Het Gezonde Voeding Dieet

Veel diëten zijn gebaseerd op gezonde voeding, maar wist je dat er een dieet bestaat met de naam ‘ Het Gezonde Voeding Dieet’ ? Op deze pagina kun je er meer over lezen.

Het Gezonde Voeding Dieet helpt tegen een Depressie

Geen enkel specifiek dieet helpt bij een depressie, je symptomen gaan er niet door minderen. Maar er zijn wel voedingsmiddelen die een indirect effect op je stemming hebben. Om gezond te blijven en je goed te voelen moet je naar een evenwichtig eetpatroon zoeken met de juiste voedingsmiddelen, vitamines, mineralen, vetzuren en vezels. De onderstaande regels helpen je op weg.

Kies een gematigd en verstandig eetpatroon

Eigenlijk moet je je intuïtie volgen. Let op de calorieën en het aantal vetten dat je opneemt. Eet veel fruit, groenten en granen. Maar je mag jezelf af en toe verwennen met een lekkernij.

Vermijd extreme diëten

Volg geen radicale diëten, zo is het bijvoorbeeld een slecht idee om hele voedingsgroepen te schrappen. Het maakt niet uit of dit koolhydraten, vetten of suikers zijn. Ze helpen je wel gewicht te verliezen, maar het is heel moeilijk om ze op lange termijn vol te houden. Als je dieet mislukt, zal je je enkel slechter voelen.

Maak een eetschema

Eet elke dag op vaste tijdstippen om je dag voorspelbaar te houden. Je neemt het best drie maaltijden per dag met twee tussendoortjes. Het is ook beter geen maaltijden over te slaan.

Blijf je doktersadvies volgen
Je hebt een gezondheidsaandoening, net zoals suikerziekte of een hartaandoening, dat beperkingen in je eetpatroon betekent. En je moet je hieraan houden. Praat met je arts zodat je zeker weet wat je mag en niet mag eten.

Vermijd alcohol

Deze kunnen namelijk reageren met je antidepressiva en hun werking verstoren. Verder zijn depressieve patiënten makkelijker vatbaar voor verslavingen. Als je denkt dat je een probleem hebt, moet je hulp zoeken. Een verslaving kan je volledige herstel van je depressie in de war brengen.

Vermijd cafeïne

Koffie maakt je angstig en houdt je wakker. Drink dus minder koffie, frisdranken en thee en beperk het eten van chocolade.

Vraag je arts naar omega-3-vetzuren

Er zijn reeds onderzoeken gedaan naar de invloed van omega 3 op je stemming. Maar er moet wel nog meer onderzoek over het onderwerp komen, want er is nog geen sluitend bewijs. Het kan alvast geen kwaad. Vraag je arts om meer uitleg.

Luister naar je hongergevoel

Depressie, of de behandeling ervan, kan invloed hebben op je hongergevoel. Zo kun je er van bijkomen of gewicht door verliezen. Merk je een verandering in je hongergevoel op, vraag dan raad aan je arts.

1 reactie

  1. tja….daar zit wel wat in…in het verhaal..ik ben dus met mathijs vrieze bezig…en na weken gezond afvallen…heb ik ….er ook ineens een dip week in…..dan ga je snaaien ookal heb je geen trek of honger…

    ja die tussendoortjes moet je gewoon nemen, als je dat niet doet krijg je trek…en dan pak je juist geen appel maar een heerlijk dikke koek met veel kcal….dus ik probeer zo veel mogelijk er aan te houden..

    succes allemaal!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in