hoek te loeren.

 2. Beste deel nemers,
  Ik heb echt respect voor jullie.
  omdat ik mezelf in jullie kan vinden kijk ik elke week mee.
  voor mij is dit een stok achter de deur,
  Ik ben inmiddels al 20kg afgevallen dus ik hoop nog 30 kg aftevallen.
  als ik het eind rusultaat bekijk dan krijg je er iets moois voor terug.
  het gaat jullie allen goed!!
  kop op en geef de moed niet op
  lieve groet candy

 3. Ruben wordt goed begeleidt. Zo begint hij de eerste training met Radmilo Soda. Een profboxer met een eigen sportschool waarin hij een leuke combi maakt van boxen en in -en uitdoor fitness. Dit gebeurd buiten in Amsterdam voor het museumplein. Een zware training maar het begin is gemaakt

  Een cursusje Nederlandse spelling misschien?

 4. Na een kwart van de uitzending over Amanda, meende ik even bij Wendy van Dijk iets te proeven van: Exit Patrick … wat gebeurt hier? Het zou Van Dijk gesierd hebben, als ze in de slotminuut die reis-cheque aan de uit beeld verdwenen Patrick gegeven had.
  Van Dijk noemde het toch op een kwart zelf “harverscheurend”? Dacht ze toen alleen hoe erg dat voor Amanda was? Op de achtergrond zat een sukkelige jongeman verslagen op de bank, gevangen in een belabberde situatie, waaraan hij geen of weinig schuld had.
  De TV kijker heeft het allemaal gezien en horen zeggen … jonge slanke vent besteedde zijn virielste levensjaren tussen circa 20 en 25 aan het strikken van de veters van Amanda, wiens gewicht in 3 jaar tijd opklom van een best aantrekkelijke 95 kg naar een in haar eigen ogen onaantrekkelijke 138 kg. Vervolgens gaat ze een weekend nadenken, en spreekt uit: “Ik moet nu echt aan mezelf denken”. Dan 300 dagen later is er een klus geklaard. Ze sprankelt in een slank lichaam als nooit tevoren en wil weer aangeraakt worden … en voila, presto, een leuke andere man verschijnt. Happy End? Het lijkt erop dat de voormalige vraatzucht van Amanda een vloek over Patrick’s geluk met haar betekent heeft.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in