
Ingrediënten voor het beslag
- 2 eieren
- 125 g Sukrin
- 1½ tl bakpoeder
- 1 tl vanille
- 100 g meel
- 30 g Fiberfin
- 45 g amandelmeel (vetgereduceerd „Mandelmel“)
- 2 el vloeibare margarine
- 80 g kwark
-1 kopje melk
Vulling
- 4-5 appels
- 3el Sukrin
- 1-2tl kaneel
- wat klein gehakte amandelen (optioneel)
Bereiding
Klop de eieren met de Sukrin tot een glad mengsel, voeg dan alle overige ingrediënten toe. Giet het beslag in 24cm ronde quiche/springvorm. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Duw de partjes schuin in het beslag. Het geheel bestrooien met het Sukrin, kaneel mengsel.
Verwarm de oven op 175˚C, 20-30 minuten.
Voedingswaarde per 100g
Energie: 169 kcal
eiwit: 5,7
koolhydraten: 12,3
vet: 10,8
vezels: 5,1
Eet Smakelijk
Mocht u geen Fiberfin en amandelmeel „Mandelmel“ willen gebruiken, neemt u dan gewoon 200 gram meel. Meer informatie over de producten Sukrin en Fiberfin kun je lezen in dit artikel