Over calorieen enzo – Het calorieenboek

Vlak voor de zomer krijgt iedereen weer de kriebels om strak in de zomer­outfit te verschijnen. Dus de chocolade gaat aan de kant, de chips en cola worden verbannen, en we letten weer op de calorieën. Over calorieën en zo is een handig hulpmiddel in de strijd tegen de extra kilo’s. Het geeft duidelijk inzicht in welke voedingsmiddelen de boosdoeners zijn en welke juist meehelpen aan een gezond gewicht. Door het handige formaat en de slim uitgedachte systematiek wordt Over calorieën en zo een onmisbaar zakboekje voor elke bewuste consument.

Bestel dit boek bij bol·com

Het calorienboek
Het calorienboek
E. Bleumink & R. Vervoort

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

2 Reacties

 1. Beste Lise,

  Het is inderdaad zo dat alle producten die in het calorieënboekje staan vermeld, dat die zonder het `afval`zijn. Dus fruit, groente en aardappelen zonder schil, vlees zonder bot en vis zonder graad. Tenzij het anders staat vermeld.

  Met vriendelijke groeten,

  Rien Vervoort

 2. Ik had een vraag i.v.m. het aantal calorieën in watermeloen. Ik koop geregeld in de winkel 1/4 watermeloen waarop dan op de verpakking staat 500gr bijvoorbeeld. De calorieën die bij watermeloen horen, gelden die voor enkel het vruchtvlees en mag je dus de schil niet meetellen (want die weegt veel) of moet je het gehele pakketje meerekenen als er staat 1 schijf watermeloen?

  Hetzelfde probleem heb ik met bijvoorbeeld een sinaasappel. Zonder schil en dus enkel het vruchtvlees weegt ze minder en zijn het dus minder caloriëen dat ik opneem.

  M.a.w. moet je het gewicht van fruit met of zonder schil rekenen?

  Mvg,
  Lise

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in