POWR Fat Burner Review

Een fatburner, oftewel een vetverbrander, is een populair middel in de strijd tegen overtollige kilo’s. Er zijn veel verschillende fatburners op de markt, allemaal van wisselende kwaliteit. De POWR Fat Burner is een van de nieuwste middelen op de markt en wij hebben het getest. Valt de POWR Fat Burner in de categorie aanraders of kun je deze het beste links laten liggen?

ketox24 korting

Testpersonen Gezocht

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we voor KetoX24 Afslankdruppels op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij KetoX24 graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Wat is POWR Fat Burner

De POWR Fat Burner is een supplement met meer dan tien verschillende ingrediënten. Naast het klassieke cafeïne, guaranapoeder en groene thee zit er capsaïcine, citrus aurantium en L-tyrosine (een aminozuur) in. Ook bevat deze Fat Burner een drietal B-vitaminen.

De POWR Fat Burner komt in een pot met 90 capsules. Tweemaal daags neem je na de maaltijd een capsule in. Vanwege het feit dat het supplement cafeïne bevat wordt aangeraden om de capsules na het ontbijt en na de lunch te nemen, omdat anders de kans bestaat dat je niet goed in slaap kunt vallen.

Voor wie is de POWR Fat Burner geschikt?

POWR Fat Burner bevat veel ingrediënten die in kunnen werken op andere medicijnen. Ook wordt aangeraden om het middel niet te gebruiken bij aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes, glaucoom, schildklier, nier of prostaatproblemen. Tot slot wordt het gebruik afgeraden als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

In verband met de aanwezigheid van cafeïne wordt streng aangeraden om niet meer dan de dagdosering te gebruiken, omdat je anders last kunt krijgen van ongewenste bijwerkingen.

Is POWR Fat Burner Effectief?

Om de effectiviteit van de POWR Fat Burner te kunnen bepalen, hebben we twee dingen gedaan. Als eerste hebben we een korte literatuurstudie gedaan naar de ingrediënten. Ook hebben we de fat burner getest bij een aantal proefpersonen.

De literatuurstudie

We hebben de werking van de belangrijkste ingrediënten van POWR Fat Burner onderzocht. De bevindingen lees je hieronder.

Cafeïne

Er zijn een aantal onderzoeken die laten zien dat cafeïne een positieve invloed heeft op gewichtsverlies (bron). Deze onderzoeken gaan echter voorbij aan het feit dat je een bepaalde gewenning opbouwt voor cafeïne, waardoor de effecten steeds minder worden (bron). Uiteindelijk moet je dus steeds meer cafeïne innemen om hetzelfde effect te krijgen. Voor guarana geldt hetzelfde als voor cafeïne; de werkzame stof in guarana is namelijk cafeïne.

Groene thee

Groene thee is een van de weinige supplementen die wel degelijk een positieve invloed hebben op het gewicht. Deze effecten zijn echter zo klein dat ze niet significant zijn (bron). Meestal is het verschil niet groter dan een kilo na een per maand. Mooi meegenomen, maar geen geweldige resultaat natuurlijk.

Capsaïcine

De stof die peper zo scherp maakt, zorgt er ook voor dat je meer calorieën verbrandt. Dit gebeurt vooral als je al aan het diëten bent (bron).

Citrus Aurantium

Er is geen bewijs dat deze stof enige invloed heeft op het gewicht (bron).

De praktijktest

We waren dan ook erg benieuwd wat de bevindingen waren van de proefpersonen. Zij hebben de fat burner een maand lang gebruikt. Het moet worden gezegd dat dat iets te kort is om te wennen aan de cafeïne. Alle proefpersonen hadden een BMI tussen de 25 en de 30. De proefpersonen hebben tijdens het onderzoek niets aan hun leefstijl veranderd.

Uit de praktijktest bleek dat vier deelnemers zich niet zo prettig voelden in de eerste dagen. Dit waren voornamelijk mensen die al veel koffie (dus cafeïne) dronken. Zij hadden last van bijwerkingen zoals nervositeit en een gejaagd gevoel. Deze deelnemers moesten minder koffie gaan drinken om de test voort te kunnen zetten. De andere deelnemers voelden zich prima tijdens de test. Een paar deelnemers gaven op hun dagelijkse scoreformulier aan dat zij zich een stuk energieker voelden.

De resultaten na een maand liepen behoorlijk uiteen. Sommige deelnemers waren iets meer dan 2 kilo kwijt (dit waren toevallig allemaal deelnemers die normaal gesproken geen cafeïnehoudende dranken gebruiken). Een andere deelnemers was 0.1 kilo aangekomen. Gemiddeld lag het gewichtsverlies op 0,9 kilo. De meeste deelnemers vonden dit onvoldoende om te besluiten om POWR Fat Burner na de test uit eigen zak te gaan betalen.

Wat kost POWR Fat Burner?

Een pot met 90 capsules kost €59.99. Van tijd tot tijd gelden er aanbiedingen waarbij er geen verzendkosten worden gerekend.

Voordelen

Als je geen cafeïnehoudende dranken gebruikt, is een gewichtsverlies van 2 kilo, zonder verder aanpassingen in je levensstijl, haalbaar. Dit is best een goed resultaat.

Nadelen

Sommige deelnemers hadden last van bijwerkingen van de cafeïne, zoals gejaagdheid.

Conclusie

De resultaten bij de POWR Fat Burner lopen erg uiteen. Sommige deelnemers vielen relatief veel af zonder veranderingen in hun levensstijl. De kans is best aanwezig dat zij nog veel meer zouden afvallen als zij aanpassingen zouden doorvoeren in hun dieet. Mensen die graag een kop koffie drinken, kunnen beter hun gebruik minderen voordat zij de Fat Burner gaan gebruiken.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelTRX Trainingsschema, De 5 Meest Effectieve Oefeningen [PDF]
Volgend artikelDieetlijst Belasting 2017 en 2018
powr-fat-burnerDe resultaten bij de POWR Fat Burner lopen erg uiteen. Sommige deelnemers vielen relatief veel af zonder veranderingen in hun levensstijl. De kans is best aanwezig dat zij nog veel meer zouden afvallen als zij aanpassingen zouden doorvoeren in hun dieet. Mensen die graag een kop koffie drinken, kunnen beter hun gebruik minderen voordat zij de Fat Burner gaan gebruiken.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in