Over Appels en Peren

Over Appels & Peren, helder-over-gewicht. Wat verwacht jij van een boek in de categorie “dieetboeken”?

Hoop je op DE truc waardoor je binnenkort voor de rest van je leven tevreden voor de spiegel staat?

Hoop je op een dieet met een hippe naam waarmee je op feestjes voor de dag kunt komen? Helaas, niets van dat alles.

appels-peren

“Over Appels & Peren” heeft niets te maken met welk dieet dan ook. Het is een handleiding waarmee je gaat trainen in het je eigen maken van gezonde gewoontes als vervanging van oude, ongezonde gewoontes. Het doel is om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Een passend gewicht is hiervan het logische gevolg.

Vetopslag

De titel verwijst (behalve naar lichaamsvorm door vetopslag) naar onrealistische vergelijkingen waarmee vooral vrouwen de fout ingaan. Een gezond gewicht heeft niets te maken met voorbeelden in de media die je zou moeten evenaren, maar heeft alles te maken met de mogelijkheden en kenmerken van je eigen lichaam.

“Over Appels & Peren” leert je hoe jij in de optimale startpositie komt om je leefstijl zodanig te verbeteren dat ook jij, als gevolg daarvan, een passend gewicht zult bereiken en behouden.Over Appels en Peren

Jouw interesse in gezonde gewoontes en jouw behoefte om goed voor je lijf te willen zorgen zijn voorwaarden voor een gezonde toekomst. Deze interesse zullen je kennis over voeding vergroten en dus jouw voedingskeuzes positief beïnvloeden.

Na een grondige informatieve introductie ga je stapsgewijs actie ondernemen om gefaseerd gewoonteveranderingen in te voeren en vast te houden. “Nooit meer op dieet” maar dagelijks bewust met voeding en beweging omgaan is het uitgangspunt. Blijvende veranderingen en daar bewust mee bezig blijven zonder dat dit als “opdracht” wordt ervaren maar als levenswijze.

Eigen ervaringen van de auteur zijn verweven met de informatieve hoofdstukken. Ook is een download optie opgenomen van een instructievideo met oefeningen op muziek, ca. 35 minuten. Deze video inspireert om behalve op de sportschool, ook thuis meer te bewegen.

Haalbare Doelen *

Dit afslankboek, met name gericht op vrouwen die te zwaar zijn, is geschreven door iemand die haar eigen, met succes beproefde methode op papier heeft gezet. Na een korte beschouwing over de huidige stand van zaken in Nederland qua gewichtsbeleving en leefstijl wordt een aantal handreikingen, in acht stappen, gegeven om tot een gezonder leef- en eetpatroon te komen. Daarnaast worden extra adviezen gegeven met betrekking tot de voorraadkast, boodschappen doen, omgaan met feestjes etc. Stap-voor-stap moeten aangeleerde foute gewoontes omgevormd worden tot nieuwe gezonde gewoontes. Haalbare doelen stellen is het uitgangspunt, om zodoende geen appels met peren te vergelijken. De aangereikte methode is prima, maar wijkt niet veel af van wat al andere afslankboeken is beschreven. De lay-out is, op enkele fleurige tekeningetjes na, matig. Met een link naar een duidelijke en vrij professionele sportvideo als ondersteuning om meer te gaan bewegen.

* recensie L. Folkerts-Keuning

2 Reacties

  1. Ik heb het boek besteld bij bol.com maar zag het onlangs ook liggen bij de boekwinkel. Het is een boek dat mijn ogen heeft geopend. Vooral het bewust worden van wat en wanneer je eet. Een aanrader!

    Agnes

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in