Blijf positief en ben gelukkig!

Het najaar breekt weer aan, de bladeren gaan weer vallen, het wordt kouder en het is al vroeg donker. Voor veel mensen een periode waar veel negatieve gevoelens naar boven kunnen komen. Negatief denken is eigenlijk best makkelijk en geef vaak een gevoel dat je alles onder controle hebt want uiteraard ken je de uitspraak wel: “ik zei het toch dat het niet lukte. ik zei toch dat het fout ging“. Op zijn tijd eens goed zeuren en zaniken kan best opluchten maar altijd negatief zijn is niet bevorderlijk. Je wordt somber en door die somberheid voel je je al gauw niet prettig. Tijd dus om die negativiteit van je af te gooien en positief te zijn want als jij positief en vrolijk bent ziet je omgeving dat het fijner is om positief in het leven te staan.

Citaat

Een mooi citaat wat ik tegen kwam op internet is volgende:

Leven met positieve gedachten is leven vanuit liefde. Vanuit eenheid, creativiteit en oneindige mogelijkheden. Je beseft dat de oplossing altijd net om de hoek kan liggen, en daarom kun jij een situatie anders beoordelen dan negatief ingestelde mensen.

Want als je een deuk in je auto rijdt kun je wel flink mopperen maar daarmee krijg je die deuk toch niet weg en je voelt je alleen maar zelf slecht en dat werkt ook door op je omgeving die je daarin meesleept.

De meeste mensen en de media houden zich bezig met alle dingen die fout gaan. Kijk naar het journaal er is zoveel negativiteit, de positieve zaken worden vaak niet verteld. Richt je meer op zaken die goed gaan. Maak regelmatig een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent in je leven. Besef dat positieve zaken wel degelijk gebeuren. Iedere seconde opnieuw. Ook in het donkere jaargetijde, maak het positief steek kaarsjes aan maak het knus in huis en geniet ervan.

Herken van jezelf als je weer negatief denkt, orden je gedachten en draai ze om zodat ze positief worden, richt je dan op dingen die goed zijn over hetgeen waar je negatief over denkt of praat. Bijvoorbeeld als ik kijk naar mezelf, ik werd altijd gepest op school en daaruit heb ik geleerd hoe ik de signalen bij mijn eigen kinderen kan opvangen en me ook kan verplaatsen in kinderen en mensen die nog gepest worden. Niets is alleen maar negatief. Probeer uit elke ervaring iets positiefs te halen, en richt je vervolgens voornamelijk op deze positieve zaken. Dat helpt je vooruit.

Lachen is Gezond

Blijf lachen! Lachen is echt gezond. Het geeft een boost aan je immuunsysteem, het ontspant je lichaam, het levert gelukkig makende hormonen op, het is een goede work-out voor je lichaam, lachen vermindert angst en vermindert stress. Stress is ongezond voor lichaam en geest. Spanning staat in de weg van een positief leven. Dus ontspan. Laat die negatieve energie los. Het is moeilijk om te veel te lachen ( kijk eens naar je kinderen die lachen veel meer dan wij volwassenen), maar zo makkelijk om te weinig te lachen.

Maak een positieve levenshouding belangrijk. Het ís belangrijk als je gelukkig wilt zijn en als je gelukkig bent sta je positief in het leven. Kijk vriendelijk naar je omgeving, glimlach en voel je goed ook als je je slecht voelt. Als je iemand vriendelijk aankijkt zal deze ook vriendelijk terug kijken en wellicht een groet.

Positief Denken

Positief denken is niet altijd even makkelijk. Er kunnen zich tijdens ons leven situaties voor doen waardoor positiviteit houden en sterk in je schoenen staan ons erg moeilijk gemaakt worden. En dat is op dat moment helemaal niet erg!Je kan niet altijd sterk zijn en voor de een gebeurt dat sneller dan de ander. Uiteindelijk leer je hier ook weer van en kun je er de volgende keer beter mee omgaan.

Het leven is veel te kort om er niet te van genieten, maak van elke dag een feestje !

Very little is needed to make a happy life; it is all within yourself, in your way of thinking.”
Marcus Aurelius Antoninus

Positieve Groeten,

nicole

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in