PDS Maag en Darmklachten Dieet

Een vraag die we regelmatig horen is ‘Wat kan ik eten om darmklachten te verminderen’? Allereerst is het van belang om te weten waar de darmklachten vandaan komen. In de eerste plaats is het advies dan ook om een afspraak te maken met je huisarts. Naar aanleiding van deze uitslag kan de oorzaak van de darmklachten worden vastgesteld. In de meeste gevallen zal er gelukkig geen ernstige aanleiding zijn en ligt de oorzaak in zaken die we kunnen beïnvloeden zoals stress of voeding.

Vragen over Darmklachten

Heb je vragen over darmklachten? Of wil je ervaringen uitwisselen over darmklachten? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

Darmklachten darm

Iedereen met darmklachten zal zichzelf  afvragen of en hoe je van deze klachten af kunt komen. Het antwoord is ja, maar daar moet je wel wat voor doen. In de eerste plaats is het belangrijk om je darmen alle voeding te geven die de darmflora weer terug in balans brengt. Net zo belangrijk is het om alle voeding die uw darmen schaadt links te laten liggen.

Darmkracht Programma

Het Darmkracht Programma van Alex Greve is een sluitend plan dat aan alle verwarring rondom prikkelbare darm een einde maakt. Daarnaast geeft het je handvatten om er nu zelf iets aan te doen, met behulp van de juiste voeding en de juiste voedselcombinaties. Lees meer over het Darmkracht programma.

Prikkelbare Darm Dieet

Een populair en volgens velen een effectief voedingspatroon is het Maag- en Darmbesparend Dieet van Dr. Patrick Sweetlove. De richtlijnen zijn vrij eenvoudig.

 • Neem talrijke kleine maaltijden
 • Eet langzaam en rustig
 • Kauw goed, en drink niet teveel tussen de maaltijden
 • Rust een weinig na iedere maaltijd, liefst uitgestrekt
 • Verzorg je tanden
 • Rook weinig of niet

Voor het complete PDS Dieet lees je het artikel Maag en Darmdieet.

Voldoende Beweging

Regelmatig bewegen in combinatie met een aangepast eetpatronen zorgt ervoor dat je jezelf gezonder en fitter zal voelen. Met deze aanpassingen mag je ervan uitgaan dat de darmklachten op zijn minst sterk afnemen. Het aanpassen van je leefstijl klinkt misschien lastig om vol te houden. Maar denk vooruit, zodra je vooruitgang merkt en de krampen en buikpijn afnemen, weet je waarvoor je het allemaal doet.

Vragen over Darmklachten

Heb je vragen over darmklachten? Of wil je ervaringen uitwisselen over darmklachten? Laat dan een reactie achter of lees de reacties van andere bezoekers.

3 Reacties

 1. Ik heb de een vraagje bij mij hebben ze een paar jaar geleden gezegd dat ik pds heb, mijn klachten zijn een aantal jaar na wat aan ladingen goed onder controle geweest, maar in de nacht van 16 op 17 april ( eerste op 2de paasdag) heb ik tm 4 uur s nachts wakker gelegen van hevige buikpijn , deze buikpijn is begonnen na t toilet bezoek . Ik had hevige krampen in mijn buik van mijn maag tot aan mijn lies en moest opeens braken nu weet ik dat ze over pds zeggen dat de klachten meestal over dag zijn heb vanmorgen rond 11 uur de huisarts gebeld maar kan morgen middag pas terecht.

 2. Ik heb ;laats even gezocht welk stoffen de boosdoener zijn van histamine, toen vond ik ook meteen dat er in pure yoghurt een geringe hoeveelheid histamine zit. Yoghurt werkt Pro-biotisch en is juist heel goed voor je darmen, vooral dat van de geit en de schaap. De kefir daar reageer ik wel heel heftig op, zal er toch wel ergens een verschil zijn want de yoghurt gaat prima. Maar als ik steeds maar weer lees dat ik het niet mag dan wordt ik misschien vanzelf wel gevoelig “is het niet.

  Ook wordt er op “sommige” forums vermeld, dat je ook geen bessen mag. Bij de één wel en bij de ander weer niet. Ik denk dat het wel eens tijd wordt voor de waarheid hier Je zal maar een allergie hebben en plaat van een intolerantie. Iedereen kan hier maar van alles neerzetten. Hier valt niet meer te sporten, maar zo lijkt het wel. Het gekke is dat je ook nauwelijks iemand kunt bereiken, om eventueel vragen te stellen over dit onderwerp. Wat wat mij betreft wel wat serieuzer mag worden genomen. Wat zo leuk is het niet om histamine gevoelig te zijn “echt niet.

  Ik heb ook P.D.S. en dan mag je ook geen zuivel ook geen yoghurt, terwijl yoghurt juist heel goed schijnt te zijn voor je darmen, Yoghurt schijnt ook weinig lactose te bevatten, is toch vreemd dat ze je dat verbieden. Soms vraag ik mij wel eens af waar deze mensen hun informatie vandaan halen en of het wel is ondersteund. Net had ik een forum waar bij stond dat een één of andere deskundige zijn bron zou zijn. en daar mag ik wel yoghurt en bessen snap je wat ik bedoel. Je moet zelf een hel hoop uitvinden door het een tijdlang weg te laten en weer te nemen. Wat ook eigenlijk niet echt gezond blijkt te zijn. Ook wordt je met wazige e informatie onzeker gemaakt en gaat het tussen je oren zitten. Had je voortijd geen last gehad heb je dat nu ineens wel. Snap je wat ik bedoel.

  Kortom tijd voor een serieuze forum eentje met de waarheid graag.

  Vriendelijke groetjes:

  T.E.

 3. ik heb het gevoel dat ik verkeerde dingen en dat ik daardoor steeds last hebt van mij maag. ik zag toevallig in uw site dat je dus wit brood moet eten en geen volkorenbrood.. heeft u wat advies voor mij
  gr Nalina

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in