Oud medewerker Bakker beschuldigd van plagiaat

Dieetgoeroe Bakker beschuldigd oud medewerker Vrieze van Plagiaat. Dat collega Sonja Bakker hem beschuldigd heeft steekt eetgoeroe Mathijs Vrieze. ‘Jatwerk? Hoe komt ze erbij? Dit boek is helemaal Mathijs.’ Vrieze, ooit werkzaam voor Bakker, bracht onlangs zijn boek ‘Lekker eten en gezonder afvallen’ uit. Sonja Bakker beschuldigde hem vervolgens van plagiaat in het Noordhollands Dagblad. De aanpak van Vrieze zou volgens de dieetgoeroe sterk op de hare lijken.

Overeenkomst
Vrieze reageert fel op de beschuldigingen in het Algemeen Dagblad. ‘De enige overeenkomst tussen haar boeken en het mijne is het gebruik van weekmenu’s. Maar Sonja Bakker is niet de uitvindster van het weekmenu. Atkins, Montignac en vele anderen gingen haar voor.’

Bewijzen
Vrieze werkte eerder samen met Bakker en zegt nu dat zijn werk door de firma Bakker wordt gebagatelliseerd. ‘Ik heb bewijzen in overvloed dat ik een essentiële bijdrage aan haar werk heb geleverd. Facturen, e-mails, enzovoort.’

Geen plagiaat

Sonja Bakker laat in een reactie weer een heel ander geluid horen. ‘Ik juich elke poging van schrijvers om mensen te laten afvallen toe, dus ook die van Mathijs. Van plagiaat is geen sprake.’ Bakker ontwijkt in de krant de vraag of ze de afgelopen weken verkeerd is geciteerd of dat ze haar beschuldigingen heeft ingetrokken.

bron: distrifood.nl

3 Reacties

 1. Heey Snabbeltje… ik heb het stukje gelezen inderdaad..

  Ja, het heeft wel weg van de boeken van Sonja… maar zoals hierboven al werd gezegd: meer mensen werken met weekmenu’s.

  En gelukkig is ze alweer iets ingebonden: Sonja!

  Succes ermee hoor!

  Ik hoor/lees wel hoe of het je bevalt!

 2. nouw ja zeg…ik zat er al op te wachten…wannneer zouden we weer wat horen van sonja..!

  nu dus…..hahahah ik heb het boek van mathijs ook…en ja de week menu’..s is in de zelfde stijl…maar veel en veel lekkerde…met smoothies..en zelf je tussen doortjes kiezen…en ja..ik ga na de vakantie de uitdaging aan…om 16 weken er aan te houden..en dan toch maar een hele ander levenswijze er op te houden..dus alle CHIPS EN NOTEN..EN DERGELIJK DE DEUR UIT…en het maakt dan plaats voor HEERLIJKE SALADES EN SMOOTHIES EN VRUCHTEN .

  Zal eerst wel errug wennen zijn…want nu gaan we..of ik in iedergeval…in weekend niet achter de chips…maar achter de wortels en komkommers en vruchtensalades….en smoothies..

  Allemaal opgelet…want MAANDAG 14 JULI 2008 begin ik met het boek van Mathijs en hoop dat ik over 16 weken een totaal ander mens ben geworden….nouw ja lichamelijk dan….hahahaha..ik blijf wel gewoon de zelfde SNABBELTJE..

  De groetjes Snabbeltje…

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in