Onrust & eten

Meijke van Herwijnen kennen van het ‘weg met de weegschaal‘ dieet. Nu vraagt ze af waarom we dingen doen die niet goed voor ons zijn. En waarom komen we zo moeilijk van ongezonde gewoontes af, ook als we ons echt voornemen om het anders te gaan doen?

De kans is groot dat het te maken heeft met onrust: het gevoel dat iets aan jezelf of je leven je niet bevalt. Om dat gevoel even kwijt te zijn, leid je jezelf af met dingen als eten, roken, tv kijken, werken, slapen of ruziemaken. Prettige uitvluchten… tot je het te veel gaat doen. Dan krijg je last van de gevolgen en voel je je gevangen in je gewoontes.

Onrust & eten maakt duidelijk hoe je jezelf weer kunt bevrijden. Het laat zien waar onrust vandaan komt en hoe je hem kunt verminderen. Bovendien leer je hoe je onrust kunt hanteren zonder hulpmiddelen. Je ongezonde gewoontes heb je dan vanzelf niet meer nodig. En je krijgt eindelijk echte rust.

Meijke van Herwijnen (1974) studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen Universiteit en specialiseerde zich in communicatie, mensen coachen en trainingen geven. Haar bedrijf Visiom verzorgt door heel Nederland trainingen voor mensen die lekker in hun vel willen zitten. Bij Het Spectrum verscheen ook haar boek Weg met de Weegschaal.

Bestel dit boek bij bol·com

Onrust & eten
Onrust & eten
Meijke Herwijnen

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

1 reactie

  1. Heb ik toch jaren gedacht dat ik geen discipline had en beter mijn best moest doen. En al die tijd maar eetbuien houden en mezelf verwijten. Nu begrijp ik waar de eetbuien vandaan komen. En ik kan ze steeds vaker voorkomen. Een enorme verandering! Ik raad dit boek aan iedereen aan, ook aan mensen die niet met eten worstelen maar wel onrust voelen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in