Orangefit Review en Ervaringen

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de advertenties voor Orangefit op social media en in verschillende tijdschriften. In hun advertenties roepen zij dat het hun missie is om een gezondere, fittere en duurzame wereld te maken. In deze review lees je of Orangefit echt bijdraagt aan een betere wereld. Dit doen we aan de hand van een praktijktest met hun Fit Green Meal Diet.

Dit ga je in deze Orangefit Review allemaal leren

 • orangefit etos
 • orangefit starterspakket
 • orangefit proefpakket
 • orangefit kopen winkel
 • orangefit kortingscode 2019
 • orangefit hero
 • orangefit maaltijdvervanger
 • orangefit repen

Orangefit Gratis Testen

Naast het onderzoek naar de ingrediënten, publiceren wij ook graag objectieve ervaringen bij onze productreviews. Daarom hebben we een testpanel opgericht. Voor Orangefit zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Nog 38 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een rectie aan waarom jij Orangefit graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

orangefit Orangefit Review en Ervaringen Meer informatie

Wat is Orangefit?

Orangefit is een lijn van plantaardige producten die erop gericht zijn om de gezondheid te verbeteren. Er zijn allerlei verschillende producten op voorraad, zoals een eiwitshake, tussendoortjes en vitaminen en mineralen. Deze voedingssupplementen zijn vooral gericht op veganisten, omdat je als veganist een iets grotere kans hebt op tekorten van bijvoorbeeld vitamine B12 of vitamine D.

Behalve dat Orangefit beweert het beste met jouw lichaam voor te hebben, besteden zij ook aandacht aan de planeet. Alle producten die Orangefit verkoopt zijn plantaardig en daarmee dus ook geschikt voor veganisten. Het is dan wel weer jammer dat Orangefit wel allerlei kleine verpakkingen verkoopt die alsnog weer in het milieu terecht komen.

In deze review richten wij ons op het Fit Green Meal Diet. Het Fit Green Meal Diet is een plantaardige maaltijdvervanger die je helpt je helpt bij afslanken en ondersteunt bij gewichtsbeheersing. Net als bij andere maaltijdvervangers, leng je de maaltijdvervangers eenvoudig aan met water. Er zijn twee smaken beschikbaar, vanille en bosbessen.

Als je begint met het dieet kun je een afslankpakket kopen. Je krijgt dan niet alleen een gratis shakebeker, maar ook een voedingsadvies op maat. Om deze te krijgen, moet je een korte enquête invullen.

Orangefit is een Nederlands bedrijf dat geregistreerd is op een postadres in Alkmaar. Orangefit is inmiddels ook in het buitenland actief, zoals in Zweden en Engeland. Je kunt de producten bij Orangefit zelf bestellen, maar de producten worden ook verkocht bij sportscholen en andere verkooppunten.

Voor wie is Orangefit Fit Green Meal Diet geschikt? orangefit Orangefit Review en Ervaringen Orangefit

Omdat het Fit Green Meal Diet veganistisch is, hoef je niet bang te zijn dat er lactose, schaaldieren of andere dierlijke allergenen in zitten. Er zitten wel gluten in het product, dus als je hier allergisch voor bent, dan kun je beter een ander product zoeken.

Als je last hebt van bepaalde medische condities, zoals suikerziekte, kan het wel zinvol zijn om eerst even contact op te nemen met je arts. Dit geldt ook als je het product wil gebruiken als je zwanger bent of wilt worden of als je borstvoeding geeft.

De Fit Green Meal Diet bevat per maaltijd 30 gram eiwitten uit met name erwten-eiwit. Erwten-eiwit heeft een compleet aminozuurprofiel en bevat dus alle aminozuren die het lichaam nodig heeft. Het bevat hetzelfde erwten-eiwit als onze Fit Green Protein.

Hoe effectief is het Orangefit Fit Green Meal Diet?

Het Orangefit Green Meal Diet is een dieet op basis van een maaltijdvervanger. Er is uitvoerig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van dergelijke diëten. Deze zijn erg effectief (bron). De inname van eiwitten voorkomt dat de spiermassa wordt afgebroken tijdens het dieet (bron).

Een groot pluspunt aan het product is dat het voedingsvezels bevat. De inname van voedingsvezels tijdens de maaltijd zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft na het innemen van de maaltijd. Het spreekt voor zich dat je hierdoor minder gaat eten en sneller afvalt. Dit effect is vooral aanwezig bij een bepaalde voedingsvezel die veel aanwezig is in haver (bron).

Eiwittenprofiel

Er komt een grote beperking van het Meal Diet naar voren. Ons lichaam moet een aantal belangrijke aminozuren, bouwstenen voor eiwitten, binnenkrijgen uit voeding. In het product vind je slechts twee eiwitbronnen, erwten en haver. Er zit wel lijnzaadpoeder en zonnebloemextract in, maar dit is minder dan de hoeveelheid aroma.

Op de korte termijn maakt dit niet zo veel uit. Op de langere termijn kan het betekenen dat je je minder gezond wordt. Met name mensen die het dieet combineren met krachttraining, ontwikkelen minder snel spiermassa. Dit betekent dan weer dat je minder snel afvalt en minder energiek bent. orangefit Orangefit Review en Ervaringen Orangefit fitbar snack uai x

Als je van plan bent een veganistisch dieet te volgen, dan kan dit prima zonder dat je last krijgt van je gezondheid. Het enige dat je dan moet is erg gevarieerd eten (bron). Als je twee maaltijden per dag vervangt door een maaltijdshake, is het heel moeilijk om in je overgebleven maaltijd voldoende variatie te krijgen.

Ervaringen met proefpersonen

Uiteraard hebben we het Fit Green Meal Diet van Orangefit ook een test met proefpersonen onderwerpen. Acht mensen met licht overgewicht, dat wil zeggen een BMI van tussen de 25 en de 30, hebben een maand lang twee maaltijden per dag vervangen door het Fit Green Meal Diet. De deelnemers lieten een voedingsschema op maat maken.

De deelnemers waren erg tevreden over het Fit Green Meal Diet. De maaltijden zijn erg lekker, maar er is weinig afwisseling door het gebrek aan smaken. De deelnemers waren lang verzadigd na het innemen van de shakes.

De overige maaltijden uit het voedingsschema waren goed en relatief makkelijk te bereiden, maar pasten niet altijd goed bij de voorkeuren van andere gezinsleden. Sommige deelnemers moesten hierdoor meerdere maaltijden koken. Wellicht was wat achtergrondinformatie over hoe je zelf een gezonde maaltijd beter geweest voor deze proefpersonen.

Na afloop van het Orangefit dieet, waren alle deelnemers afgevallen. Dit is geen verrassing, gezien het feit dat je flink wat minder calorieën binnenkrijgt. Het gewichtsverlies was gemiddeld 2.8 kilo. Dit is zeker niet slecht. Wel gaven veel deelnemers aan dat ze niet zo goed wisten hoe ze nu om moesten schakelen naar een gezonder dieet op basis van normale voeding. Dit komt omdat je geen achtergrondinformatie krijgt over een gezond dieet.

Wat kost het Orangefit Fit Green Meal Diet? orangefit Orangefit Review en Ervaringen Orangefit ervaringen

Een grootverpakking met 13 porties kost €29.90. Dit betekent dat een maaltijd €2.30 kost. Dit is zeker niet voordelig. Als je twee maaltijden per dag vervangt door een Green Meal, dan ben je €150 per maand kwijt. Een portieverpakking is met €3.49 nog duurder.

Als je geen shakebeker hebt, krijg je deze gratis als je een afslankpakket koopt. Dit pakket kost evenveel als twee grootverpakkingen. Bijkomend voordeel is dat je dan ook nog een dieet op maat krijgt.

Voordelen

Het Orangefit Fit Green Meal Diet is een veganistisch product. Dit betekent dat het product duurzamer is dan dierlijke producten. Op de langere termijn is een veganistisch dieet zeker niet ongezond.

Nadelen

Er zijn maar twee smaken beschikbaar; vanille en blauwe bessen. Dit is een probleem als je van afwisseling houdt.

De portieverpakkingen van Orangefit zijn erg duur. Je betaalt minimaal €3.49 voor een portieverpakking. Als je geen portieverpakking neemt, dan moet je je portie thuis afwegen of onderweg een gok maken aan de hand van het aantal lepels.

Conclusie

orangefit Orangefit Review en Ervaringen Orangefit review

Het Fit Green Meal Diet van Orangefit is absoluut geen slecht product. Het is een van de beste volledig plantaardige maaltijdvervangers op de markt. Dit komt vooral door de toevoeging van voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er dat je langer verzadigd blijft en dat de kans minder groot is dat je tekorten ontwikkelt.

Een belangrijk nadeel aan het Fit Green Meal Diet is dat je niet al te veel verschillende eiwitten inneemt. De enige eiwitbronnen zijn haver en erwten. Dit betekent dat je mogelijk niet alle essentiële aminozuren binnenkrijgt die je nodig hebt. Alleen als je heel veel variatie toepast in de ‘normale’ maaltijden, krijg je voldoende verschillende aminozuren binnen. Voor de meeste mensen is het beter om een vergelijkbare maaltijdvervanger te nemen met een groter aantal eiwitbronnen (en dus aminozuren), zoals Timfit.

Mocht je toch graag veganistisch willen eten, dan kun je er beter voor kiezen om ‘gewone’ voeding te kopen. Je bent dan waarschijnlijk niet duurder uit, terwijl je wel veel meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringTros Radar pakt Farmaceutische Industrie aan
Eenvoudig AfvallenTros Radar Test Dr. Frank Dieet
orangefitHet Fit Green Meal Diet van Orangefit is absoluut geen slecht product. Het is een van de beste volledig plantaardige maaltijdvervangers op de markt. Dit komt vooral door de toevoeging van voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er dat je langer verzadigd blijft en dat de kans minder groot is dat je tekorten ontwikkelt.

3 Reacties

 1. Beste,

  Ik wilde graag reageren op jullie orange fit post maar de link werkt niet!

  Graag zou ik de maaltijd shake van orange fit willen testen. Sinds de covid periode ben ik ruim 10kg aangekomen. Na dagelijks in de keuken te staan om groente wraps te maken voor op werk, yoghurt in de ochtend en tussendoor een muesli bar, werkt voor mij ook niet en vind het tevens veel werk.

  Shakes lijkt mij een gemakkelijke oplossing. Ook denk ik dat een shake prettig weg te drinken is (vooral als ontbijt, ben geen ontbijter).

 2. Ik ben op dit moment bezig met het dieet van Orangefit. Ik vind de shakes prima te drinken, maar ik mis heel erg de begeleiding die zij vooraf aankondigde. Ik heb 1 week menu’s ontvangen, terwijl ik 26 dagen dieetshakes heb. Na 1 week nog niets afgevallen. Ik heb hen een WhatsApp bericht gestuurd. Daar werd snel op gereageerd, maar het enige antwoord was neem maar 2 x per dag een shake. Dat vind ik geen goed idee omdat ik 1 shake per dag genoeg vind. Je krijgt dan toch een hongergevoel in de middag wat weer voor snaaien zorgt. Ik heb het idee dat er veel jonge mensen bij orangefit werken die geen verstand hebben van dames in de overgang waar het lichaam op slot slaat. Nu zoek ik het verder zelf maar uit en heb geduld.

 3. Ik wil orangefit wel proberen omdat ik eigenlijk na het drinken van andere shakes nog een hongergevoel heb. Dus ik ben heel erg benieuwd hoe dit met Orangefit zit.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in