Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Ouderen en Anorexia Nervosa 84 jaar 36 kilo

Ouderen en Anorexia Nervosa 84 jaar 36 kilo

Leidje is 84 jaar en weegt 36 kilo

Tijdens haar jaren op de kunstacademie heeft Marleen Hoftijzer een bijzonder portret gemaakt over een bejaarde dame die lijdt aan de eetstoornis anorexia nervosa. “Leidje 84 jaar 36 kilo”, is een confronterende film, waarbij Marleen laat zien dat deze eetstoornis vooral te maken heeft met controledrang.

liedje

Media of Mode

Bij een klein deel van de patiënten ontstaat anorexia door beelden uit de media of mode, maar over het algemeen zoeken patiënten de controle over hun lichaam, omdat ze ergens anders de controle waren verloren. Dit kan bijvoorbeeld in een traumatische gebeurtenis zijn geweest. Dit heeft ze onderzocht in haar onderzoeksscriptie die ze ook tijdens haar examen heeft gemaakt.

Photo Academy Award

De huidige film duurt 8 minuten en is al vertoond op HollandDoc en was genomineerd voor de Photo Academy Award. Het afgelopen half jaar is Leidje van verzoringstehuis is verhuisd, waar ze geen controle over had. Dit heeft Marleen weer vastgelegd. Door deze verhuizing eet Leidje al wekenlang minimaal en het is haar wilskracht wat haar nu nog in leven houdt. Aangezien Leidje momenteel hard achteruit gaat, wil ze haar blijven volgen en filmen.

Documentaire

Marleen wil het huidige materiaal verlengen tot een volwaardige documentaire. In de nieuwe documentaire zal ook haar dochter aan het woord komen en geeft een ervaringsdeskundige haar visie op het verhaal. Om deze nieuwe documentaire te kunnen produceren, staat het project online bij voordekunst.nl. Dit is een platform voor kunstprojecten waarbij particulieren, bedrijven en organisaties een donatie kunnen doen. In ruil daarvoor krijgen ze een tegenprestatie van Marleen, die bijvoorbeeld kan bestaan uit een fotografische print of hard copy van de nieuwe film. Steun dit unieke project van Marleen.

Sterftecijfer

Lang niet iedereen is zich ervan bewust dat van alle psychiatrische stoornissen anorexia het hoogste sterftecijfer heeft. Daarnaast weten veel mensen niet dat anorexia veel met controle te maken heeft. Het is Marleen’s doel om deze informatie uit te lichtten en te laten zien wat voor invloed deze eetstoornis op de rest van je leven kan hebben.

Trailer

Nieuwsgierig naar de trailer? Kijk hem nu!

Stichting voordekunst heeft een ANBI status. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor de donateurs aan projecten op voordekunst en voor partners. Meer informatie vind u hier.

Wil je Marleen steunen? kijk hier op de website voordekunst.nl

6 Reacties

  1. Rust en buitenlucht. Wat bouillon om de eetlust op te wekken. Is het anorexie door een lichamelijk iets of door spanningen of controle.

  2. Dat dat op zo”n oudere leeftijd nog voorkomt.. Dacht dat het eerder met ziekte te maken had waardoor je niet kunt slikken. had eens verkramping in het keelholte gebied waardoor ik het eten niet kon slikken. Dacht eerst dat het kanker was maar toen hebben ze er foto”s van gemaakt bij de KNO en bleek niet kwaadaardig te zijn dan een verkramping in dat gebied door stress. Er was ook een mevrouw die had een oncologische aandoening aan het strottenhoofd waardoor zij niets meer kon doorslikken en die had een stint nodig en woog nog maar 34 kilo en was ook niet zo jong meer maar dat je al ouder bent en dan nog zo licht bent. In eens wou het eten niet en vloeibare dranken ook niet. het slikken ging in eens niet meer waardoor je dacht dat het iets ernstigs was.

  3. Ook mijn moeder is ontzettend mager weegt nu 45 kilo is 1.63 lang. Ze eet ontzettend slecht. Wat je ook voor haar klaar maakt. Ze heeft geen tot nauwelijks trek. De laatste tijd heeft ze wel veel ellende meegemaakt met haar gezondheid. Abces in haar buik. Een O K en nu een stoma. Ze moet veel aansterken. Maar met zo weinig eetlust. Zal dat een lang proces zijn. Wie heeft raad

    • Een intramusculaire decadurabolin eiwitsparende injectie in de bil spier voor meer eetlust. Bouillon of een augurk of iets wat zuur is. Meer in de buitenlucht. Ademhalingstechnieken.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987