Pioppi Dieet Review en Ervaringen

De laatste tijd is het Pioppi Dieet flink in het nieuws. Waarom is zijn Pioppi dieet recepten zo in het nieuws en waarom waarschuwt onder andere het voedingscentrum over het weekmenu van dit dieet? Zijn er inderdaad gevaren verbonden aan het dieet? En is het Pioppi Dieet boek effectief? Je leest het hier.

Pioppi Dieet Boek

Het Pioppi Dieet is bekend geworden via het boek van Aseem Malhotra en Donal O’Niell. Het boek is op dit moment met korting te bestellen bij bol. Deze twee wetenschappers raakten geinspireerd door de leefstijl van de mensen in het Italiaanse stadje Pioppi. In dit stadje worden de inwoners op een gezonde manier heel oud.

Pioppi Dieet Pioppi Dieet Review en Ervaringen Pioppi dieetboek Een korte beschrijving van het dieet is dat het een aangepaste versie is van het Mediterraans dieet. Dit betekent dat je veel plantaardige producten eet. Qua vlees en vis beperk je voornamelijk tot vis en kip. De auteurs hebben hier een paar veranderingen aan doorgevoerd, zoals de toevoeging van kokosolie

Naast wijzigingen aan het dieet stelt het boek verschillende andere veranderingen in de leefstijl door. De inwoners van Pioppi worden niet alleen gezond oud omdat ze gezond eten, maar ook omdat ze weinig stress hebben in hun leven en omdat ze veel bewegen. Dit laatste heeft dan weer te maken met het feit dat er veel werk nodig is om het land rondom het dorpje te bewerken.

Pioppi Dieet Recepten

In het boek vind je een groot aantal recepten die passen in het dieet. De recepten zijn echter niet altijd even makkelijk te maken, omdat er soms exotische ingrediënten in zitten. Sommige gerechten zijn niet makkelijk te maken.

Pioppi Dieet review

Een van de recepten voor een salade met kip heeft bijvoorbeeld meer dan twintig verschillende ingrediënten. Dit betekent dat de recepten niet alleen wat ingewikkeld zijn om te maken, maar het zorgt er ook voor dat de kosten hoger zijn.

Pioppi Dieet Ontbijt

Als het dieet volgt, eet je niet altijd een vast ontbijt. Af en toe zijn er dagen bij waarbij je als ontbijt koffie met kokosolie neemt. Dit recept, ook wel bekend als Bulletproof Coffee, zorgt ervoor dat je lichaam in een staat van ketose komt, waarbij je vet verbrandt.

Op andere dagen eet je wel een volwaardig ontbijt. Vaak maken eieren een belangrijk deel uit van deze ontbijtjes.

Pioppi Dieet Lunch

Dagelijks eet je wel een volwaardige lunch. Meestal zijn de lunches zelfs erg afwisselend en bevatten ze veel verschillende ingrediënten. Een voorbeeld van een lunch die in het Pioppi dieet past is volle griekse yoghurt met kokosolie, bessen en noten, aangevuld met wat kaneel en kurkuma. Hierbij drink je dan ook weer koffie met kokosolie.  De meeste lunches in het Pioppi Dieet vereisen wel wat voorbereiding.

Pioppi Dieet Weekmenu Pioppi Dieet Pioppi Dieet Review en Ervaringen Pioppi dieet review pyramide

Een weekmenu in het dieet ziet er grofweg als volgt uit: Een simpel ontbijt, bestaande uit koffie met kokosolie of een variant op een omelet. Een lunch die vaak bestaat uit een smoothie met griekse yoghurt of kefir, een salade of een zelfgetrokken kippenbouillon. De avondmaaltijden zijn gevarieerd en bevatten verschillende soorten vlees en vis, zoals kip, lam, rund, forel en zalm.

Pioppi Dieet Voorbeeld

Hieronder zie je een voorbeeld van een dag in het Pioppi Dieet.

Ontbijt: Een omeletje van drie eieren met avocado en gerookte zalm. Koffie met kokosolie.

Lunch: Smoothie met griekse yoghurt, bessen, noten, kaneel en kurkuma. Nog een kop koffie met kokosolie.

Avondmaaltijd: Gebakken forel met diverse groenten. Stukjes pure chocolade en een kop thee.

Pioppi Dieet Ervaringen

De ervaringen van mensen met het dieet is erg wisselend. Sommige mensen vinden dat de recepten erg ingewikkeld zijn. Daardoor is het moeilijk om het dieet te combineren met een druk leven. Pioppi Dieet Pioppi Dieet Review en Ervaringen Pioppi dieet weekmenu

Andere mensen zijn wel enthousiast over het dieet. Zij voelen zich beter en sommige mensen verliezen wel degelijk gewicht. Omdat het dieet koolhydraatarm is, zou het ook gunstig kunnen uitpakken bij mensen die last hebben van diabetes type 2 (bron). Dit effect kun je ook bereiken met andere koolhydraatarme diëten.

Gezondheidseffecten van het Pioppi Dieet

Het Pioppi Dieet is veel in het nieuws omdat er gewaarschuwd wordt voor de gezondheidseffecten van het dieet. Ook het voedingscentrum is geen voorstander van het dieet.

https://www.youtube.com/watch?v=TicPVBTT8mA

De belangrijkste bezwaren van het voedingscentrum zijn dat je veel cholesterol binnen krijgt, omdat je in het dieet veel eieren eet. Er is inderdaad wetenschappelijk bewijs dat het eten van veel eieren slecht kan zijn, met name als je al op een andere manier een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten (bron).

Ook kokosolie, een ander belangrijk bestanddeel in het dieet kan leiden tot gezondheidsproblemen. Kokosolie bestaat voor een groot gedeelte uit verzadigde vetten. Ook deze kunnen leiden tot hogere cholesterolwaarden, ook in gezonde proefpersonen (bron).

Pioppi Dieet Pioppi Dieet Review en Ervaringen Pioppi dieet recepten

Een laatste bezwaar is dat je veel rood vlees binnen krijgt als je het dieet volgt. Veel recepten bevatten rund-, lams- of varkensvlees. De kans op kanker neemt toe als je veel rood vlees eet (bron).

Conclusie

Het Pioppi Dieet is lastig om vol te houden, omdat de recepten vrij ingewikkeld zijn. Daarnaast zijn er mogelijk grote risico’s verbonden aan het dieet. De andere aanbevelingen, zoals meer bewegen en minder stress, zijn natuurlijk altijd zinvol. Als je alle aanbevelingen van het boek wilt doorvoeren, heb je veel tijd nodig.

Pioppi Dieet Pioppi Dieet Review en Ervaringen Drs miriam amstel

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringNewFysic Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenMomentum Bio HCG Afslankprogramma
pioppiHet Pioppi Dieet is lastig om vol te houden, omdat de recepten vrij ingewikkeld zijn. Daarnaast zijn er mogelijk grote risico's verbonden aan het dieet. De andere aanbevelingen, zoals meer bewegen en minder stress, zijn natuurlijk altijd zinvol. Als je alle aanbevelingen van het boek wilt doorvoeren, heb je veel tijd nodig.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in