Paleo Kids, Een Paleo Kookboek voor Kinderen

Mitchel van Duuren is de Paleogoeroe van Nederland, en er is geweldig nieuws! Mitchel en zijn vrouw Nathalia verwachten een Paleobaby! Niet geheel zonder reden heeft Mitchel Paleokids gelanceerd. Een website met recepten, tips en informatie speciaal voor kinderen. Er is zelfs een Paleo Kinderkookboek dat boordevol Paleo Proof Recepten staat waar kinderen hun vingers bij aflikken.

paleo-kids

Op zijn blog schreef Mitchel zelf het volgende over dit bijzondere moment:

Het was November 2013 dat ik en mijn vriendin besloten niet meer te kijken, om de meest vruchtbare periode’s van haar cyclus te ontwijken…

We spendeerden Kerst 2013 in Nederland, maar oud en nieuw wilden we beiden in eigen land vieren. Dat betekende dat Nathalia naar Gran Canaria vloog direct na de kerst, en ik in Nederland bleef.

Mijn vliegticket stond op 4 Januari 2014.

Ik sprak met mijn vriendin op 3 Januari via Skype.

Nathalia: Uhmmmm Papi (mijn koosnaam), ik ben al 4 dagen over tijd
Mitchel: Wow (enigszins verward), nou wacht maar even met over dat dingetje heen plassen voordat ik in Gran Canaria ben. Dat wil ik natuurlijk wel meemaken.
Nathalia: Oke, tot morgen! Spannenndddd… (maar ze voelde het allang)

De volgende dag uit het vliegtuig direct door naar een apotheek om een zwangerschapstest te halen. Thuis in ons appartement de plastest, en binnen een paar seconden was het al zichtbaar.

We zijn zwanger!!

Dat ging snel. Sneller als we gepland hadden. Zal het iets met Paleo te maken hebben? Haha
(tipje van de sluier, JAZEKER heeft zwanger worden enorm veel met eten te maken)

Anyway, we worden dus trotse ouders van een Paleo Baby!  

Uitrekendatum is 10 September 2014

[quote_box_right]Speciale Actie! Tijdelijk ontvang je een speciale korting voor Paleo Kids. Je krijgt maar liefst 10 euro korting op de normale prijs! Profiteer vandaag nog. Klik Hier voor meer informatie of om te bestellen.[/quote_box_right]

Waarom een Paleo Kookboek voor Kinderen?

Met een baby op komst gaat Mitchel nadenken over dingen waar hij vroeger niet aan dacht. Niet alleen voor de toekomstige baby, maar ook voor de moeder. Vragen die hij in het verleden heb gekregen van vele zwangere Paleofans over wat te eten tijdens de zwangerschap, moest hij nu voor zijn eigen situatie beantwoorden.

 • Mogen zwangere vrouwen wel of niet sporten?
 • Mag je wel of geen vlees eten?
 • Mag je wel of geen vis eten?
 • Is Paleo niet te extreem?
 • Krijgen opgroeiend kinderen en baby’s wel alles binnen met Paleo?

Het antwoord van Mitchel is duidelijk:

Paleo het beste wat je je opgroeiende kind kunt meegeven. Je kunt kinderen risicoloos laten meedoen met jouw Paleo levensstijl. En mocht jij denken dat jouw kind(eren) alleen maar pizza, muffins en pannenkoeken willen dan geloof ik het meteen, maar in dat geval is het hoog tijd voor het Paleo Kids boek! Kinderen gaan jouw creaties heerlijk en leuk vinden, en vragen of je het volgende week nog een keer wilt klaarmaken.

Paleo Kids Recepten

De mogelijkheden zij onbegrensd  en de recepten zijn gevarieerd. Een kleine greep uit de recepten die je in het Paleo Kids Kookboek kunt vinden:

 • Apenballetjes in een kokosbad paleokids
 • Paleo powertortilla’s
 • Italiaanse visvingers
 • Taartje van pannenkoeken
 • Mighty meaty bananenbrood
 • Komkommerbootjes met wortelpesto

Ook aan school heeft Mitchel gedacht. Want wat geef je je kinderen mee naar school zonder ervoor te vrezen dat de inhoud in de prullenbak beland? Het antwoord is eenvoudig. Wie wil er nou geen pizzamuffins of Hongaarse gehaktballetjes mee naar school?

Anderen over Paleo Kids

Het Paleo Kids Kook en Receptenboek is inmiddels een feit, en de reacties zijn lovend.

Karlijn over Paleo Kids

Wij hebben de suiker vrij rigoreus uit het menu geschrapt, mede vanwege een dochter met vermoedens van ADHD. Het Paleo Kids kookboek staat boordevol kindvriendelijke Paleo recepten! Het valt mij ook op dat hoe minder suiker ze binnenkrijgen, hoe minder ze zeuren om snoep en andere ongezonde tussendoortjes..

Groetjes Karlijn

Ook voor Volwassenen

De naam doet wellicht anders vermoeden, maar Palelo Kids is niet uitsluitend voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De recepten hebben dan misschien een speelse naam, en er staan tips bij waar je als volwassene misschien niet zoveel mee kan, maar de basis is 100% Paleo! Alle recepten uit het boek hebben zijn door Mitchel gemaakt, gefotografeerd, geproefd en goed genoeg gevonden voor dit prachtige boek!

[thrive_leads id=’44924′]

Paleo doet wat aan de Gezondheidscrisis

Veel mensen zeggen tegenwoordig dat we wat onze gezondheid betreft in een ‘gezondheidscrisis’ zitten. Kranten en tijdschriften staan er vol mee. De voedingsmiddelen die in de supermarkt liggen en die we dagelijks eten en drinken zorgen ervoor dat je lusteloos, moe  en zelfs ziek wordt. Het aantal mensen met darmproblemen, diabetes, hartproblemen en gewichtstoename groeit dagelijks. Er komen steeds meer bewijzen vanuit de medische wetenschap dat gluten, zuivel en suiker de drie meest giftige stoffen zijn voor ons lichaam die je in bijna alle keukens in Nederland kan vinden.

Wat kun je verwachten van Paleo Kids

Het digitale boek “Paleo Kids” is een e-book met ruim 80+ pagina’s aan heerlijke Paleo recepten voor je kinderen. Alle recepten zijn ontwikkeld, speels omschreven en bereid door Maaike met prachtige fotografie door Sjanett.

De Paleo Recepten zijn ingedeeld in de categorieën:

 • Ontbijt
 • Tussendoortjes
 • Wereldlunches
 • Diner
 • Feest

5 Gratis Paleo Kids Kookboeken

Om de lancering van het nieuwe Paleo Kids Kookboek van Mitchel te vieren geven we 5 exemplaren weg! Vertel waarom jij Paleokids graag wil winnen en like onze facebook pagina. Uit de leukste inzendingen zullen we vijf winnaars selecteren.

Gezonde Groeten,

natascha

6 Reacties

 1. Hoi, ik weer niet of deze actie nog geld, maar mijn zoontje heeft een koemelkallergie en mijn dochtertje mag geen zuivel en geen tarwe. Ik ben op zoek naar gezonde varianten voor hun en dat is best lastig. Een paleo kookboek met verschillende recepten zou dus enorm helpen!

 2. onze dochter heeft een nier-transplantatie gehad en voor haar is onbewerkt eten het beste. Onze zoon heeft overgewicht en ik zelf ook. Wij willen graag ook paleo eten waarbij ik als
  moeder 16:8 kan doen zodat ik voldoende kan afvallen mocht de tweede transplantatie er echt doorkomt die op de loer ligt.

 3. Mijn dochter met haar gezin en mijn man en ik zijn enthousiast begonnen aan de Paleo leefwijze. Het bevalt ons uitstekend. Mijn twee kleinkinderen van 6 en 7 doen ook aardig mee. Daarbij koken ze erg graag en zou dit boekje dus een perfect geschenk zijn!

 4. Zelf eet ik momenteel veel paleo gerechten en ik voel me daar super goed bij. Mijn partner probeert ook zoveel mogelijk met me mee te doen. Maar voor onze kleinkinderen van 3 en 2 jaar, die vaak komen eten, vinden we het moeilijk om receptjes te vinden die er voor hen aantrekkelijk uitzien en
  waar ze lekker van zullen smullen.
  Daarom zou ik heel graag zo’n paleo-kookboek voor kids willen winnen. Ik ben heel benieuwd naar de gerechtjes…

 5. Mijn kindjes (5 en 7) zijn moeilijke eters maar door de grappige namen en leuke creaties in het kids kookboek eten ze bijna ongemerkt lekkere en verantwoorde gerechten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in