Oudhollands Bakboek, Zo Bakt Nederland

Het Oudhollands bakboek is een unieke samenwerking tussen Irene en Monique van der Vloed. Dankzij ‘Zo Bakt Nederland‘ beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw! Irene en Monique zijn twee ervaringsdeskundigen op het gebied van lekker en gezond eten met beide hun eigen specialisme. De overeenkomst is dat ze beide vierkant staan achter gezonde, pure, natuurlijke en biologische voeding. In dit bijzondere kookboek staan meer dan 100 oudhollandse bakrecepten in een gezond jasje. Al deze recepten zijn enorm populair in Nederland zijn- of zijn geweest.

irene-bakt

Witte Bloem

Wat opvalt bij oudhollandse recepten is dat ze niet altijd even gezond zijn. Regelmatig worden ingrediënten als witte bloem, witte suiker en verkeerde vetten gebruikt om de recepten te bereiden. Voedingstherapeut en (auto) kinesioloog Irene heeft de recepten samen met kookgoeroe Monique van der Vloed dusdanig bewerkt dat ze ook geschikt zijn voor de gezonde eter. Je zult misschien denken dat dit ten koste gaat van de smaak, maar niets is minder waar.

Bewuste Eter

De samenwerking tussen Irene en Monique heeft geresulteerd in een boek boordevol heerlijke oudhollandse recepten die ook geschikt zijn voor iedereen die waarde hecht aan natuurvoeding. De recepten zijn in de eerste plaats voor deze groep geschreven maar is uiteraard ook geschikt voor mensen die graag gezonder willen eten of zonder schuldgevoel willen snoepen van heerlijke gerechten. Alle recepten kunnen de beste keuzes uit de supermarkt worden gemaakt.

Oudhollandse Recepten

irene-bakt2

Het aanbod van recepten is enorm gevarieerd en is onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo komen onder andere de bekende Hollandse feesten zoals carnaval en sinterklaas aan bod. Een greep uit de categorieën:

In het boek heet deze groep de Bewuste eter.

 • Koekjes
 • Taart
 • Vlaai
 • gebakjes
 • Cake
 • Tulband
 • Brood enpannenkoeken
 • Sinterklaas
 • Kerst
 • Pasen
 • Carnaval

100 Recepten

Met de 100 recepten uit “Zo bakt Nederland” maak je de lekkerste cakes, Limburgse vlaaien en andere zoetigheden op een bewuste of een gezonde manier met de smaak van vroeger. Elk recept heeft 2 varianten:
Haal je je bewuste boodschappen in de supermarkt? Kies dan voor de ingrediënten voor de bewuste eter.
Ga je liever naar een natuurwinkel? Kies dan het recept voor gezonde eters.
Of bak je je liever zonder suiker, gluten, of melk? Ook dan kun je elk recept gebruiken!

Het heerlijke oudhollandse receptenboekboek is vanaf 16 november 2013 overal verkrijgbaar.

5 Reacties

 1. hahaha ja dat had ik ook al gelezen. ik kan niet wachten om te beginnen. hebben jullie misschien een voorbeeldrecept om alvast te proberen?

 2. Ik vind het erg fijn dat er rekening wordt gehouden in dit boek met mensen die vaak in de natuur winkel komen zoals ik. ik ga het zeker reserveren.

  • Leuke reactie Madelon en als je tijd hebt ben je van harte welkom op de boeklancering 17 november in Maastricht van 12 tot 5 bij winkel Avalon op de minckelersstraat 10. Dan krijg je ook nog een goodiebag kado :-) (er is koopzondag in de sfeervolle stad)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in