Obesitas Kliniek voor kinderen weer geopend

De behandeling van kinderen met ernstige obesitas kan in behandelcentrum Heideheuvel in Hilversum vanaf september 2008 worden hervat. Dit dankzij een projectsubsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Heideheuvel is het enige Nederlandse behandelcentrum voor kinderen met obesitas. De financiering van deze behandeling werd echter gestaakt. Hierdoor dreigde de behandeling en de opgebouwde kennis te verdwijnen. De politiek heeft Heideheuvel nu de helpende hand toegestoken.

Meer weten over Obesitas? Bestel dit boek bij bol·com

Behandelmethoden van obesitas / druk 1
Behandelmethoden van obesitas / druk 1

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

De nieuwe zorgverzekeringswet vergoedt geen behandelingen waarvan het effect nog niet is bewezen. Hoewel een onderzoek naar het effect van de behandeling al in 2004 van start ging, zijn de resultaten voor de lange termijn niet eerder beschikbaar dan in 2009.

Heideheuvel hervat de opnames van patiënten in september 2008 en biedt klinische en niet-klinische programma’s waarbij het obesitasteam kinderen en hun ouders gedurende minimaal 2,5 jaar begeleidt. Langdurige begeleiding is noodzakelijk om nieuw gedrag aan te leren en te bestendigen.

Obesitas bij kinderen komt in Nederland steeds vaker en in ernstigere mate voor. Kinderen zijn als gevolg hiervan ernstig ziek.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Bron: Gezondheidsnet

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in