PreCon BCM Dieet Review

Het BCM Dieet- en Leefstijlprogramma biedt een wetenschappelijk onderbouwde methode om lichaamsgewicht te verminderen.

Het Precon BCM dieet is een dieet van Duitse origine. Het dieet is gebaseerd op een aantal eiwitrijke shakes en andere eiwitrijke producten zoals repen en soepen. Deze kun je gebruiken om gangbare maaltijden, zoals ontbijten en lunches te vervangen.

Wat is het Precon BCM-dieet?

Het Precon BCM-dieet is een dieet dat op basis van eiwitrijke producten werkt. In het assortiment vind je shakes in vijf verschillende smaken, te weten vanille, choco, banaan, aardbei en cappuccino. Tevens heb je de keuze uit repen in vijf verschillende smaken. Heb je behoefte aan een warme maaltijd, dan kun je een van de vijf verschillende soepen proberen. Tot slot kent het dieet een kruidendrank. Deze kruidendrank zou ervoor moeten zorgen dat je de moeilijke momenten waarop je honger hebt doorkomt.

Precon Dieet Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Precon BCM ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 34 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Precon BCM graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Het door artsen en voedingswetenschappers ontwikkelde BCM Programma gaat hierbij uit van een gecombineerde aanpak:

 • Deskundige begeleiding door een PreCon adviseur in de omgeving, die tevens arts is.
 • Verantwoord gewichtsverlies, ondersteund door zorgvuldig samengestelde BCM producten.
 • Lange termijn succes door het aanleren van een nieuw leef- en eetpatroon.
 • Uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers aan het programma.
 • Regelmatige controle van de resultaten door meting van de lichaamssamenstelling.

Precon en BCM

BCM is ontwikkeld door PreCon. Dit bedrijf is sinds 1986 in Duitsland actief op het gebied van gezondheidsbevordering met het BCM Dieet- en Leefstijlprogramma. Dit adviesprogramma is door voedingswetenschappers en artsen ontwikkeld en wordt in Europa door ruim 2.000 adviseurs begeleid. In Nederland werken op dit moment zo’n 60 artsen met het programma.

timfit maandpakket

Het principe van het computerdieet volgens de PreCon-methode is het eet-en leefpatroon te veranderen. Er zijn drie eetmomenten per dag zonder tussendoortjes. Wat volop gegeten mag worden zijn brood, aardappels, rijst,pasta’s en fruit. Verder is het belangrijk om matig met eiwitten en vet te zijn.

PreCon is ook bekend van de BCM Dieet Methode.

Wil je wat sneller afvallen, dan kun je beginnen met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers, de zogenaamde shakes. Die bestaan uit hoogwaardige voedingsstoffen, waardoor u elke dag voldoende binnenkrijgt en geen honger heeft. Door maar drie keer per dag te eten, kan het lichaam in de tussenliggende tijd optimaal vet verbranden. Bij tussendoor eten gaat iedere keer de insulinespiegel omhoog en heeft het lichaam te weinig tijd om overtollig vet te verbranden. Als we tussendoor gaan eten, houden we ook honger. Voor iedere maaltijd kun je maximaal drie kwartier uittrekken. Zo heb je de tijd om rustig te eten en duurt de insulinepiek niet zo lang. Zorg ook dat je rustig eet en niets anders doet, zo raak je sneller verzadigd. Je kunt vier of vijf boterhammen eten en ook ’s avonds voldoende pasta of aardappels opscheppen, maar houd in de gaten dat dan bijvoorbeeld de saus niet te vet is.

Zoals met veel eiwitdiëten, werkt ook BCM met een stappenplan. In de eerste fase neem je dagelijks vijf porties Precon Start. Dit is een shake met een iets aangepaste samenstelling ten opzichte van de shakes die je later tijdens het dieet gebruikt. Buiten de Precon Start drink je verder alleen maar water. Deze fase duurt maar een paar dagen.

In de tweede fase van het dieet eet je een vaste maaltijd. De andere twee maaltijden vervang je door Precon-maaltijden, een shake, een reep of een soep. De vaste maaltijd bevat ongeveer 500-600 calorieën en je kunt gebruik maken van een van de recepten op de website. Zo ben je er zeker van dat je recept voldoende voedingsstoffen bevat en niet te veel calorieën. Deze fase volg je tot je op gewicht bent.

In de laatste fase van het dieet vervang je hoogstens een maaltijd door een Precon-maaltijdvervanger. Je volgt dan de recepten die op de website staan. Desgewenst kun je nog een Precon-maaltijd eten. Tijdens deze fase van het dieet is je gewicht stabiel of val je nog een klein beetje af.

Voor wie is het Precon-dieet geschikt?

Het Precon-dieet is in principe geschikt voor iedereen die gewicht wil verliezen. De producten behorende bij het dieet zijn vegetarisch. De shakes en de soepen bevatten ook geen gluten. Als je problemen hebt met je nieren, kun je beter eerst even contact opnemen met een arts. Diëten met veel eiwitten kunnen slecht zijn voor de nieren (bron).

Is het Precon BCM-dieet effectief?

Uiteraard zijn we razend benieuwd of het Precon-dieet effectief is. In de komende paragrafen lees je de uitkomsten van ons wetenschappelijk onderzoek. Ook lees je wat onze proefpersonen van het dieet vonden.

Wetenschappelijke basis

Alle diëten op basis van eiwitrijke producten zijn gebaseerd op dezelfde wetenschappelijke principes. Het eerste principe is dat van verzadiging. Als je een maaltijd neemt die veel eiwitten bevat, ben je langer verzadigd (bron). Dit is handig, aangezien het dieet verder maar weinig calorieën bevat.

Daarnaast wil je niet dat je spiermassa verliest als je afvalt. Je wilt vet verbranden. Een dieet dat hoog is in eiwitten zorgt ervoor dat de spieren beschermd blijven en dat je lichaam vet verbrandt (bron).

Er is dan ook bewijs dat diëten op basis van veel eiwitten helpen bij het afvallen (bron). Hierbij is het wel van belang dat je niet teveel eet, omdat de eiwitten dan alsnog omgezet worden in suikers. Als je het dieet goed volgt, hoef je hier niet bang voor te zijn.

Wat vonden onze proefpersonen?

Onze proefpersonen hebben het dieet een maand lang op onze kosten geprobeerd. De deelnemers zaten ver boven hun streefgewicht en daarom heeft niemand de derde fase gehaald.

Vrijwel alle deelnemers aan onze test vonden het dieet behoorlijk zwaar. Zij hadden het idee dat ze echt moesten vechten tegen de honger. Dit komt mogelijk omdat er relatief veel koolhydraten in de producten verwerkt zitten. Niemand gaf het dieet om deze reden op, maar 6 van de 14 deelnemers gaven aan dat ze gezondigd hadden. Dit was meer dan bij andere tests.

De resultaten na een maand waren daarom ook iets minder goed dan bij vergelijkbare diëten. Het gemiddelde gewichtsverlies lag rond de acht kilo (ter vergelijking, bij andere middelen haalden we gemiddelden van rond de elf kilo). Twee van de deelnemers die gezondigd hadden, verloren maar vier kilo.

Wat kost het Precon BCM-Dieet?

De start shakes kosten per dag ongeveer €12,50. In de latere fasen van het dieet ben je tussen de €1,85 en de €2,75 kwijt, afhankelijk van welke soort maaltijd je kiest. Uiteraard kun je de kosten van de maaltijd die je anders zou eten hiervan aftrekken.

Voordelen

De hele strenge fase van het Precon BCM-dieet duurt maar een paar dagen. Dit is een voordeel, want dit maakt deze fase goed hanteerbaar. Een ander voordeel is dat Precon verschillende recepten biedt.

timfit korting

Nadelen

De producten van Precon zijn niet verrijkt met extra voedingsvezels. Dit is jammer omdat voedingsvezels een positieve rol spelen bij gewichtsverlies. Vezels zorgen ervoor dat je darmen beter werken en dat je je langer verzadigd voelt. Het is dan ook niet voor niets dat voedingsvezels worden gezien als belangrijk middel tegen overgewicht (bron).

Hoewel lang niet iedereen het nodig heeft, is het bij Precon niet mogelijk om persoonlijke begeleiding te krijgen. Soms hebben mensen deze persoonlijke begeleiding nodig, al is het alleen maar omdat ze iemand nodig hebben die hen vertelt dat ze goed bezig zijn.

Conclusie

De producten van Precon onderscheiden zich niet van andere producten. Het is in zekere zin het zoveelste eiwitdieet op de markt. Ja, je kunt er positieve resultaten mee boeken, zoals we zagen in onze test met proefpersonen. Er zijn echter andere diëten die meer gewichtsverlies tot gevolg hebben of die goedkoper zijn.

Dit komt door de samenstelling van Precon. Er zitten relatief veel suikerhoudende stoffen in, met name in de shakes. Tegelijkertijd ontbreken er voedingsvezels. Een ander nadeel aan het dieet is dat het assortiment niet heel ruim is. Zo zijn er buiten de soepen geen vaste maaltijdvervangers, zoals een pasta.

Je kunt het Precon BCM-dieet gebruiken om af te vallen, maar de kans is heel groot dat je met andere diëten beter af bent. Sommige mensen zullen snel uitgekeken raken op het smalle assortiment, andere mensen zullen als gevolg van de samenstelling van de producten toch snel zondigen.

Groeten,

handtekening miriam

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelEiwitdieet Ervaringen en Recepten
Volgend artikelCambridge Dieet Review en Ervaringen

56 Reacties

 1. Ik ben mama van 3 kids en nu er geen kindjes meer gaan komen wil ik graag mijn ideale gewicht behalen!
  Hopelijk word ik uitgekozen om dit dieet uit te testen

 2. Ik heb al heel veel geprobeerd en het lukt me maar niet om de laatste 8 kilo eraf te krijgen. Aangezien ik geen afvalpillen enz wil gebruiken hoop ik dat dit wel werkt

 3. Ik zou graag jullie testpersoon zijn en beloof me aan de regels te houden. Tijd voor een slankere Angélique en ik ben bereid om een dagboekje bij te houden.

 4. Wilt het graag proberen om mij te testen of dat echt helpt heb wel verschillende afslankpillen gepakt en shakes ook niks helpte mij

 5. De reden dat ik het graag zou testen is om terug op mijn gewicht te geraken van een aantal jaar geleden. Niets werkt meer en heb een continu hongergevoel.

 6. _ Ik heb nog nooit van dit
  product gehoord of
  gelezen.
  _Ik ben niet bekend met
  shakes om af te vallen..ben
  gaan googlen en zag dit
  product!vandaar ik de 2
  weken wil proberen
  _Ik ben gestopt met roken
  en weeg nu 87 kilo..(woog
  76)
  _ Ik wil 10 a 12 kilo afvallen.
  Vriendelijke groeten,
  S. Klaassen

 7. Hallo ,

  Vandaag dag 1achter de rug ,
  was dit moelijker dan verwacht !
  de startshakes vullen niet echt goed en constante honger.. heb nochtans al bovenop de shakes 2,5 l water gedronken en tussenin 2 x de kruidendrank. Hopelijk kan dit geen kwaad ? Wat dede jullie de eeerste 2 dagen met dat hongergevoel ? Ben benieuwd
  groetjes

 8. Zoals in mei 2013 toegezegd, ben ik hier nog één keer.

  Het is mij uiteindelijk gelukt om op een BMI van 22.0 terecht te komen en dat houdt ik nu al ruim meer dan een half jaar vol. Ik ben klaar met diëten, althans: zoals ik nu eet en leef is geen “diëten” meer maar mijn “new way of living”.Kledingmaat 48, jeans maat 31/32, ik koop het en het past. Ik loop hard, ben fit, slaap als een roos en kan de wereld aan. Zoals ik in mei al schreef: BCM is geen wondermiddel of trucendoos,maar BCM heeft mij wel enorm geholpen.

  Mijn bijdrage op dit forum is hiermee (naar ik hoop: voor altijd) voorbij.

 9. hallo,

  Ik ben gisteren begonnen met BCM, ik dacht dat dit een fluitje van een cent ging zijn, maar die startdagen zijn echt niet makkelijk ..
  Hopelijk vanaf morgen beter , wanneer ik een gewone (evenwichtige) maaltijd mag nemen.

 10. Ben uiteindelijk 37 kg (éénderde!) van mijn gewicht verloren (van BMI 33,6 naar 22,7) en houd dat nu al vijf maanden eigenlijk probleemloos vol dankzij een complete levensstijl-omslag waarin BCM onmiskenbaar een zeer belangrijke factor is geweest, omdat ik het daardoor heb kunnen volhouden.

  Veel sporten, drie keer per dag eten (niets meer tussendoor behalve in de loop van de middag een stuk fruit) en vooral goed nadenken over wat je wel en niet eet en drinkt. Op z’n tijd gaan de biefstuk met friet, mayo en bier er vrolijk in; geen enkel probleem, mits je je lichaam vervolgens weer in de gelegenheid stelt daarvan te herstellen door een balans-dag in te lassen.

  Je eigen wil en mindset is en blijft feitelijk de enige factor die ècht bepalend is (sta je er zelf niet voor de volle 100% achter, dan lukt het ook niet; ook BCM is geen wondermiddel of trucendoos), maar BCM geeft wel die steun in de rug die het ook ècht doenlijk maakt.

  Voor mij verder geen afvallen meer; sterker nog: ik ben door het vele sporten nu juist gewicht aan het bij-winnen door spiervorming (ja, de sixpack wordt zichtbaar!). Ik heb hier dus niet zo veel meer te zoeken. Ik kom hopelijk over zeven maanden nog één keer terug om te laten weten dat ik mijn gewicht uiteindelijk een jaar heb weten vol te houden.

 11. Hallo allemaal,

  Ongeveer 8 jaar geleden ben ik met behulp van BCM 12,5 kilo afgevallen, van 87,5 naar 75.
  De jaren daarna heb ik mijn gewicht tussen 70-72 weten te houden. Helaas ben ik het afgelopen jaar flink wat zwaarder geworden doordat ik, wegens blessures, niet meer heb kunnen sporten.
  Ook de aanschaf van een auto heeft de boel geen goed gedaan. Doel: van 81 naar 70 (67 wellicht?)

  Het BCM dieet is makkelijk vol te houden omdat de shakes vitamines en mineralen (bijv. chroom) bevatten die voorkomen dat je trek krijgt. Ook zitten er voedingsvezels in (innuline, galactomanan) die veel vocht opnemen en daardoor uitzetten, hierdoor heb je langer een vol gevoel. De shake wordt dikker als je m een paar minuutjes laat staan. Deze maaltijdvervangers laten zich niet vergelijken met eiwitshakes waar alleen eiwitten in zitten en niet alle voedingsstoffen die je nodig hebt om de dag door te komen.

  Veel succes gewenst!

 12. Hallo,

  Ik ben vrijdag 26/4 gestart met BCM shakes. De Start fase van 2 dagen heb ik 1 dag volgehouden. Die poeder mengen met water is echt niet lekker en ik had snel terug honger. Dus 3 uur tussen laten was bijna omogelijk. Ook redelijk veel hoofdpijn en een flauw gevoel.

  Dan zaterdag maar gestart met de Shakes die je mag mengen met melk, karnemelk of mager yohurt of kwark. Dit gaat vlotjes. Ik neem ’s morgens een shake en 4 uur later opnieuw. ’s avonds neem ik dan een gewone maaltijd ( 1 lepel puree, 120gr mager vlees en veeeeel groeten zoals sla, tomaten, eitjes, worteltjes …., en een light dressing erbij. Ik kan makkelijk 4 uur zonder iets te eten tussendoor. De Shakes zijn te drinken. En vullen heel goed. De repen heb ik nog niet geproefd. Dit is voor deze middag.

  Op dit moment ben ik zeer tevreden over dit dieet. Ik weeg nu 65 kg en zou op ongeveer 3 maanden als ik het volhou op 59 kg moeten zitten. Als het zo doorgaat zal dit zeker lukken.

  Nog mensen die bezig zijn met dit dieet of willen beginnen?

  Groetjes
  Sanne

  • Beste Sanne,

   Omdat de shakes weinig koolhydraten bevatten wordt er geadviseerd om veel koolhydraten te nuttigen bij je zelfbereide maaltijd. Doe je dit niet, dan kom je voedingsstoffen tekort en kun je je slap gaan voelen.

 13. Jammer dat het zo stil is hier, maar komt misschien ook dat het niet zo bekend is dat er een forum is.

  Maar ik vraag mi af doen jullie dit alleen of onder begeleiding??

  • Ik heb de producten gewoon besteld online en heb geen begeleiding. Als je een e-mail stuurt naar hen dan heb je dezelfde dag nog antwoord.

   Groetjes

 14. Ik ben inmiddels ruimschoots waar ik wil zijn: ruim 35 k er af en intussen zelfs (top-)fit aan het worden. Ik ga niet zeggen dat ik het “allemaal”aan BCM heb te danken (ik klop mezelf graag heel hard op m’n rug), maar BCM heeft me ontegenzeggelijk bijzonder geholpen door het noodzakelijke diëten heel goed dragelijk te maken. ’s Ochtends een shake, als lunch een reep en ’s avond gewoon aan tafel heeft de maanden “op rantsoen” als een zucht voorbij laten gaan.

 15. Uiteindelijk ben ik 7 kilo afgevallen van april 2012 tot juni 2012. Die kilo’s zitten er nu weer aan. Gisteren opnieuw begonnen, vandaag dus m’n 2e startdag. Ben zo slap als een vaatdoek maar goed, met een boek op de bank is dat oke. Hoop nu wat meer discipline op te kunnen brengen dan m’n vorige dieetperiode, toen was ik ook net gestopt met roken, misschien verwachte ik wat te veel van mezelf. Vanaf woensdag ga ik er ook weer bij sporten. Van de vorige keer weet ik nog dat ik die soepen heel vies vond, de cappuchino vind ik lekker en de chocoladereep (net een Mars).

 16. ben nu 5 dagen bezig en het gaat redelijk goed juist mijn buik die serieus rommelt niet van honger maar ik weet eigenlijk niet waarom, drink mijn 2 liter water per dag en dit gaat de honger heel goed tegen vind ik, de soepen vind ik ook niet lekker maar de rest gaat erdoor. heeft er iemand tips voor mij zodanig dat ik eens een avondmaal kan eten ook vanavond was het hier spaghetti en het water liep in mijn mond
  maandag ga ik mij eens wegen ben benieuwd hoeveel ik dan kwijt ga zijn

 17. Maar waarom roepen ze dan dat je om de 2 a 3 uur moet eten om je stofwisseling op gang te houden??

  Ik zit er ook aan te denken, maar twijfel er nog aan.
  Maar je mag dan ook niet je fruit tussen door eten??

  Jammer dat het hier zo stil is had heel graag mensen gevolgd in hun strijd tegen de kg.

 18. Dag Lies,

  Geen idee of het echt helpt of alleen maar psychisch is, maar ik slik dagelijks een acai-capsule voor elke maaltijd en daardoor (?) heb ik totaal geen hongergevoel. En als ik dat wel krijg, dan neem ik een BCM Special Kruiden, maar dat heb ik eigenlijk al weken niet meer gedaan.

  Alles lijkt te wennen: veel water, veel groene thee, veel bewegen en inmiddels 25 KG verder zijn de beste stimulatoren die je je kan voorstellen. Mijn nieuwste hoogtepunt: een colbert maat 50, terwijl ik altijd maat 28 had!

  • Heel goed Karel! En Lies: Volhouden! Niets tussendoor eten want voordat je het weet ben je slecht aan het snoepen. Probeer eraan te wennen dan je maar 3 x per dag eet. Zo leer je ook meer van je maaltijden te genieten. Ik heb zelf 12 jaar geleden dit dieet gevolgd en kan het iedereen aanraden. Ik was toen 19 en 72 kg. Nu 61 kg en al die jaren niets aan gekomen. Puur doordat ik mijn levensstijl heb veranderd. Ik eet alles maar dan 3 x per dag en met 4 tot 6 uur tussen de maaltijden. Wijk je hier van af dan zul je zien dat je snel weer aankomt en het eind weer zoek raakt (zoals bij mijn moeder)
   Zeg eerlijk, heerlijk om wakker te worden met een platte buik, en dat als je deze uit probeert te zetten hij nog meer invalt. Dat gevoel mis ik wel een beetje.
   Ik kan BCM aan iedereen aanraden!!

 19. hallo,
  ben nu 1week bezig met het bcm dieet lukt aardig maar in loop van de namiddag komt de honger erg op dan kan ik het niet houden probeer ik een appel of wat aardbeitjes te eten hoop dat dat niet zoveel kwaad kan die soepen vullen niet zo goed vind ik en die smaken zo ook niet zo lekker … maar de flauwte is toch sterk aanwezig wat tips ?

 20. Ben toch wel trots op mezelf: in 13 weken (da’s een kwart jaar) 22,7 / 18,7 kilo er af. Altijd jeans minimaal maat 38 gehad en laatst maatje 35 gekocht. Veel aan het sporten, fit aan het worden. Change!

 21. Ben vandaag 8 weken en 1 dag bezig en er is nu 17,5 kilo van het moment dat ik er “klaar” mee was af en 13,5 kilo van mijn “gewone” gewicht af. Ik ga gewoon vrolijk door.

 22. Ik vind het steeds lastiger om discipline op te brengen. Mn verjaardag, een personeelsetentje, koninginnedag, en nog tal van dagen waarop ik vind dat ik best een uitzondering mag maken… Maar goed, in twee weken tijd toch weer 1 kilo kwijt dus ik ben nog steeds op de goede weg. Vijf kilo kwijt in vijf weken.
  Nu echt weer even serieus er tegenaan!

 23. Ondanks een zondig paasweekend toch een kilo er af. Da’s 4 kilo in 3 weken, ben ik best tevreden mee. Het had misschien meer kunnen zijn maar kom af en toe wat discipline te kort. Ben wel weer gaan sporten, wellicht dat dat ook nog invloed gaat hebben.

 24. Tja, da’s de discipline.

  Ik heb me zelfs tijdens de vier dagen vrij i.v.m. pasen keurig aan één normale (avond-)maaltijd per dag en overigens twee dieethappen gehouden en tussendoor echt helemaal nada niets, nog niet één paaseitje.

  Het is doorbijten maar het is bij mij echt nodig en vooralsnog meer dan de moeite waard. Ben inmiddels toe aan nieuwe kleren: broeken en overhemden slobberen om me heen en ik heb vandaag voor de 2e keer een nieuw gaatje in een riem erbij moeten maken.

 25. Ben nu 4 weken en twee dagen bezig en dik 11 kilo kwijt.

  Dit ondanks het feit dat ik geregeld bij het avondeten een goed glas wijn drink, me onlangs op een feest zwaar te buiten ben gegaan aan bier, drie keer uit eten ben geweest en zelfs een bezoek aan de McDonalds er tussen heb zitten.

  Het vereist een behoorlijke dosis aan zelfdiscipline, maar wat mij betreft vooralsnog absoluut geslaagd!

  Mijn ritme: ’s ochtends shake, lunch een reep en avondeten gewoon met vrouw en kids aan tafel! En overigens water, cola light en groene thee en in de loop van de middag een kruidendrankje. Ideaal.

  • Wow Karel, dat gaat hard bij jou zeg! Vandaag dag 16 voor mij, zondag weeg ik maar dankzij het paasweekend (2 dagen lekker 3 maaltijden genomen en veel wijn) denk ik dat ik hooguit een kilo afgevallen ben ten op zichte van vorige week.

   Nu hoef ik met een lengte van 1.65 en een startgewicht van 70 kilo ook ‘maar’ 10 kilo in totaal af te vallen, misschien dat het daarom niet zo ontzettend snel gaat.
   Ik neem meestal ’s ochtends een reep en ‘middags een lunch (meestal een goedgevulde salade) en ’s avonds een shake of soep (de kipcurry vind ik overigens heel smerig maar die bus was me te duur om nu weg te gooien). Daarnaast water, thee en koffie.

 26. Vandaag dag 11. Inmiddels ben ik 3 kilo afgevallen. De eerste dagen na de 2 startdagen vond ik een makkie. Voelde heel luxe om wel 1 hele gewone maaltijd per dag te mogen! Inmiddels voelt dat niet meer luxe en vind ik het wat saai worden. Op borrels en feestjes enkel water drinken terwijl de ene lekkernij naar de andere voorbijkomt valt niet mee… Verder heb ik het vanaf een uur of 20.00 koud.. koud…en steeds kouder. Om een uur of 22.00 ben ik zo koud dat ik of in bad moet of naar bed. Op naar de volgende 3 kilo eraf!

 27. Karel, ja in het begin vliegen de kilo’s eraf , dat heb ik ook gemerkt, maar ja dat gaat nu minder en minder .. Ja ik vind ook wel dat de shakes goed te doen zijn hoor en ja die ene gewone maaltijd doet heel veel, daar kijk ik heel de dag naar uit !
  Maar suikervrije kauwgom eten heel de dag, dat kan ik niet .. Ik eet regelmatig een suikervrije kauwgom , maar ik heb dan het gevoel dat ik NOG meer honger en snoepgoesting krijg ..
  Maar ja je krijgt niets voor niets e , ik zal moeten doorbijten als ik tegen de zomer een resultaat wil hebben.

 28. Mathias, ben nu 2,5 week bezig en 7 kilo kwijt en eigenlijk best enthousiast: de repen en shakes zijn goed te doen en ik ben erg blij dat ik één keer per dag gewoon kan eten.

  Dé oplossing voor het snoepen is voor mij suikervrije kauwgom. Mag gewoon worden genomen!

 29. Ik ben nu juist een maand bezig met het BCM-dieet en ben tussen de 7 à 8 kilo kwijt. De eerste weken gaat het goed, geen moeite om tussendoor niet te eten of te snoepen, maar de laatste dagen krijg ik het moeilijker en moeilijker .. En aangezien ik minstens 20 kilo kwijt wil, zal ik nog hard op mijn tanden mogen bijten .. Heeft er iemand tips om die ‘snoepgoesting’ over te laten gaan zonder te snoepen ? Want zo’n kruiden mix dat helpt bij mij niet , dan heb ik evenzeer nog snoepgoesting .. Maar ik ben heel tevreden over de BCM producten, de ene smaak is natuurlijker lekkerder als de andere maar smaken verschillen..

 30. Ik ben gisteren begonnen met dit dieet. Dat betekent dat ik in de tweede Startdag zit waarbij je alleen 5 shakes neemt verdeelt over de dag. Gisteren aardig te doen, vandaag heel slap en opgeblazen gevoel. Het eerste uur na zo’n shake gaat het goed, vanaf dan verlang ik al weer naar de volgende (en niet vanwege de smaak kan ik je vertellen). Ik ben blij dat ik vanaf morgen twee maaltijdvervangers en een gewone maaltijd mag gaan nemen. Ik geef het dus niet op maar leuk is anders!

 31. BCM werkt prima maar de shakes (mag je mensen met joghurt/karnemelk/kwark/melk) zijn flauw van smaak. Repen zijn heerljik en vullen goed. Soepen zijn qua smaak matig maar pimp ik zelf op door te kruiden of stukjes groente er doro heen te doen.
  Shakes van Modifast zijn beter van smaak.

 32. Ik wil binnenkort starten met de maaltijd vervangers van BCM en ben benieuwd naar ervaringen. Wie volgt het nu BCM of heet het in het verleden gevolgd? Ook zou ik het leuk vinden om samen met anderen te starten zodat we elkaar kunnen steunen in de strijd tegen het overgewicht.

 33. was zeer goed toen ik het volop volgde, met de aankoop van de zeer dure producten, was op zes maanden 15 kg afgevallen, na een zware operatie en een aan tal maanden immobiel geweest te zijn ben ik 19 kg bijgekomen!!!!! is ook niet zo makkelijk te volgen met maar een fatsoenlijke maaltijd per dag , ben nu aan het dieeten onder begeleiding van een dieetiste in het ziekenhuis, 5 kg verloren op 16 dagen, zeer tevreden.

 34. In één woord waardeloos. Ik heb het besteld via de Nederlandse site van BCM en ben er nog steeds ziek van. Alleen mijn portomonee is afgevallen. Commercieel en werkt niet!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in