Premium Sleep Comfort Review en Ervaringen

Als je problemen hebt met slapen, dan ga je naarstig op zoek naar een oplossing. Een van die oplossingen kan zijn om supplementen te proberen. Niet voor niets zijn de afgelopen jaren dan ook tal van supplementen op de markt gekomen die je moet helpen om beter te slapen. Premium Sleep Comfort+ is zo’n supplement. Wij keken of het supplement echt werkt.

Wat is Premium Sleep Comfort+?

premium sleep comfort
premium sleep comfort

Premium Sleep Comfort+ is een supplement in capsulevorm. Iedere avond neem je een capsule in voor het slapen gaan. Dit doe je met een glas water. Dit zou voldoende moeten zijn om je een betere nachtrust te geven.

Het supplement bevat twee ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt is 5-HTP. Dit is een voorloper van serotonine, een stofje dat zorgt voor een kalm en rustig gevoel. Het andere ingrediënt is vitamine B6.

Premium Sleep Comfort+ is een product van eVitale B.V. Dit is een bedrijf uit Amsterdam dat meerdere supplementen verkoopt. Dit supplement wordt in Nederland geproduceerd en is vrij van lactose, gluten en GMOs.

Premium Sleep Comfort Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Premium Sleep Comfort ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 26 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Premium Sleep Comfort graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Premium Sleep Comfort+ geschikt?

Premium Sleep Comfort+ is sowieso niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Kinderen onder de 12 mogen het middel alleen gebruiken na overleg met een arts. Dit geldt ook voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Het gebruik van Premium Sleep Comfort+ wordt helemaal afgeraden als je medicijnen gebruikt die het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Denk hierbij aan antidepressiva kalmerende middelen, waaronder andere slaapmiddelen.

Is Premium Sleep Comfort+ effectief?

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van 5-HTP op de slaapkwaliteit. Een groot deel van deze studies is gedaan bij ratten en muizen. In een van de studies bij ratten kwam naar voren dat 5-HTP in eerste instantie zorgt voor een wat opgewekter gevoel, maar dat de ratten daarna dieper slapen (bron). Een andere studie vond hetzelfde effect, maar voegde daaraan toe dat de hoeveelheid daglicht hier ook een rol bij speelt (bron).

Van het andere ingrediënt in Premium Sleep Comfort+, vitamine B6 is bekend dat je last kunt krijgen van slapeloosheid als je een tekort hebt (bron). Vitamine B6 is voldoende aanwezig in voeding als je een gemiddeld dieet volgt. Alleen als je strikt veganistisch eet, kun je te maken krijgen met een tekort aan vitamine B6.

Test met proefpersonen

Zeven personen hebben voor ons een slaapdagboek bijgehouden. Dit deden ze twee weken voordat ze Premium Sleep Comfort+ van ons kregen en twee weken terwijl ze het middel gebruikten. We vroegen de deelnemers naar hoe goed ze hadden geslapen en hoe energiek zij zich overdag voelden.

Bij de meeste proefpersonen was het verschil tussen de twee verschillende meetperiodes heel klein. Bij zes van de zeven proefpersonen ging de gemiddelde ervaren nachtrust omhoog van 5,5 naar 5,7 uren. Het energiegevoel tijdens de dag steeg van 6,2 naar 6,4 (op een schaal van 1 tot 10). Een proefpersoon had echt baat bij het middel. Zij sliep een uur langer en ging qua energielevel van 5,5 naar 6,8.

premium sleep comfort review
premium sleep comfort review

Er zijn waarschijnlijk twee redenen waarom het slaapmiddel niet zo goed hielp bij de proefpersonen. Als eerste verander je door het nemen van het supplement niets aan andere factoren die je slaapkwaliteit beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld laat op de avond eet of naar een scherm tuurt, dan heeft dit een negatieve invloed op je nachtritme.

Als tweede is het middel toch iets te zwak. Dit heeft onder meer te maken met het ontbreken van een stof als melatonine. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een betere nachtrust. Het kan ook zijn dat het slaapmiddel te zwak is omdat de dosering te laag is. In een van de wetenschappelijke studies kregen een aantal ratten een hogere dosering 5-HTP dan er in een capsule van Premium Sleep Comfort+ zit.

Wat kost Premium Sleep Comfort+

Je kunt een pot Premium Sleep Comfort+ kopen voor €69,95. Naarmate je meer potten koppen, daalt de prijs. Als je zeven potten koopt, betaal je minder dan €40 per pot. Je hebt dan wel voor meer dan een jaar op voorraad.

Voordelen

Geen van de proefpersonen heeft enige vorm van bijwerkingen ervaren tijdens onze test.

Nadelen

Premium Sleep Comfort+ is niet heel erg effectief. Daarnaast is de aanschaf van 1 potje van het slaapmiddel relatief duur. Ook als je meer potten koopt, blijft het product wat aan de dure kant.

Conclusie

Premium Sleep Comfort+ slaagt er niet in om de verwachtingen in te lossen. De effecten waren slechts heel beperkt. De proefpersonen sliepen iets beter en hadden iets meer energie de volgende de dag. Mogelijk komt dit doordat het middel te laag is in de dosering, of omdat er geen melatonine in zit. Premium Sleep Comfort+ is verder iets aan de dure kant.  Je kunt dan ook beter verder kijken naar een van de andere supplementen op het gebied van slaap.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelHoge boetes IGZ voor Pregnyl HCG Afslankmiddellen
Volgend artikelDroog Trainen Academie Review en Ervaringen
premium-sleep-comfortPremium Sleep Comfort+ slaagt er niet in om de verwachtingen in te lossen. De effecten waren slechts heel beperkt. De proefpersonen sliepen iets beter en hadden iets meer energie de volgende de dag. Mogelijk komt dit doordat het middel te laag is in de dosering, of omdat er geen melatonine in zit. Premium Sleep Comfort+ is verder iets aan de dure kant.  Je kunt dan ook beter verder kijken naar een van de andere supplementen op het gebied van slaap.

7 Reacties

 1. Ik wil graag als proefpersoon deelnemen. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets helpt. Ik hoop dat dit product de oplossing is voor mijn slaapproblemen, ben altijd heel moe en val steeds in slaap als ik op de bank zit.

 2. Ik wil graag als proefpersoon deelnemen. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets helpt. Ik hoop dat dit product de oplossing is voor mijn slaapproblemen.
  Groet Lucas

 3. AIk heb een slaapstoornis al 10 jaar als gevolg van een burn out en heb al vanalles geprobeerd. Graag zou ik in aanmerking komen om het produkt uit te proberen.

 4. Beste, sinds 4 jaar lijd ik aan een chronische slaapstoornis heb al van alles geprobeerd niets hielp, daarom zou ik heel graag Premium Sleep Comfort+ uit testen.

  Mvg Karin

 5. Ik zou het heel graag willen proberen. Ik slaap heel licht en daardoor vaak wakker, dus overdag heel moe terwijl ik de hele dag moet werken

 6. Ik zou graag als proefpersoon het gebruik van premium sleep comfort+ willen uitproberen. Enerzijds natuurlijk om er beter van te kunne slapen, maar ook dat het bijdraagt aan gerichtere informatie over de werking.
  Groet Karin

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in