Pegan Dieet Review en Ervaringen

Het pegan dieet is een interessante nieuwe benadering van eten. Het combineert het beste uit verschillende diëten met elkaar. Uiteindelijk is de samenvatting van dit alles: eet zoveel mogelijk volwaardige, onbewerkte voedingsmiddelen. In deze pegan dieet reviews lees je alles over de effectiviteit en ervaringen.

Wat is het pegan dieet?

Pegan Dieet boek
Pegan Dieet boek

In het kort is het Pegan dieet een simpel dieet waarbij je zoveel mogelijk onbewerkte voeding tot je neemt. Groente, fruit, noten, zaden, vlees en vis bijvoorbeeld. Het Pegan dieet is niet vegetarisch (en dus helemaal niet veganistisch). Zo ben je vrij spaarzaam met vlees en wordt het zelfs afgeraden om zuivel te nemen. Dit laatste is wat discutabel, omdat er ook wel gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan zuivelinname (bron).

Het pegan dieet is in feite een combinatie van verschillende diëten, zoals paleo en vegan. Sterker nog, Pegan staat voor een combinatie van Paleo en Vegan. Hierbij heb je wel ruimere mogelijkheden. Het lastigste voor veel mensen zal nog wel zijn dat je niet te veel glutenhoudende granen mag eten.

Het Pegan dieet is een vinding van Dr. Mark Hyman, een Amerikaanse arts. Deze is onder andere bekend van Dr. Oz.

Dit leer je onder andere in deze review:

  • pegan dieet weekmenu
  • pegan dieet recepten
  • pegan dieet boek

Testpersonen Gezocht

Nog 12 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

Pegan Dieet Review en Ervaringen Meer informatie

Pegan dieet recepten

Pegan Dieet ervaringen
Pegan Dieet ervaringen

Er zijn heel veel combinaties mogelijk met het pegan dieet. In principe kun je vrijwel alles uit het vegan dieet eten, evenals alles uit het paleo-dieet. Hierbij zijn maar een paar uitzonderingen. En hoewel je zuivel en glutenhoudende granen moet vermijden, mag je hier wel een beetje van.

Op diverse websites vind je allerlei recepten die passen bij het pegandieet, maar je kunt ook vrij makkelijk checken of andere recepten wel pegan-proof zijn.

Pegan dieet boek

Dr. Mark Hyman heeft een uitgebreid boek geschreven over het Pegan dieet. In het pegan dieet boek legt hij uit waarom het dieet volgens hem werkt en hoe je het toepast in de praktijk. In het boek tref je ook maar liefst 30 verschillende recepten aan. Met een groot aantal van deze recepten kun je ook eenvoudig variëren, bijvoorbeeld door andere groenten te gebruiken.

Pegan dieet weekmenu

Pegan Dieet groente
Pegan Dieet groente

Omdat je vrij flexibel bent met wat je mag eten, kun je relatief eenvoudig een gezond en veelzijdig weekmenu opstellen. Het is wel belangrijk om voldoende eiwitbronnen in je dieet op te nemen. Vooral je wat meer richting de veganistische kant van het dieet neigt, is het risico aanwezig dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt (bron). Dit heeft weer allerlei vervolgeffecten, zoals verminderde prestaties tijdens het sporten.

Afvallen met het pegan dieet

Je zou zeggen dat het pegan dieet geen garantie is voor een succesvol gewichtsverlies. Het dieet zegt immers weinig tot niets over de hoeveelheid voeding die je mag eten. Je kunt nog makkelijk te veel eten.

In de praktijk blijkt het zo te zijn dat er wel degelijk gezondheidsvoordelen zijn aan paleo- en vegandiëten. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat het Pegan dieet het beste van beide werelden combineert (bron). Tenslotte is van beide diëten bekend dat het kan bijdragen tot gewichtsverlies (bron).

Pegan dieet ervaringen

Pegan Dieet review
Pegan Dieet review

Voor veel mensen is het pegan dieet heel goed vol te houden, juist omdat het wat minder streng is dan bijvoorbeeld het paleodieet. Dit dieet sluit veel voedingsmiddelen uit, omdat ze in de oertijd nog niet gegeten werden. Nergens voor nodig, want de voedingsmiddelen in zichzelf zijn heel erg gezond. Bijkomend voordeel is dat je je ook makkelijk aan het dieet kunt houden bij sociale gelegenheden.

Alles bij elkaar is het pegan dieet allesbehalve revolutionair. Het is geen heel nieuw dieet, maar een combinatie van twee bewezen diëten. Je neemt echt de beste onderdelen van zowel het vegan als het paleodieet bij elkaar en dat maakt het dieet voor meer mensen geschikt.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringIntermittent Fasting Ervaringen en 50 Gratis Schema’s voor Vrouwen en Mannen
Eenvoudig AfvallenCristyler Lotion Review en Ervaringen
pegan-dieetVoor veel mensen is het pegan dieet heel goed vol te houden, juist omdat het wat minder streng is dan bijvoorbeeld het paleodieet. Dit dieet sluit veel voedingsmiddelen uit, omdat ze in de oertijd nog niet gegeten werden. Nergens voor nodig, want de voedingsmiddelen in zichzelf zijn heel erg gezond. Bijkomend voordeel is dat je je ook makkelijk aan het dieet kunt houden bij sociale gelegenheden. Alles bij elkaar is het pegan dieet allesbehalve revolutionair. Het is geen heel nieuw dieet, maar een combinatie van twee bewezen diëten. Je neemt echt de beste onderdelen van zowel het vegan als het paleodieet bij elkaar en dat maakt het dieet voor meer mensen geschikt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in