Obese Amanda Meijer Gemist

Na Ruben en Stanley is in de derde aflevering van Obese de 25 jarige Amanda Meijer aan de beurt om de strijd met de kilo’s aan te gaan. Onder professionele leiding van Bilal Durmaz gaat Amanda er 100% voor!  Obese 2013 overtreft in veel opzichten de voorgaande edities. Niet alleen op het gebied van overgewicht, maar ook op het gebied van verdriet en emoties. Ook bij Amanda lopen de emoties hoog op. Er is zelfs een punt dat Amanda er zo doorheen zit dat ze besluit om te gaan scheiden van haar man Patrick. phpThumb_generated_thumbnailjpg

Jouw Mening

Wat denk jij, gaat het Amanda lukken om haar doel te bereiken? Laat een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de onderstaande facebook comment-box gebruiken om te mee te discussiëren.

Huwelijk

Amanda is getrouwd met Patrick en werkt als begeleidster van gehandicapte kinderen. Bij aanvang van Obese weegt Amanda 138 kilo. Ben je benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van Amanda na 300 dagen? Bekijk dan de resultaten van Amanda en alle andere Obese deelnemers. Amanda leeft al jaren met overgewicht en dat staat haar toekomst behoorlijk in de weg. Samen met haar man Patrick wil ze graag kinderen maar door haar overgewicht is dit niet mogelijk. Patrick werkt in de meubel en transportsector en door het overgewicht van Amanda staat hun huwelijk behoorlijk onder spanning. Leuke dingen zoals uit vakantie, uit eten, of een bioscoopje pikken is er simpelweg niet bij voor het stel.

Eetverslaving

In het programma zien we dat Amanda een eetverslaving heeft, een koekje bij de koffie is niet voldoende, het hele pak moet eraan geloven. En dat is nog maar het begin… Vervolgens voelt Amanda zich schuldig en vies ‘ik ben toch al dik, wat maakt het nu nog uit’ denkt ze vaak. Door haar overgewicht schieten ook de huishoudelijke taken erbij in, hierdoor komt alles op Patrick aan. Naast zijn werk en de problemen in hun huwelijk loopt Patrick regelmatig met de stofdoek door het huis.

Belofte

Enige tijd geleden is de vader van Amanda overleden. Ze is niet naar zijn begrafenis geweest, en ook zijn graf heeft ze nog nooit bezocht. Wel deed ze hem, vlak voor zijn door een belofte. Ze heeft haar vader beloofd om af te vallen om daarmee te voorkomen dat ze, net zoals hij, jong aan overgewicht zou overlijden. Belofte maakt schuld! Samen met Bilal Durmaz gaat Amanda in 300 dagen de strijd tegen de kilo’s aan.

Obese Gemist

Heb je de aflevering met Stanley, of een andere uitzending van Obese gemist? kijk dan hier alle uitzendingen terug.

4 Reacties

 1. Schandalig, hoe Amanda hier met mensen omgaat.

  Eerste man was wel goed genoeg voor de nodige “thuiszorg” waar mevrouw toch het nodige profijt uit heeft gehaald, maar de ontberingen die manlief voor mevrouw heeft opgeofferd komen nauwelijks ter sprake. Over echte liefde gesproken…..

  Nee, dan kan je zo iemand beter dumpen als er al meer commerciële hulp geboden wordt die buiten de mogelijkheden van je echie, die altijd voor je klaar stond en alle afstandelijkheden van je maar te koop nam….

  Tsjonge, jij bent qua uiterlijk wel mooi opgedroogd maar qua karakter iemand waarvan ik walg, totaal geen sprake van echte liefde maar enkel uit op zelfverrijking. bwaaahhh…..

  Ik hoop niet dat je nieuwe vriend een fatale ziekte krijgt, want ik denk dat je hem dan ook laat vallen als een baksteen…..

  Ziekelijk……

 2. Wow Amanda, wat een heftig verhaal! Zo op TV, zo’n heftig en moeilijk begin. En wat een onvoorstelbaar resultaat. Wendy kan het niet beter, mooier zeggen: Wow meid, wat ben jij mooi geworden!

 3. Ik heb het programma gekeken gisteren van Obese Amanda. Ik vroeg me af wat zij gedaan heeft voor het gewicht van rond de 100 naar 77,8 is gegaan. Ik wil er ook graag voor gaan voordat ik medicijnen moet gaan slikken voor mijn diabetes. ik ben nu rond de 100 kilo , maar wel lang, 178 mensen zien het niet zo aan mij, maar het is toch echt veel te zwaar.

  Voor mij zou het gewicht van 77,8 kilo echt een ideaal gewicht zijn. kan iemand mij vertellen hoe ik dit programma kan opzetten en hoe wat ik ervoor moet doen? Ik ben best sportief aangelegd en het is dus niet zo dat ik al hijg als ik de trap op loop, maar helaas zit er wel diabetes in mijn familie en (in en) na mijn zwangerschappen is het helaas ook bij mij geconstateerd.ik baal er enorm van (vooral van mn buik). dus alle hulp is welkom.

 4. Ik hoop voor amanda dat het gaat lukken, en dat ze niet gaat scheiden. Als moeder hoop ik ook dat ze kindjes krijgt en gelukkig wordt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in