Obese Stanley Heinze Gemist

De tweede kandidaat van Obese 2013 is Stanley Heinze. Stanley is verslaafd aan eten, en na de dood van zijn broer ging het helemaal mis. Het is nu of nooit voor Stanley, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Bekijk de resultaten van Stanley en alle andere deelnemers van Obese.

obese

Ongeluk

De 51 jarige Stanley heeft Surinaamse roots en woont in Amsterdam. Bij aanvang van het populaire TV programma Obese weegt Stanley 227 kilo. Stanley is tekenaar, heeft een relatie en is vader van drie kinderen. De zoon van Stanley is 21 en heeft een verstandelijke beperking. Na het overlijden van zijn broer Steve in 2005 liep zijn gewicht enorm op tot een record van ruim 200 kilo. Het overgewicht beperkt Stanley in zijn dagelijkse werkzaamheden en tijdens zijn werk als tekenaar.

Motivatie

Zelfstandig lukt het hem niet om af te vallen. De vrouw, kinderen, ouders en vrienden van Stanley maken zich veel zorgen om de gezondheid van Stanley, zij zijn een enorme motivatie voor hem om zijn doel te bereiken. Met de hulp van Obese wil hij zijn doel bereiken. Heb je de aflevering met Stanley, of een andere uitzending van Obese gemist? kijk dan hier alle uitzendingen terug.

Jouw mening

Wat denk jij, gaat het Stanley lukken om zijn doel te bereiken? Laat een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de onderstaande facebook comment-box gebruiken om te mee te discussiëren.

4 Reacties

  1. Deze aflevering liet duidelijk zien dat afvallen voor een groot deel tussen de oren zit.
    Ze besteden veel aandacht aan bewegen maar de obsessie met eten blijft onderbelicht. Een gesprekje met een psycholoog is onvoldoende om wat aan die verslaving te doen.
    Hoop dat ze in het vervolg hier meer aandacht voor hebben en niet alleen het (obsessief) bewegen.
    Durf te wedden dat alle kandidaten een half jaar na de uitzending zijn aangekomen……..

  2. Afvallen is een “way of life”. Dat doe je niet in een paar weken of zelfs een jaar. Je moet zelf een modus vinden om af te vallen en later op je gewicht te blijven. Niemand heeft tijd en zin om elke dag te trainen. Je moet kijken wat voor jou passend is en hoe je je maaltijden indeelt.

  3. Ik heb de uitzending gisteren gezien, interessant om de worsteling van Stanley te observeren. RTL liet, waarschijnlijk niet toevallig, nergens zien hoe lang Stanley is of wat zijn BMI was zodat je aan het eind niet kon uitrekenen wat zijn situatie was. Aan het eind woog hij 161,5 kilo en RTL presenteerde dat als een succes. 65 kilo er af is best veel maar ik schat hem op 1 meter 85, dan zou hij een BMI van 47 hebben, waarbij een BMI van hoger dan 40 als morbide obesitas wordt aangeduid. Stanley zijn strijd is nog lang niet voorbij, hoop dat hij een BMI van 25 haalt en ben benieuwd hoe het nu met hem gaat.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in