Home Dieet Categorie Allergieën & Ziekten PDS, Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie

PDS, Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie

Doorbreek de vicieuze cirkel met een dieet tegen PDS, Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie. Als je letterlijk met buikpijn naar de huisarts gaat bestaat de kans dat je maanden van onderzoeken de stempel ‘Prikkelbaar Darm Syndroom’ (PDS) of Spastische Darm krijgt. ‘Het spijt me, maar u moet er maar mee leren leven’ is een uitspraak die veel patiënten in de spreekkamer te horen krijgen. Makkelijk gezegd, vervolgens loop je regelmatig periodes met stekende, krampende en zeurende buikpijn rond.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel / deel Dieet voor de Ziekte van Cohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie, e.a.
Doorbreek de Vicieuze Cirkel / deel Dieet voor de Ziekte van Cohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Coeliakie, e.a.
Gottschall, E

Vervelend, maar wat als er wel degelijk een oorzaak wordt gevonden voor je buikpijn en je de diagnose Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticulitis, Chronische diarree, Cystische Fibrose of Coeliakie krijgt? Er zijn een aantal diëten die bij sommige patienten kunnen helpen. Een van deze helpen tegen , is ontwikkeld door de amerikaanse arts Dr. Sydney Valerie Haas. Zijn kennis en ervaring bij de behandeling van patienten met Coeliakie bracht Dr. Elaine Gottschall er toe het dieet aan te passen voor patienten met darmklachten. Zij ontwikkelde in de tachtiger jaren van de vorige eeuw het SCDiet – Specific Carbohydrates Diet = het Specifieke Koolhydraten Dieet. Bij het dieet gaat het er vooral om om voeding waarin moeilijk verteerbare koolhydraten en suikers zitten, te vermijden.

Veel voeding is wel toegestaan, zoals vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten en langer gefermenteerde yoghurt. Het dieet kan zeer gevarieerd worden toegepast en snelle resultaten blijven niet uit. Het proberen waard, graag jullie ervaring met dit dieet van Dr. Sydney Valerie Haas.

1 reactie

  1. Ik heb al jaren last van mijn darmen, alleen nu de laatste weken is het zo erg dat het niet meer te doen is, ik heb altijd een moeilijke stoelgang ik weet soms niet meer wat ik wel of niet kan eten. Moet ik nou witbrood of bruin eten. En ik drink eigenlijk alleen maar kaneelthee en water. Wat kan ik b.v nog meer drinken b.v van vruchtensap of is dat ook slecht. Ik drink de thee wel zonder suiker. Is venkel thee b.v goed.

    Verder eet ik weinig vet, maar voor een goede stoelgang wat kan ik daar voor gaan eten. Ik heb wel tabletten van darmflora maar daar krijg je ontzettend buikpijn van.

    Misschien kan iemand mij helpen met het soort drinken, en de broodmaaltijden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987