Risico’s van gekweekte vis

Hier kun je informatieve artikelen vinden over dieet, voeding en gezondheid. Heb je zelf een leuk artikel geschreven? Dan kun je het hier kosteloos publiceren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
vwa
Risico’s van gekweekte vis

Bericht door vwa » 27 mei 2013, 09:33

Waarschijnlijk lees je dit topic omdat je het artikel 'Is pangafilet en gekweekte vis ongezond' hebt gelezen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft een document over het eventuele risico van kweekvissen gepubliceerd.

Risico's van gekweekte vis

Uit onderzoek naar de aanwezigheid van chemische contaminanten in kweekvis en visvoer en naar het voorkomen van resistentie tegen antibiotica in kweekvis geïsoleerde microorganismen, kan worden geconcludeerd dat de consumptie van kweekvis geen specifieke gezondheidsrisico’s veroorzaakt. De lage tot zeer lage gehaltes aan chemische verontreinigingen in kweekvis vormen geen aanleiding om de monitoring van kweekvis op chemische contaminanten te intensiveren. Het lijkt gewenst de antibioticaresistentie bij microorganismen van kweekvis te monitoren op een wijze die vergelijkbaar is met de gangbare praktijk voor de landbouwsector.

download het dossier: 'Risico's van gekweekte vis'

bron: wva

Plaats reactie

Terug naar “Informatie over Dieet, Voeding & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast