Gratis Online Voedingsadvies

Wat doe jij als je een vraag hebt met betrekking tot voeding, gezondheid en/of diëten? Hoogstwaarschijnlijk zoek je op het wereldwijde web naar antwoorden. Dat is niet heel gek, want internet biedt veel informatie aan. Google alleen al het woord ‘dieet’ en je krijgt 2,5 miljoen hits. Maar…welke website biedt betrouwbare informatie en welke niet?

Informatieve vragen

Heb je vragen zoals ‘wat zijn eiwitten’, ‘wat zit er allemaal in brood’ en ‘wat is het verschil tussen 20+ en 48+ kaas’, dan kan je deze gerust op internet opzoeken. Houd er wel rekening mee dat niet elke website betrouwbaar is. Om toch achter het juiste antwoord te komen, kan je meerdere websites bekijken. Zeggen ze allemaal hetzelfde? Ook kan je op websites kijken van instanties, zoals het Voedingscentrum of Voorlichtingsbureau Brood. Heb je liever direct een juist antwoord, dan kan je vaak ook naar de betreffende organisatie bellen om je vraag te stellen. Ook kan je ervan uitgaan dat de kaasboer wel het juiste antwoord weet op de vraag wat het verschil is tussen 20+ en 48+ kaas.

Vragen over diëten

Diëten, afvallen en voeding zijn veelbesproken onderwerpen. Internet staat er vol mee. Helaas is er ook veel onjuiste informatie te vinden. Zo kan een forum bijvoorbeeld vol staan met allemaal vreemde tips om af te vallen of met de dagmenuutjes die iedereen volgt. Allemaal leuk en aardig, maar of die dagmenuutjes nou zo gezond zijn…? Zelfs al is het dagmenu van persoon X verkregen via een diëtist, dat wil nog niet zeggen dat iedereen die dit menu volgt ermee afvalt. Iedereen heeft immers zijn eigen voedingsbehoefte.

Heb je dus echt een vraag over je eigen gezondheid en wat je in jouw geval het beste kan doen, zoek dan professioneel advies. Volg geen vreemd dieet dat je op internet hebt gevonden. Dit kan gevaarlijk zijn of averechts werken. Vraag liever een diëtist om hulp. Leg duidelijk uit wat je vraag is en/of wat je zou willen bereiken. Een goede diëtist geeft jou het juiste advies dat bij je past. Dus geen vreemd dieetje, maar een op maat gemaakt menu of adviezen om jouw eetpatroon een gezondere draai te geven. Wees niet bang dat de diëtist al de lekkere dingen schrapt en kilo’s sla aan je menu toevoegt, dat is gelukkig onzin. Een diëtist wil ook graag zien dat je je doel op een leuke en lekkere manier bereikt. Ben je bang dat je een diëtist treft die jou niet helemaal begrijpt? Bezoek dan eerst eens de websites van verschillende diëtisten. Vaak lees je hier hun kijk op voeding en diëten, wat jou een goed beeld geeft van de diëtist. Op deze manier kan je erachter komen welke diëtist het beste bij jou past.

Wil jij graag afvallen of heb je andere vragen/doelen met betrekking tot voeding? Neem eens een kijkje op mijn website: www.dieetenzo.nl. Ik werk als diëtiste online. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar je woont en dat je op elk moment bij mij terechtkunt. Strenge diëten daar hou ik niet van. Afvallen kan namelijk ook op een gezonde en lekkere manier!

gerlinde

9 Reacties

 1. Beste, ik heb nog nooit echt overgewicht gehad, vroeger wel nog anorexia gehad… vandaar dat mijn gewicht heel belangrijk blijft voor mij. ik Ben 1m67 en weeg nu 54 kg… vorig jaar woog ik maar 47 ik kan deze overgang echt niet aan, er is helemaal niets aan mijn eetpatroon verandert,ik wordt er zot van en echt weer depressief… heb wel last van opgezwollen buik en meer lucht in mijn darmen maarweet niet hoe ik dit kan oplossen MVG

 2. Ik heb een nogal groot probleem: Dat wil zeggen dat het probleem waarschijnlijk helemaal niet zo groot is, maar dat niemand mij lijkt te willen helpen. Mijn probleem is namelijk dat ik problemen ondervindt door het een van brood. Nu wil het geval dat ik me heel goed voel als ik gewoon geen brood eet. Ik heb een intolerantie voor melk én tarwe en ik wordt er inmiddels tureluurs van. En waarom? Omdat ik me heel prettig voel als ik gewoon helemaal geen brood eet. Maar niemand wil mij een goed advies geven over eten zonder brood: Ik heb nu mijn brood vervangen door rijst, waar ik me erg goed bij voel. Maar ik wil graag ook voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Als je je dagelijkse belegde boterhammen wilt vervangen door zilvervliesrijst, hoe zou ik dat dan het beste kunnen doen? Zelf ben ik aan het experimenteren met Alpro sojamelk, maar hoe zit het dan met de vetten, de suikers, enz.? De rest van mijn eetpatroon is ‘normaal’. (2 stuks fruit, normale warme maaltijd). Ik wordt er inmiddels erg moedeloos van, dus ik hoop dat iemand me kan helpen.

 3. Goedemiddag,
  Ik heb een vraag namens mijn moeder.
  Zij is een vrouw van 67 jaar, weegt nu 96 kilo en is 1.72 en wil graag afvallen op een gezonde manier.
  Nu eet ze gemiddeld tussen de 1000 en 1100 calorieën.
  Naar mijn idee is dit te weinig, misschien zelfs wel neigend naar crashdieet.
  Heb je advies voor ons?

 4. Hallo,

  Ik ben 2 maanden geleden bevallen, ben aan de zwaar kant, graag wil ik geleidelijk afvallen, ik sport en eet gezond maar geef borstvoeding, hoeveel maf ik per week afvallen?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

 5. Hallo mevrouw Holster, ik sport 2 tot 3 keer per week soms 4 keer. Ik weeg ruim 80 kg ik ben 1.67. Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten. Ik fiets wandel dus beweeg veel. Maar nog lukt het niet om af te vallen. Ik ben 47 jaar jong mijn schildklier werkt een beetje aan de trage kant (op de grens). Help ik zou graag een advies willen waar ik iets aan heb.

 6. Hallo Gerlinde,
  ik ben 45 jaar en zou graag een 10 kg afvallen.
  eigenlijk weet ik perfect wat ik moet doen maar door mijn beroep (warme bakkerij) heb ik het heel moeilijk, ik ben nl een zoetebek en kan er niet afblijven.
  daarom ben ik eigenlijk vooral op zoek naar lekkere en ook makkelijke zoete tussendoortjes en … een stevige duw in de rug! :-)

 7. Hallo Gerlinde,
  Sinds 3 jaren heb ik Diabetes 2. Ik probeer zo goed mogelijk hiermee rekening te houden qua voeding. Echter dit lukt niet echt en ben al aan de dosering 1000mg methformine. Ik ben een broodeter (8 volkoren boterhammen per dag).
  Kan het helpen om mijn suikerspiegel naar beneden krijgen door koolhydratenarm brood te gaan eten?

 8. Geachte mevrouw Holster,

  Met belangstelling lees ik uw berichten. Is het mogelijk om een consult bij u te nemen? ik woon in Noord Holland. Mijn vraag is welke locatie en prijzen mogelijk zijn.

  Tessa van der Kamp

  • Hallo Tessa,

   Mijn excuses voor de late reactie, ik lees hem helaas nu pas.
   Leuk dat u geïnteresseerd bent in begeleiding en advies van een diëtiste.
   Ik werk zelf geheel online. Dit wil zeggen dat het niet uit maakt waar u woont.
   Op mijn website kunt u zien wat er mogelijk is wat betreft advies en begeleiding.
   Ook vind u hier de prijzen.
   Ik hoop dat ik u mag helpen met het bereiken van uw doel!

   Met vriendelijke groet,

   Gerlinde Holster

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in