Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Online afvallen garantie voor succes

Online afvallen garantie voor succes

Wie zegt dat je meer moet bewegen en minder achter de computer moet zitten om af te vallen, heeft het niet altijd bij het rechte eind. Althans, dat beweert online zorginstelling NewHabits.

In samenwerking met De Friesland Zorgverzekeraar en Mesos Medisch Centrum in Utrecht helpt NewHabits mensen met zwaar overgewicht (BMI 30+) door middel van online groepsbehandelingen. Uit cijfers van de zorginstelling blijkt dat er successen worden geboekt.

De behandeling resulteert gemiddeld in een gewichtsafname van 6,7 procent in veertien weken, met uitschieters naar 16 procent, stelt NewHabits.

Leefgedrag
Deelnemers worden niet op dieet gezet, maar leren hun leefgedrag te veranderen en hun gewicht te beheersen.

NewHabits-psychiater Jeroen Verweij stelt dat de combinatie van een anonieme online zelfhulpgroep én groepstherapie onder leiding van een therapeut de oplossing voor mensen met overgewicht. “Mensen hebben steun aan elkaar en groepen blijven elkaar ook na de behandeling online opzoeken.”

Volgens Verweij is de behandeling bovendien duurzaam en is er een kleine kans op terugval.

Zorgkosten
In Nederland heeft bijna elf procent van de volwassenen obesitas. Behalve een maagverkleining bij morbide obesitas (extreem ernstig overgewicht) bestaat er geen goede behandeling voor.

Jaarlijks bedragen de directe zorgkosten voor mensen met ernstig overgewicht 500 miljoen euro. De indirecte kosten worden geschat op 2 miljard euro.

Het aantal kinderen met obesitas verdubbelde de laatste zes jaar tot 150.000.

bron: NOS

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987