Overgewicht door te Weinig Beweging

Reden 14: ‘Overgewicht door te Weinig Beweging’ is een onderdeel van ‘De Gezonde Eter van Irene

Een belangrijk onderdeel in jouw streven naar een gezonder lichaam, lichaamsgewicht en levenswijze is bewegen!. Om af te vallen zul je toch echt moeten gaan bewegen. Ons lichaam is gebouwd om te bewegen en de meest natuurlijke vorm hiervan is lopen. Ons lichaam kan echt ontzettend lang lopen zonder dat dit belastend is. Ik raad mensen aan om dagelijks 1 uur te lopen om de stofwisseling te stimuleren. IMG_3711 Resized

Verder kun je ook gaan sporten (fitness, spinning, aerobic work out, Zumba, power yoga, zwemmen, fietsen, wandelen, joggen) zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt en bij een flinke inspanning je vetreserves gaat aanspreken. Ga naar een sportschool die je daarbij kan helpen want als je verkeerd sport of te lang achter elkaar verbrand je geen vet. Maar als je echt niet van sporten houdt kun je dus ook veel bereiken met lopen of de hele dag er op te letten dat je extra bewegingen maakt. Neem de trap, neem de fiets vaker, ga flink je huishouden doen, verzin maar wat om steeds in beweging te zijn en natuurlijk een flink stuk wandelen elke dag is ook al een goede manier om je lichaam in balans te krijgen.
Als je flink overgewicht hebt, zul je echt aan beweging moeten gaan doen. Je moet je lichaam uitdagen vanuit een “rusttoestand” weer letterlijk in beweging te gaan komen, je stofwisseling moet gestimuleerd worden.

Maar waarom nu precies?

Als we bewegen met enige inspanning, zal ons lichaam calorieën verbranden waardoor wij energie krijgen om te blijven bewegen. Ga je aan de ene kant de inname van slechte calorieën verlagen (nooit te weinig eten!!!), en aan de andere kant meer bewegen, dan zul je binnen een bepaalde termijn in gewicht afnemen, uiteraard ervan uitgaande dat jij je strikt aan de voorgeschreven adviezen houdt en je wekelijks blijft bewegen en sporten. Maar je mag nooit te weinig calorieën gaan eten en te overdreven gaan sporten want dan is de kans dat jij je hormoonhuishouding uit balans brengt enorm groot en zul je in plaats van vet spieren kwijt raken. Dus eet gezond, 3 gezonde maaltijden, 2 tussendoortjes als fruit of noten e.d en doe daarnaast normale sport of een flinke wandeling dagelijks en je bent goed bezig. Overmatig sporten is echt ongezond.

De mate waarin iemand veel of weinig calorieën per inspanning verbrandt, hangt af van meerdere factoren zoals leeftijd, lichaamsgewicht, lichamelijke conditie en geslacht. Helaas voor de dames onder ons, vrouwen verbranden minder calorieën dan mannen doordat ze minder spiermassa hebben. De spiermassa bij de mannen, maakt dat zij bij een flinke lichamelijke inspanning meer calorieën verbranden. Doordat vrouwen meer vetmassa hebben, duurt het langer voor vrouwen meer calorieën verbranden en de energievoorraden aanspreken.

Dus ben je erg passief zorg dat je dagelijks 1 uur beweegt en ga gezond eten en je valt vanzelf af als dit jouw reden van overgewicht is.

Meer informatie over Overgewicht door te Weinig Beweging

Advies en voedingstest: www.persoonlijke-voeding.nl

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in