Oolong thee, Kan je er mee afvallen?

Oolong thee is een populaire drank die al duizenden jaren wordt gedronken in China. De thee staat ook bekend om allerlei gezondheidsvoordelen. Wat is oolong thee precies en waar is het goed voor? En kan je er mee afvallen?

Wat is Oolong thee?

Je verwacht misschien dat oolong thee van een andere plantensoort afkomstig is dan de gewone thee. Niets is minder waar. Bijna alle theesoorten komen van dezelfde plant, de theeplant, (Latijnse naam: Camellia Sinensis). Het verschil zit hem in de manier waarop de blaadjes van de plant zijn verwerkt.

Testpersonen Gezocht

Nog 3 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Oolong Thee is een variant waarbij de theeblaadjes eerst worden geoxideerd door middel van fermentatie. Deze theesoort wordt echter niet zover geoxideerd als zwarte thee. De smaak zit dan ook ergens tussen die van groene thee en zwarte thee in.

Hoewel de theeplant op veel plaatsen in de wereld kan groeien, komt de meeste oolong thee uit China en Taiwan. Dit omdat de bodem hier erg geschikt is voor de groei van de theestruiken.

Gezondheidsvoordelen

Als gevolg van de manier waarop de theeblaadjes verwerkt worden, heeft oolong thee een eigen set van gezondheidsvoordelen. Een van de belangrijkste effecten van deze thee is dat er een ontstekingsremmende werking vanuit gaat (bron). Dit komt door een stof genaamd theasinensis, die ook aanwezig is in zwarte thee.

Oolong thee heeft daarnaast een antioxidante werking (bron). Deze werking is minder sterk dan bij groene thee, maar nog steeds ruimschoots aanwezig. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, losse deeltjes die je lichaamscellen aanvallen.

Afvallen met oolong thee
Afvallen met oolong thee

Oolong thee en afvallen

Er is ook veel onderzoek gedaan naar de voordelen van oolong thee bij het afvallen. Van verreweg de meeste theesoorten is wel bekend dat ze op een of andere manier ondersteunen bij het afvallen. Dit geldt dus ook voor oolong thee.

In een wetenschappelijke studie van een Amerikaanse universiteit kregen mannen die anders geen cafeïne gebruikten een tijd lang elke dag een aantal glazen oolong thee. Hierdoor nam hun calorieverbruik met gemiddeld 70-90 calorieën toe (bron). Dit is mooi meegenomen als je wilt afvallen, want je hoeft hier bijna niets voor te doen.

Mix tussen groen en zwart

Oolong thee is een ideale mix tussen groene en zwarte thee. Het heeft zowel de antioxidanten van de groene thee als de ontstekingsremmende werking van zwarte thee. Net als groene en zwarte thee helpt ook oolong bij het afvallen. Tot slot heeft het niet de stevige smaak van zwarte thee, maar een wat mildere smaak, vaak gecombineerd met tonen van citrus of perzik.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMagnesiumolie Zelf Maken met dit Recept
Volgend artikelNupo Dieet Ervaringen en Review
oolong-theeOolong thee is een populaire drank die al duizenden jaren wordt gedronken in China. De thee staat ook bekend om allerlei gezondheidsvoordelen. Wat is oolong thee precies en waar is het goed voor? En kan je er mee afvallen? Wat is Oolong thee? Je verwacht misschien...

7 Reacties

 1. Ik heb gelezen dat Ooling thee bij kan dragen aan het verminderen van buikvet. Ik ben een slanke vrouw maar 50+ en benieuwd of de thee daadwerkelijk bijdraagt aan vermindering van mijn buikomvang.

 2. Ik ben erg benieuwd naar de smaak en zou bij mijn buik wat willen afvallen door het drinken van deze thee.

  Ik geef me dan ook graag op als testpersoon.

 3. Ik drink elke middag een pot (zwarte) thee, als ik deze nu eens verander door Oolong… ben wel benieuwd hoeveel ons ik hier extra mee kwijt kan raken.

 4. Beste theedrinkers,
  Ik wens heel graag deel te nemen omdat ik van huis uit gewoon ben om thee te drinken.
  Zou goed zijn om thee drinken te combineren met afvallen.

  Wij, mijn theemachine en en ik zijn er dus klaar voor.
  Ik zal een enthousiaste deelnemer zijn aan dit onderzoek.
  Met vriendelijke groeten,
  Agnes

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in