Piloxing

Piloxing is door de Zweedse danseres en personal trainster Viveca Jenseneen ontwikkeld en via Amerika over komen waaien naar Nederland. Piloxing is een mix van Pilates en Boxing. Pilates zorgt voor het versterken en flexibeler maken van de spieren. Boxing zorgt voor een goede conditie.

piloxing-logo-v3

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over Piloxing, of heb je ervaring met dit trainingsprogramma? Stel dan een vraag, deel jouw ervaring, of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Groepslessen

Je kent ongetwijfeld de groepslessen op de sportschool. Tea Bo, Sumba, X-co, je hebt keuze genoeg. Ook piloxing is een groepsles van van gemiddeld één uur. Je maakt korte, krachtige en snelle bewegingen en herhalingen. Door deze doorlopende intervaltraining  wordt gebruik gemaakt van  technieken die afgeleid zijn van pilatus, boksen en dansoefeningen.

Kracht en Snelheid

Piloxing combineert de kracht, snelheid en behendigheid van boxen met de mooie beeldhouwen en flexibiliteit van Pilates. Voeg daarbij het ​​plezier en sexy dance moves die Viveca persoonlijkheid weerspiegelen. De unieke mix tussen pilates en boksen zorgt voor een enorme vetverbranding. Naast de pilates en boksbewegingen zijn er oefening waarbij je gebruik maakt van verzwaarde handschoenen die zorgen voor stevige armspieren enen het maximaliseren van de cardiovasculaire gezondheid.

Voordelen

  • Een zeer goede vervanger voor aerobics
  • Een volledige cardio vasculaire workout
  • Eventueel thuis met behulp van een DVD te volgen

Nadelen

  • Behoorlijk kosten (sportschool)
  • Je moet het bij voorkeur via een instructeur volgen
  • Niet alle oefeningen zijn geschikt voor alle lichaamstypes en gewichten

Conclusie

In Amerika is Piloxing een begrip, met beroemde volgers zoals Kirsten Dunst, Hilary Duff en Emmy Rossum is Piloxing helemaal hot. Maar werkt dit ook in het (nuchtere) Nederland? Piloxing wordt aanbevolen voor mannen en vrouwen met een matig tot sterk gespierd lichaam. Het is dus in de basis niet geschikt voor beginners. Je zou het thuis met behulp van een DVD kunnen volgen, maar als je over het enigszins mogelijk is, wil ik je adviseren om het via een gediplomeerd instructeur op een sportschool te volgen. Ik persoonlijk vind persoonlijk dat piloxing in verhouding vrij duur is, en dat er andere manieren zijn om hetzelfde resultaat te behalen. Ben je een ervaren sporter en heb je het ervoor over om op een effectieve manier een strak lichaam te krijgen, dan zijn den Piloxing wellicht wel iets voor jou.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over Piloxing, of heb je ervaring met dit trainingsprogramma? Stel dan een vraag, deel jouw ervaring, of lees de ervaringen van andere bezoekers.

1 reactie

  1. Mogen hartpatienten ook gewone hypoxietraining doen? (2 keer per week 30 min.) Vacunaut lijkt mij zowiezo niets voor deze doelgroep.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in