Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Onderzoek naar risico Probiotica

Onderzoek naar risico Probiotica

0
Onderzoek naar risico Probiotica

Probiotica is volop in het nieuws. Sinds de opkomst van probiotica drankjes als Yakult, Vifit en Actimel blijven de berichten over het nut en de risico’s van probiotica steeds weer in de media verschijnen. Bekijk hier een lijst van nieuwsberichten over probiotica:

Drama in UMC door probiotica
– Is probiotica ongezond?
Uitzendinggemist: Probiotica

Recent heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) uitgebreid onderzoek gedaan naar de risico’s van probiotica.turboslim

Er zijn geen aanwijzingen dat aan de normale consumptie van probiotica door gezonde mensen risico’s zijn verbonden. Dit concludeert het bureau Risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Het bureau Risicobeoordeling deed literatuuronderzoek naar de mogelijke risico’s van probiotica in voedingsmiddelen. De aanleiding voor het onderzoek was de uitkomst van de medische toepassing van probiotica bij patiënten met acute alvleesklierontsteking.

Lees meer over probiotica, bestel deze boeken bij bol.com

De probiotica revolutie
De probiotica revolutie
Huffnagle, G.B.

Gezonde darmen dankzij probiotica
Gezonde darmen dankzij probiotica
M. Doll

Probiotica
Probiotica
Kromhout-van Cappelle, I.

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Kwetsbare groepen
In het onderzoek is ook gekeken naar de risico’s van probiotica in voedingsmiddelen bij kwetsbare groepen. Er is geen reden om aan te nemen dat probiotica onveilig zijn voor gezonde ouderen, zwangere vrouwen en zuigelingen. Het bureau Risicobeoordeling adviseert wel om nog nader onderzoek te doen naar eventuele risico’s bij zwangere vrouwen en zuigelingen. Mensen met een sterk verminderde werking van het immuunsysteem of ernstige darmziekten wordt aangeraden eerst hun behandelende arts te raadplegen voordat zij probiotica gebruiken.

Veiligheidsbeoordeling
Probiotica zijn bacteriestammen. Elke stam heeft bepaalde eigenschappen. Nieuwe inzichten geven aan dat de werking per stam kan verschillen. Daarom adviseert het bureau Risicobeoordeling dat er voor nieuw geïntroduceerde stammen een systematische veiligheidsbeoordeling moet komen conform de daarvoor bestaande verordeningen.

Het bureau Risicobeoordeling van de VWA oordeelt en adviseert wetenschappelijk onderbouwd over mogelijke bedreigingen van de voedsel- en productveiligheid, diergezondheid en dierwelzijn. De onafhankelijke uitoefening van deze opdracht is geregeld in de Wet Onafhankelijke Risicobeoordeling Voedsel en Waren Autoriteit die in 2006 door het parlement is aangenomen. Adviezen in het kader van de wet worden uitgebracht aan de ministers van LNV en VWS.

bron: voedsel en waren autoriteit vwa.nl

Jouw mening telt!

Wat is jouw mening over probiotica? Gebruik je zelf wel eens probiotica drankjes zoals yakult ? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Vorig artikel Alles over Menopauze – Overgang
Volgend artikel Zumba Muziek DVD
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987