Open huis bij Vlaamse diëtisten

In België zetten de diëtisten van 14 maart tot en met 22 maart hun deuren open voor alle geïnteresseerden. Vanaf 14 maart is het ook de week van de diëtist! Bovendien kan dit een ideale gelegenheid om gratis kennis te maken met de manier van werken van de diëtist(e).

Deze week werd voor het eerst in 2005 georganiseerd. Dit was een groot succes bij veel mensen! Vorige jaar hebben meer honderd geïnteresseerden zich gemeld bij de deelnemende diëtisten! Soms was dit alleen voor een eenmalig bezoek, maar voor andere was het een ideale gelegenheid om voortaan regelmatig naar een diëtist te gaan.

Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken. Bij de eerste gelegenheid zal de diëtist uw lengte, gewicht, percentage lichaamsvet bepalen. Doormiddel van deze informatie zal hij/zij uw Body Mass Index (BMI) bepalen om na te gaan of u een gezond of een ongezond gewicht heeft. U gewicht wordt vergeleken met de normen die zijn vastgelegd door de wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Het doel van deze actie is de kennismaking met het beroep. Wel bestaat er de gelegenheid als het nodig mocht zijn voor overleg met de huisarts, patiënt en diëtist voor verdere behandeling.

De lijst van de deelnemende diëtisten zal beschikbaar zijn op de site van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten.

bron: vvvd.be

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in