Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Gifmeter: Pas op met Spaanse Paprika

Gifmeter: Pas op met Spaanse Paprika

1
Gifmeter: Pas op met Spaanse Paprika

Als we Milieudefensie mogen geloven kunnen we de Spaanse paprika beter laten staan. Net als druiven en komkommers.

Uit onderzoek door de Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat sommige groente- en fruitsoorten meestal schoon zijn. Andere soorten bevatten regelmatig veel gifresten. Groente is doorgaans schoner dan fruit.

Het land van herkomst bepaald vaak in grote mate hoeveel gif er is gebruikt!

Zo zijn Nederlandse paprika’s opvallend schoon, terwijl de Spaanse paprika’s gemiddeld acht keer zoveel gif bevatten, er 15 keer meer wetsovertredingen geconstateerd zijn en mogelijk gezondheidsrisico’s opleveren voor jonge kinderen. Let daarom goed op het land van herkomst.

In de tabel hieronder kun je zien op welke producten je extra moet letten.

Gifmeter Tabel: Top 10 van meest vervuilde producten

bron en meer informatie: weetwatjeeet.nl

Vorig artikel Is de supersmoker schadelijk?
Volgend artikel Seth Roberts en het Shangri-la-dieet
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987