Olijfolie is goed voor je botten

Uit een studie van Harokopio, de Universiteit van Athene (Griekenland) bleek olijfoliedat de naleving van een bepaald voedingspatroon wat past bij het Mediterraan dieet (met een hoge consumptie van vis en olijfolie en een lage inname van rood vlees), een positief effect heeft op de botdichtheid bij vrouwen.

[thrive_leads id=’44926′]

Voeding is een van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling en het onderhoud van de botmassa. De meest voor de hand liggende voedingsstoffen die van belang zijn voor de gezondheid van het bot olijfoliezijn calcium en fosfor, waardoor de botten hard en dicht worden. Om de botdichtheid te handhaven heeft het lichaam voldoende calcium en andere mineralen nodig en moet het van verscheidene hormonen de juiste hoeveelheid aanmaken, zoals van bijschildklierhormoon, groeihormoon, calcitonine, oestrogeen bij vrouwen en testosteron bij mannen.

Wetenschappers onderzochten of de naleving van het Mediterraan dieet, wat rijk is aan plantaardige voedingsmiddelen, olijfolie, weinig rood vlees en zuivelproducten en een matig gebruik alcohol, had een aanzienlijk positieve invloed op de botmassa bij volwassen Griekse vrouwen.

2 Reacties

  1. Dat is wel grappig; olijfolie heeft invloed op bloedruk, nu dus ook op je botten. Andere mensen beweren dat je het zelfs als asperine kan gebruiken. En toch blijven er mensen erg negatief over ?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in