Overgewicht door Voedingsstoffen en Medicijngebruik

Reden 16: ‘Overgewicht door tekort aan Voedingsstoffen en Medicijngebruik’ is een onderdeel van ‘De Gezonde Eter van Irene

Te weinig drinken kan ook een oorzaak zijn van overgewicht of meespelen hierin. Je hebt 2 liter vocht nodig en als je veel groente en fruit eet en een papje in de ochtend, een soepje in de middag krijg je al heel wat vocht binnen. Veel mensen vinden het moeilijk om genoeg te drinken. Probeer toch minimaal 2 liter vocht tot je te nemen in welke vorm dan ook (m.u.v. koffie, melkproducten, zwarte en groenthee en alcohol, dranken waar suiker inzit). IMG_3711 Resized

Wanneer je standaard te weinig vocht binnen krijgt kan het lichaam moeilijk ontgiften en gaat afvalstoffen vasthouden. Hier krijg je niet alleen klachten van maar ook overgewicht. 1 kilo per week kun je wel op rekenen als je er gevoelig voor bent.
Maar ook te korten aan vitamine en mineralen kunnen een oorzaak zijn van overgewicht. Onze voeding is vaak karig en de bodems zijn leeggeroofd waardoor we niet meer alles binnen krijgen.

Goede supplementen zijn de uitkomst. Mensen met overgewicht zijn vaak ondervoed. Dat klinkt vreemd maar ze hebben echt tekorten opgelopen door hun manier van eten. Verzuring kost het lichaam mineralen, en dus alle producten die zwaar verzurend zijn bevatten al weinig tot geen voedingswaarde en bovendien roven ze ook nog vaak vitamines weg die nodig zijn bij de vertering ervan.

Zorg dat je naast gezonde voeding een supplement neemt dat van een natuurlijke bron komt en geen chemische goedje waarvan vaak die goedkopere merken zijn. Ga naar een reformzaak en zorg dat je daar je supplementen koopt en daarnaast ga je uiteraard goed eten. In de supermarkten kun je ook al heel veel gezonde producten vinden.

Vitamine en mineralen die overgewicht kunnen veroorzaken zijn

  • Zink (meeste mensen hebben een tekort hieraan want het is vrij lastig om dit voldoende binnen te krijgen en je verliest veel zink als je verzurende producten eet.
  • Magnesium (meeste mensen hebben een tekort hieraan) gaat gepaard met verkrampte spieren, dit mineraal is niet moeilijk binnen te krijgen via voeding maar je verliest het veel door verzurend voedsel dat verteerd moet worden.
  • Selenium, zit veel in groente maar de bodems zijn leeg dus de kans op tekort hierin is groot.
  • Omega 3 vetzuren, die zitten alleen genoeg in vette vis, lijnzaadolie, walnootolie en walnoten, dit eet je niet dagelijks dus veel mensen hebben een tekort eraan.
  • Vitamine D (vaak in de zomer niet zo’n probleem maar in de maanden met de letter R erin wel). We krijgen dan minder zon en kun je beter een supplement nemen.
  • Jodium (we eten steeds minder brood en zout met jodium erin, dit kan schildklierproblemen veroorzaken). Dagelijks een Kelp tablet is voldoende[quote_box_right] reset-2014-small In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je lichamelijke activiteiten kunt verbeteren. Maar ook hoe en met welke voeding je de neveneffecten van medicijnen in je lichaam kunt beperk [/quote_box_right]en.

Verder is het belangrijk dat je extra chroom neemt als je last hebt van suikerspiegelschommelingen en een te lage suikerspiegel veroorzaakt honger en trek en vooral in zoetigheid

Medicijnen

Ook medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je dikker wordt.

Zo is De pil wel een bekende maar er wordt toch vaak onderschat wat voor invloed dit heeft op het vrouwenlichaam. Artsen vertellen inderdaad dat dit kan gebeuren maar slechts een paar kilo maar. De hormonen zijn niet meer in balans in het lichaam door de te grote hoeveelheden oestrogenen. Dit hormoon veroorzaakt overgewicht en vrouwen vallen vaak moeilijk of niet af. .Maar ook Remeron, prednison, betablokers en antidepressiva kunnen overgewicht activeren.. Probeer als je medicijnen slikt achter de oorzaak te komen. Medicijnen zijn altijd een symptoombestrijder en lossen de oorzaak niet op. Voeding , stress, ziekte en onverwerkte emoties zijn vaak de hoofdreden van klachten in het algemeen.

Ook kunstmatige zoetstoffen zijn zeer ongezond en stimuleren je eetlust alleen maar. Het is bekend dat je overgewicht krijgt door zoetstoffen zoals Aspartaam zie mijn column ‘Waarom kunstmatige zoetstoffen dik maken‘.

Meer informatie over Overgewicht door Voedingsstoffen en Medicijngebruik

Verder is het belangrijk dat je op zoek gaat naar iemand die je kan helpen om van deze leegte en blokkades af te komen. Ik vind zelf NLP en EFT de beste methoden hiervan
Simone Königs is zeer kundig op dit gebied en heeft mij van enorme blokkades afgeholpen. Je kunt contact opnemen met haar: 06 54357575 http://www.ikdoehetanders.nu

Advies en voedingstest: www.persoonlijke-voeding.nl

2 Reacties

  1. Wij zijn nu twee weken de pillen aan het slikken. Toto nu toe is er geen grammetje vanaf. Wat doen wij verkeerd? Moeten we toch minderen met eten of moeten de pillen in de soep worden opgelost? Wij zien uit naar uw antwoord…

  2. mijn naam is chantal ik ben 1,55 mtr groot en weeg 73 kg,ik heb een spierziekte en ben door inname van cortizone 18 kg bijgekomen op 4 jaar,ik sta nog steeds op een zeer lage dosis cortizone,die ik waarschijnlijk heel mijn leven lang moet blijven nemen omdat mijn spierziekte een auto- immuum ziekte is en cortizone het enige is wat de ziekte onder controle houd,maar met dit gewicht voel ik mij heel slecht in mijn vel,en dan zwijgen we nog over kans op hartkwalen en suiker dus wat kunnen we daar aan doen?? door de spierziekte kan ik ook geen ingewikkelde oefeningen meer doen zoals sporten of zo,het enige wat nog kan is zwemmen,maar ik ga niet zwemmen met dit lichaam voel mij net een olifant

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in