Paleo is het ideale dieet voor vrouwen

Als we denken aan het Paleo Dieet dan zullen sommige wellicht denken mannen met lang haar en een speer die achter wilde beesten aanrennen. Juist door dit imago denken veel vrouwen dat Paleo met name gericht is op mannen. Het tegendeel is echter waar. Paleo is uitstekend geschikt voor vrouwen. Met dit artikel wil ik graag aantonen waarom Paleo Dieet Recepten juist prima geschikt zijn voor vrouwen.

paleo

Paleo en Menstruatie

Omega-3 vetten zitten in vette vis zoals zalm en forel. Omega-6 vetten zijn onder andere aanwezig in plantaardige olie en sojaolie. Beide zijn goed vertegenwoordigd tijdens het Paleo Dieet. Omega 3 en 6 zouden ontstekingen tegengaan. Met name vrouwen hebben hier voordeel bij omdat het menstruatiekrampen zou verminderen.

Gratis Paleo Cursus

De 11 delige Paleo Cursus zorgt ervoor dat je vol energie en weer oersterk je dag door kan. Er zijn veel manieren om samen met mij uw gezondheid te verbeteren door middel van Paleo. In het boek “de Paleo Revolutie” van Mitchel van Duren kun je alles lezen over het paleo programma en leer je om deze levensstijl jezelf eigen te maken.

[thrive_leads id=’44922′]

Soja en Suiker

Soja is een veelbesproken voedingsproduct. Soja is niet toegestaan tijdens Paleo. Dit komt omdat soja vooral bij vrouwen zorgt voor een toename van oestrogeen. Dit kan onder andere resulteren tot gewichtstoename, menstruatiepijn en stemmingswisselingen. Over suiker kan ik kort zijn, suiker is zeer verslavend en we eten ongemerkt teveel suiker. Suiker is een van de belangrijkste redenen van overgewicht. Ook suiker heeft invloed op oestrogeen. Maar erger is nog dat suiker de aanmaak van testosteron in de eierstokken stimuleert. Teveel testosteron vermindert onder andere de vruchtbaarheid en je libido.

Geen Granen

Het laten staan van graanproducten zoals brood, pasta en ontbijtgranen kan voor veel paleo starters een obstakel zijn. Als je weet dat het laten staan van deze producten ook je grootste winst is, dan heb je ongetwijfeld minder moeite met deze regel. Verschillende andere dieten zoals Broodbuik en De Voedselzandloper hebben aangetoond dat het uitsluiten van granen een positief effect op je gezondheid heeft. Het is echter een misverstand dat Paleo een koolhydraatarm dieet is.

Natuurlijke Vitamine Boost

Het innemen van vitaminepreparaten is niet nodig tijdens paleo. Het uitgebalanceerde voedingspatroon zorgt voor een natuurlijke vitamine boost. Zo zijn bosbessen bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten, groenten zoals boerenkool zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn vitamine A , vitamine D volop aanwezig in het Paleo eetpatroon.

Geen Honger

Veel vrouwen (ook mannen overigens) klagen tijdens een een dieet over ‘honger’. Door hun hormoonhuishouding zijn vrouwen hier echter gevoeliger voor dan mannen. Het gevaar hiervan is dat vrouwen (ongemerkt) teveel eten en aankomen. Overgewicht heeft in veel gevallen als resultaat dat vrouwen (extreem) gaan lijnen met het jojo-effect als resultaat. Paleo richt zich niet op ‘uithongeren’ of calorieën tellen maar is gebaseerd op een gecontroleerde inname van voedsel. Hierdoor stimuleer je je lichaam om te eten als je honger hebt, en te stoppen zodra je verzadigd bent. Een goede balans is een automatisch gevolg.

Conclusie

Tot slot is aangetoond dat Paleo de vruchtbaarheid en de behoefte aan seks verhoogt (zou het een met het andere te maken hebben?). Paleo is goed voor je huid en het versterkt je botten. De conclusie is dat paleo uitermate geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen hebben echter een aantal extra voordelen bij het volgen van de Paleo “way of life”.

Vragen over Paleo

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Paleo? Ik beantwoord je vragen graag! Laat een reactie achter of lees de vragen en ervaringen van andere bezoekers met Paleo.

sanne

2 Reacties

  1. Geen honger is inderdaad het grootste voordeel als je het mij vraagt. Het klinkt misschien vreemd maar ik heb ook minder menstruatieklachten en mijn cyclus is sinds ik paleo volg tot op de dag gelijk. Ik volg het al bijna een jaar en ben er helemaal aan gewend. In het begin heb ik veel gehad aan de receptenboeken maar ik weet inmiddels alles uit mijn hoofd.

    Mijn man en kindjes eten ook (met de pot mee) paleo. Een aanrdader!

    Esther

  2. Paleo is het ideale dieet, juist voor vrouwen. Ik beschouw het niet als een dieet. Ik volg Paleo al jaren. Zelfs lang voordat het weer een hype werd door Mitchel en ben een superfan. Voor mij niets anders meer dan Paleo!

    Martine

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in