Betere sportprestaties met Paleo

Verderop in dit artikel heb ik een PDF met een aantal unieke Gratis Paleo Recepten voor je, maar eerst wil ik je uitleggen waarom je meer energie krijgt door Paleo

Paleo is een gezonde levensstijl die vooral wordt gezien als een methode om kilo’s te verliezen en een gezonder lichaam te krijgen. Daarmee lijkt dit voedingspatroon voornamelijk geschikt voor mensen die een radicale omslag in hun leven willen maken op het gebied van gezondheid. Toch is Paleo ook geschikt voor mensen die al redelijk gezond leven, bijvoorbeeld sporters. De Paleo levensstijl heeft namelijk positieve effecten op het herstel en sportprestaties. Dit was al algemeen bekend, maar wordt nu ondersteunt door een orthopedisch chirurg uit Amerika, dokter Levi Harrison.

[thrive_leads id=’44922′]

Natuurlijk voedsel versus onnatuurlijk voedsel

Voor een sporter is het van belang om gezond te eten. Al het ongezonde heeft een negatieve invloed op het lichaam en uiteindelijk beïnvloedt dit de sportprestaties. Het is belangrijk om te weten welk voedsel gezond is en wat je beter kunt laten staan als sporter. Als Paleo aanhanger vertel ik je graag over dit voedingspatroon. Paleo bestaat uit vijf hoofdcategorieën voedsel:

  • Mager vlees
  • Noten en zaden
  • Zeevruchten / Vis
  • Groenten
  • Gezonde vetten

Het lichaam is voortdurend op zoek naar voedingsstoffen. De hierboven genoemde productcategorieën zitten vol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten die goed zijn voor het lichaam. Het spreekt voor zich dat producten die niet onder deze categorieën te plaatsen zijn, ongezond zijn voor het lichaam. Ik heb het dan bijvoorbeeld over aardappels, chips, suikerproducten, onverzadigde vetten en bewerkt fruit. Het probleem van dit ongezonde voedsel is vaak het hoge koolhydratengehalte, wat door het lichaam omgezet zal worden naar vet.

Waarom gaat Paleo en sport zo goed samen?

De gezonde vetten, mineralen, vitaminen en anti-oxidanten helpen het lichaam om sterker te worden in alle opzichten. Ze maken het lichaam klaar om zwaardere of langere fysieke inspanningen vol te houden. Je merkt het verschil niet alleen in het uithoudingsvermogen, maar dankzij Paleo heb je ook meer energie, worden ontstekingen voorkomen en krijg je een gezondere darmflora. De laatste twee puntjes lijken misschien niet direct relevant als sporter, maar dat zijn ze wel. Bedenk maar eens dat jouw lichaam energie nodig heeft om een eventuele ontsteking te remmen. Bij een kleinere kans op een ontsteking, houdt je lichaam energie over die jij kunt steken in de fysieke inspanning.

Sneller herstellen dankzij Paleo

Levi Harrison is een Amerikaanse arts die daarnaast ook fitnessexpert is. Hij is voortdurend op zoek naar manieren om de gezondheid van zijn cliënten te verbeteren, zonder dat hiervoor langdurige diëten nodig zijn. Harrison staat volledig achter Paleo vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Harrison heeft aangetoond dat het eten van frisse en gezonde voeding een positief effect heeft op het herstelvermogen van het lichaam. De componenten van het Paleo voedingspatroon zorgen voor een sneller herstel tijdens en na fysieke inspanning, ideaal voor een sporter. In combinatie met meer energie is Paleo de gezonde ‘doping’ van dit moment.

Het nut van Paleo voor sporters

Dokter Harrison heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het Paleo voedingspatroon op het lichaam van sporters en daaruit kwamen vijf belangrijke conclusies. De Paleo levensstijl biedt de kans op de volgende vijf voordelen bij sporters:

  • Beter herstel van de spieren na inspanning
  • Betere controle van het glucosegehalte
  • Gezonder cholesterolgehalte
  • Verbeterde cognitieve mogelijkheden
  • Betere stofwisseling, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker worden opgenomen

Vooral de eerste conclusie, ‘beter herstel’, is interessant voor sporters. Als je op een dergelijke simpele manier kunt zorgen voor een beter herstel van het lichaam, dan ben je toch gek als je dat niet doet als sporter? Met ondersteuning van het onderzoek van dokter Harrison, kan ik het Paleo voedingspatroon dus absoluut aanraden voor sporters. Geniet van de voorsprong op de concurrentie!

Lets go Paleo!

natascha

18 Reacties

 1. Ik zou Paleo willen volgen voor de gezondheid van de schildklier maar ik zou niet graag afvallen en magerder worden. Zou ik dan wel met paleo beginnen.

 2. Ik ben al jaren een geen van Michel en heb bijna al zijn boeken. Paleo heeft mijn leven in positieve zin veranderd. De ter boeken hierboven zijn de twee nieuwste titels. geweldig dat jullie dit aanbieden!

  Linda

 3. Goedendag Michel, ik hoorde van Paleo door Sanne. Ik moet mijn gewicht verminderen sinds ik 4 zware operaties achter de rug heb i.v.m. knie prothese. Ik weeg 92 kilo. 1.70 lang. Veel te zwaar en niet goed voor mijn benen. Veel staand werk. Ja, ideaal gewicht? Zal wel ergens in de 70… Kilo’s zijn. 2 x per week fysio. Zwakke enkel. Via Sanne ook smoothies gekregen. Ik moet aan mijn gewicht werken. Alvast voor de gratis paleo recepten

  Groetjes van Patty.

 4. Beste Michel,

  Ik ben geïnteresseerd omdat ik 20 kilo was afgevallen en nu er weer 13 ben
  aangekomen.
  Afvallen is één maar je gewicht behouden wat er af is is nog een heel
  ander hoofdstuk.

  Door Sandra Sanders heb ik het bestaan van Paleo vernomen.

  Ik ben in Paleo geïnteresseerd van wegen mijn gewicht en gezondheid ivm
  60mg Fluoxetine die ik per dag moet slikken.

  Ik weeg nu 76 kilo en ik wil graag terug naar 65 á 69 kilo ik ben.

  Ben al erg lang elke dag bezich met mijn gewicht en het glipt me steeds
  weer door de vingers,
  en kan het afgevallen gewicht niet behouden of in ieder geval niet binnen
  een acceptabele buffer blijven.

  Vandaar mijn interessen misschien lukt het nu wel.

  Ik ben erg benieuwd,

  Met vriendelijke groeten

  Margjen

 5. Ik heb inderdaad al eerder van Paleo gehoord via een neef van mij die aardig wat overtollige kilo’s is afgevallen en daarbij zich veel beter en gezonder is gaan voelen.
  In verband met een handicap (polio) en een in 2010 hartinfarct te hebben doorgemaakt samen met mijn leeftijd van 54 jaar is het nu zo dat ik alleen maar zwaarder geworden ben (91 kilo) bij een lengte van 1.65 …
  Door de lichamelijke handicap is het voor mij niet mogelijk te bewegen dus nu kom ik alleen maar aan …
  Vind het echt verschrikkelijk, voel me echt niet goed met mijn lichaam , vooral de zwaarte..
  Heb eigenlijk voor mijn infarct altijd rond de 75 kilo gewogen en voelde me daar veel beter bij en het lopen enz. ging natuurlijk ook beter.
  Hoop dat ik het kan volhouden en eindelijk de overtollige kilo’s kwijt kan raken ook al kan ik niet sporten.
  Dank je wel voor de recepten en ik ga er tegenaan!

  Met vriendelijke groet,

  Marian

 6. ik heb Paleo ontdekt via het internet. Zelf ken ik niemand die dit dieet volgt. Ik was/ben op zoek naar een dieet + gezonde levenswijze. Ik heb zoals velen allerlei diëten geprobeerd maar niks is vol te houden. Tot nu toe was ik het meest gelukkig met het proteïnedieet maar je kan toch moeilijk de rest van je leven poedertjes eten?
  Het is niet dat ik heel veel overgewicht heb maat toch. Ik weeg nu 65 kg en zou graag 58 kg wegen. Sporten doe ik al, ik fitness 2x per week.
  Wat ook belangrijk is om weten, is dat ik een druk leven heb, met als gevolg dat ik niet veel energie in koken kan steken en dat er meerdere malen per week op restaurant gegeten wordt.

  Ik ben benieuwd naar deze gezonde manier van diëten en leven en zal dit met plezier uitproberen, wie weet …

  Met vriendelijke groeten,

  Vanessa

 7. Ik heb mezelf ingeschreven voor de gratis paleo cursus van vetvrij.com omdat ik in vwo 6 zit en mijn profielwerkstuk over oervoer doe. Voor dit werkstuk wil ik samen met 4 andere proberen twee weken dit dieet vol te houden. Mijn probleem is alleen, zul je dat al verschillen zien in bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, bloedsuikerwaarde of bloeddruk? Ik wil graag iets aantonen door dit onderzoek door het zelf te proberen. Wat denkt u hierover? Zou dit te doen zijn?

  Ik ben 17 jaar, weeg 55 kg, en vroeg me ook af of ik niet te weinig voedingsstoffen binnenkrijg als ik op een oervoer dieet ga, mijn ouders zijn hier bang voor. Heeft u wat informatie voor mij? Of tips voor in mijn profielwerkstuk?

  Alvast heel erg bedankt voor de informatie op de site!

  M.v.g.

  Lindy

  • Dank je wel Natascha, ook voor de vorige recepten..varkenshaasje in kruiden was heerlijk!!!

   groetjes leny

  • Hoi lindy

   Kijk op de site van paleo foody van mitchel v buren.je zal zien dat paleo helemaal niet vetvrij is ,maar juiste vetten bevat.paleo voedt je lichaam en voert het niet.je eet dingen die je lichaam nodig hebben .
   je hebt krijgt zeker geen te weinig voedingsstoffen binnen,maar ook mineralen en vitamines.

   Succes

 8. Beste Natascha,
  ik heb geen flauw idee wat paleo precies is. Ik kwam het tegen op internet omdat ik zoek naar meer energie.
  Dus ik ga eerst afwachten of dit echt iets voor mij is of juist nog meer energie kost.
  Groet, Naomi

 9. Ik heb sinds 2 weken de boeken van paleo aangekocht en de recepten toegepast op mijn dagelijks leven.
  Ik ben erg tevreden over. De eerste week was ik wel slechts 600gr afgevallen. Nu de 2de week ben ik meer dan 2 kilo afgevallen en geen vet bijgekomen of verloren. Ik eet geen brood, granen en aardappelen meer. Ik bak het bananenbrood voor af een toe. Ik eet heel veel groeten een beetje fruit en vis en vlees. Ik geef het op omdat ik niet zo’n aanhouder ben, ik ben tevreden over het resultaat en ik vind de recepten wel lekker zijn.

  Groetjes,
  Annemie

  • Perfect! Hier ben ik zo blij mee! Hier moet het echt mee gaan lukken!

   Alleen Dag 1 staat avondeten: Rode Bieten, nou lust ik heel veel dat is helaas ook mijn probleem. Maar juist rode bieten daar moet ik van overgeven. Heb je een advies om evt. in plaats van rode bieten te eten? evt rode kool goed?

   Groet,

   Laura

  • Hallo Natascha,
   Bedankt voor de informatie.
   Een poosje geleden ben ik begonnen met een koolhydraten beperkt dieet.
   Ik was verbaasd hoe snel de kilo’s in totaal 5 er afvlogen van mijn 115 kg.
   In Den Helder ben ik bestuurslid van de HVU Helderse volksuniversiteit .
   Deze organiseert heel veel cursussen en dit jaar wordt er ook aandacht besteed aan het Paleo dieet waarvan de voorzitster een prachtig voorbeeld is.
   Door mijn interesse in diverse diëten is het langzamerhand een rommeltje geworden en ik wil mij nu eigenlijk bezig houden met dit dieet.
   Mijn suiker was wat verhoogd en heb de dokter voordat hij weer een pilletje zou voorschrijven beloofd dat ik het eerst met voeding zou proberen.

   Na de feestdagen bestel ik het boek het komt op dit moment niet zo gelegen.
   (Nieuwe verwarmmings ketel).
   Met vriendelijke groeten.
   Nel

  • Ik ben al een tijd bezig met afvallen, het gaat opzich wel goed. Ik ben al 3 kilo afgevallen, op een gezonde manier en doe het rustig aan.
   Maar ik heb een probleem. Op school eet ik gezond, alleen best wel weinig (1 boterham met jong belegen kaas, een stuk fruit en drink veel water) . Ik heb lange schooldagen waardoor ik honger krijg en thuis ga eten. En ik geef toe dat we wel wat lekkernijen in huis hebben en hierdoor krijg ik daarna een groot schuldgevoel.. Dit wil ik dus niet meer!
   Ik kan de lekkernijen niet weggooien, want mijn gezin eet dat vaak als een lekker tussendoortje.
   Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet die lekkernijen ga eten?..

   Ik doe hiernaast ook workouts elke dag van ongeveer een halfuur en doe dit thuis en ik hockey. Dit is volgensmij goed wat ik doe qua sport, maar ik zou heel erg graag wat kilo’s eraf willen voordat het zomer is. Maar ik heb meer motivatie nodig. Dit gaat vooral over de workouts, omdat ik het druk heb met school. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch elke dag een workout ga doen? Zodat ik een beetje mijn droom lichaam krijg Emoji

   Ik hoop heel erg graag dat u mij kunt helpen en misschien wat tips voor mij heeft.

   Vriendelijke groet,

   Fu

  • Ik heb al eerder gehoord van het paleo dieet van een alternatieve genezer, en ik ben geinteresserd ivm mijn gezondheid. Ik kan niet goed meer tegen suiker en witmeelprodukten, krijg dan een constant hongergvoel. Het paleo dieet helpt goed, maar het kost me soms moeite om recepten te vinden, heb nog geen boek gekocht.
   Ik ben 1.85 m en weeg 84 kg. Er mogen van mij nog een paar kilo af, maar dit lukt niet zo goed, ik ben niet helemaal konsekwent met het dieet.
   Groeten van Cathie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in