Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Obesitaspil uit de winkel

Obesitaspil uit de winkel

0
Obesitaspil uit de winkel

De obesitaspil Acomplia mag niet meer verkocht worden in de Europese Unie. Reden daarvoor is dat het middel depressieve gevoelens kan opwekken.

Acomplia wordt momenteel verkocht in 32 landen. De pil moet mensen met overgewicht helpen om gewicht te verliezen. In augustus raakte bekend dat het middel een risico op depressieve gevoelens met zich meebrengt.

Het Europees geneesmiddelenbureau startte daarop een onderzoek en besliste nu dat Acomplia onmiddellijk uit de rekken van de apotheken moet worden gehaald. De kans bestaat dat het middel wereldwijd uit de handel wordt genomen.

In de Verenigde Staten is het middel nooit op de markt gekomen. Daar was men op voorhand van mening dat het middel kon leiden tot zelfmoordgedachten, zelfs bij patiënten die voordien nooit depressief waren geweest.

Meer weten over Obesitas? Bestel dit boek bij bol·com

Behandelmethoden van obesitas / druk 1
Behandelmethoden van obesitas / druk 1

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

bron: kruidvat / gezondheidsnet.be

Vorig artikel Gratis Dieet Coach
Volgend artikel Maag en Darmdieet
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987