Overgewicht en Afvallen met Seks

Maakt het de sex anders als je “gezegend” bent met een sixpack of een bikini figuur? Mijn leven is het laatste jaar best wel drastisch veranderd vind ik. Van bankhanger tot bootcamper en van eter naar weter. 45 kilo lichter ga je merken, altijd en overal. Ook tussen de lakens!

Ik was absoluut het type licht uit en onder de dekens. Weet je, ik zit er niet op te wachten om met mijn vet te worden geconfronteerd op een moment dat ik dat niet wil. (en geloof me, op die momenten wil ik dat niet!) En ik moet zeggen, in de films vind ik het altijd bewonderenswaardig hoe dat gaat…..

Romantisch op de bank, dan langzaam naar het bed terwijl de trap bezaait komt te liggen met kleding en dan in bed verder met de kaarsen aan (die altijd al aan zijn als ze boven komen..). Ja sorry, maar daar gaat het bij mij al mis. Ik zie de kids s`morgens al komen, Mam, waarom ligt jou bh op de trap? Of pap, ben je vergeten je boxer in de was te gooien? Hij ligt op de trap? Tja, een gezin zorgt soms voor beperkingen………en daarnaast, wie moet die kaarsen aansteken?? ;)

column-helma-sex

Vroeger, (toen ik nog jong was) stond ik er heel anders in dan nu. Nu ben ik 7 jaar getrouwd, mijn man kent me letterlijk en figuurlijk van top tot teen. Hoe anders was dat toen je net verkering kreeg met een vriendje…..ik vond sowieso altijd al dat ik te dik was, en hoe doe je dat dan he, die eerste keer. Want natuurlijk sprong ik niet naakt van de kast af het bed in met mijn blubberbuik, klots knieën en cellulitis benen. Ik keek wel uit.

Corrigend Ondergoed

Nee, dat ging met uiterste precisie… Want ja, als je dan ging stappen en je had een leuk jurkje aan, was dat van een koude kermis thuis komen als dat jurkje uit was. Want daaronder zaten natuurlijk allerlei hulpmiddelen.. Corrigend ondergoed, zo`n spannende huidskleurige veel te strakke broek die iedereen laat denken dat je maar 3 rollen buikvet hebt ipv 4. Daarboven een pushup bh, die de mannen liet denken dat je op zijn minst een e cup had, toch jammer dat er daarna nog maar een c overbleef.

Pantykousjes, ja, heel charmant in mooi hoge hakschoenen , maar zo verdomde lelijk als je ze uit trekt. Dan zit je met een rand in je benen, die toch echt minimaal 3 uur blijft zitten. Zegt misschien meer over de omvang van mijn benen dan over de kwaliteit van die dingen  (Laatste keer dat ik ze aan had was op mijn trouwdag, met de foto`s had ik ze aan, maar nog voor we de kerk in gingen lagen ze op de achterbank van de trouwauto, ik haat ze!) Kortom, het viel dan natuurlijk altijd tegen.

Onder de dekens met de lamp uit

En hoe moet je naakt gaan liggen? Op links? Nou, die rol op mijn buik zakte heerlijk mee naar links. Op rechts? Zelfde verhaal! Op je rug? Ja, dan kwam je buik wel mooi uit, maar bleef er weinig van je borsten over. Op je buik? De cellulitis op mijn billen en benen vormen een waar heuvellandschap, maar als ik iets niet wil is het de natuur de slaapkamer in halen, niks heuvellandschap en sinaasappelhuid…. Kortom, dat werd dus kiezen voor de meest gunstige positie op dat moment…… (Wat dus meestal betekende, snel het bed in, onder de dekens met de lamp uit.

Kamasutra Standjes

Om over standjes nog maar te zwijgen. Ik ben niet zo lenig dat ik de hele kamasutra tot uitvoer kan brengen, laat staan wil! Ik wil geen benen in de lucht zodat ik het vet op mijn benen naar beneden zie zakken. Ik zit niet te wachten op gekke standjes waarbij ik mijn buik voel klotsen. Kan me ook niet voorstellen dat er überhaupt iemand is die zit te wachten op een uitzicht met cellulitis… ;)

Heerlijk vind ik het dan ook om nu alweer 7 jaar getrouwd te zijn. Het boeit me niet meer of mijn man die rol op mijn buik voelt of ziet, de hulpmiddelen zoals het corrigerende ondergoed, de pushup bh, heb ik ook niet meer nodig, nou ja, nodig wel, maar doe het gewoon niet meer. Hij weet toch wel wat er overblijft als alle hulpmiddelen eenmaal op het nachtkastje liggen! ;)

Ik vraag me dan ook regelmatig af of dat allemaal anders is als je heel erg tevreden hebt met jezelf. Als je tevreden bent met hoe je eruit ziet, als je een platte bikini buik hebt of een sixpack.

Zelfvertrouwen

Maakt het de sex anders als je “gezegend” bent met een sixpack of een bikini figuur? En natuurlijk, alles is relatief……. Maar ik merk wel, als je uiterlijk veranderd, veranderd ook je innerlijk. Ik voel me zekerder over mijn uiterlijk, daardoor krijg ik ook meer vertrouwen in mezelf. Merk ook, dat “je goed voelen”, voor mij ook heeft te maken met hoe ik eruit zie. Ik wordt steeds blijer als ik mezelf in een etalage raam voorbij zie lopen. (Nee, loop nog niet springend van enthousiasme voorbij hoor)

Ach, hoe je er ook uit ziet, als je maar vol vertrouwen bent. Vertrouwen in jezelf, want als je zeker bent van jezelf dan maakt het niet uit of je nou onder de dekens ligt, of in je blote kont de kamasutra uitvoert in je slaapkamer met een bouwlamp op je gericht!

Lees ook de column van Bart met een aantal verrassende tips!

Fijne avond!

helma

tip: lees ook de andere columns van Helma en bezoek de facebook pagina van Bart en Halma

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in