Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Ontlijnen de nieuwe trend voor 2011

Ontlijnen de nieuwe trend voor 2011

0
Ontlijnen de nieuwe trend voor 2011

Een nieuw jaar zorgt voor nieuwe trends. Nu we aan het prille begin staan van 2011 is het wellicht de moeite waard om eens een blik te werpen op enkele trends die we in dit nieuwe jaar kunnen verwachten op het gebied van gezondheid en overgewicht.  De tv programmering staat voor dit jaar al vol gepland met programma’s over overgewicht.

RTL 4 komt dit seizoen met het programma Obese. Hierin worden extreem dikke mensen een jaar lang gevolgd in hun strijd tegen de kilo’s. Maar producent Eyeworks maakt nog een programma over afvallen voor de zender. Vanaf januari is ‘Help ons kind is te dik’ op de zender te zien.  En ook SBS6 komt na Sonja Bakker met een nieuwe dieet goeroe voor 2011. Vanaf woensdag 5 januari gaat Nederland samen met Dokter Frank afvallen in het programma ‘ De Afvallers XXL’.

Afvallen is een fantastisch initiatief, maar zitten we nu wel te wachten op deze tv programma’s die ons vertellen wat we moeten doen om af te vallen? Wordt het na al die afvalpogingen in  2011 niet tijd voor ontlijnen?

Ontlijnen?

Ja, je leest het goed niet aankomen, lijnen en weer aankomen, maar ontlijnen. Na een poging van lijnen komt een periode van ontlijnen. Ik voorspel dan ook dat het nieuwe woord van 2011 ontlijnen wordt. Wat is ontlijnen? Ontlijnen maakt je niet meer afhankelijk van standaard weekmenu’s en lijstjes, maar maakt je in staat om zelf bewuste keuzes te maken.

Zorg dat je voldoende kennis op doet om goede keuze’s te maken. Is het voor jou van belang om meer te gaan bewegen of moet je misschien minder suikerrijke tussendoortjes eten? Ieder zijn doel is verschillend.

Vaak lukt het niet om voornemens om af te vallen vol te houden. Logisch want we vergeten na 1 januari dan ook dat afvallen nog niet eens het halve werk is, het gaat om de kilo’s eraf houden. Afvallen als goede voornemen is prima, maar besef dus dat het om een levenslange verandering moet gaan.

Ik wens je een heel goed en gezond 2011!

Janneke Koeman

Diëtiste

bron: ingezonden persbericht

Vorig artikel Gevaar van de Gezondheidsrisicotest of Medische Zelftest
Volgend artikel De Gabriel Methode
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987