Pas op met zoetstof

1
Pas op met zoetstof

Het is niet goed om teveel zoetstoffen binnen te krijgen. Je kan daarmee boven de grens komen tot waar de veiligheid gegarandeerd is voor het risico op kanker. Maar er kunnen ook vervelende klachten ontstaan. Daarover schreven Duitse artsen onlangs in het British Medical Journal.

Zij waarschuwen voor een te grote hoeveelheid van suikervrije kauwgum en snoep. Dit kan leiden tot buikpijn, diarree en ongewenst gewichtsverlies. In de gevallen die de artsen beschreven kwam dat door sorbitol, een veelgebruikte zoetstof in suikervrije producten.

De aanleiding voor de waarschuwing zijn twee patienten die last hadden van hardnekkige diarree en hevige buikpijn. Bovendien waren ze flink afgevallen. Pas nadat de voedingsgewoontes onder de loep werden genomen, kon de diagnose worden gesteld: te veel zoetstof sorbitol.

De ene patiënt, een 21-jarige vrouw kauwde dagelijks op circa 15 suikervrije kauwgums, waarmee ze circa 20 gram sorbitol binnenkreeg. Een 46-jarige man, nam zelfs 20 suikervrije kauwgums per dag met daarbij ook nog suikervrij snoep. Zijn dagelijkse dosis sorbitol lag rond de 30 gram.

Toen ze stopten met het gebruik van de suikervrije producten verdwenen de klachten meteen.

Bron: Medinews.be

Vorig artikel Een kroket is gezonder dan kaas! Wat is nou gezond?
Volgend artikel Brit liegt over zijn gezondheid
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

1 REACTIE

  1. Ik heb erg last van alle zoetsoffen.
    Vooral de melkachtige dranken, zoals optimel etc. erg lekker maar ik krijg er zo’n buikpijn van!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987