Peuter volgt frietdieet

Een meisje van 18 maanden heeft al heel haar jonge leven op een dieet van frieten geleefd. Ze heeft ondertussen het gewicht van een vierjarig peutertje. De moeder van Courtney is zich van geen kwaad bewust en maakt zich geen zorgen over het problematische gewicht van haar dochter.

Courtney, die nu al 14 kilo weegt, verschijnt woensdag in het ITV-programma ‘Britain’s Biggest Babies’. De moeder van Courtney verklaart in de uitzending dat ze niet van plan is om in te grijpen in het dieet van haar dochter.

“Het liefst van al eet ze frieten, tijdens mijn zwangerschap at ik vaak frietjes met chocoladesaus, misschien is daar haar voorliefde voor frietjes ontstaan. Ik maak me absoluut geen zorgen over haar toestand,” liet de moeder weten.

De peuter eet verder ook nog veel chocolade, ontbijtgranen en frisdrank. “Ik heb geprobeerd om haar gezond te doen eten, maar Courtney weigert om groenten te eten. Ze smijt ze gewoon weg,” aldus de moeder.

Experts reageren ontzet: ‘Dit kind is op de leeftijd van 18 maanden al obees’, aldus voedingsspecialist Jeanette Jackson. ‘Courtney krijgt nauwelijks vitamines of mineralen binnen. Haar algemene ontwikkeling zal binnen de kortste keren een grote achterstand oplopen. De kans is bovendien zeer groot dat ze over enkele jaren een chronische ziekte krijgt’.

bron: nieuwsblad.be

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in