Previtas en Dr. Frank

In korte tijd is het dieet van dr. Frank mede dankzij de enorme aandacht van de Telegraaf uitgegroeid tot een begrip. Toch timmert de inmiddels 53 jarige Twentse internist Frank van Berkum al bijna 5 jaar aan de weg met de Previtas kliniek. Iedereen met overgewicht die gemotiveerd is om af te vallen kan aankloppen bij Previtas. Opvallend is dat Previtas niet het dr. Frank principe (meer eiwitten en minder koolhydraten) volgt. De diëtist van Previtas werken met de drie volgende fasen.

Inhoud van dit artikel

Start-it

Tijdens de start it fase kun je kiezen uit een low fat-dieet (ook wel energiebeperkt dieet genoemd) of low carb-dieet (ook wel koolhydraatbeperkt dieet genoemd). Deze fase is bedoeld om het gewichtsverlies te laten beginnen en in korte tijd relatief veel kilo’s kwijt te raken. Deze fase duurt meestal vier weken. Je brengt in deze fase wekelijks een bezoek aan de Previtas diëtist.

Do-it

Tijdens de do-it fase ga je meer leren over een gezonde voeding en beweging en hoe deze passen in uw dagelijks leefpatroon. Je diëtist berekent uw voedingsbehoefte en op grond daarvan stelt zij een dieet op maat samen. Deze fase duurt meestal acht weken. In deze fase breng je om de week een bezoek aan de diëtist.

Keep-it

In de keep-it fase optimaliseer je je gezonde patronen en probeer je om je gewicht te behouden. Deze fase duurt meestal tien maanden. In deze fase breng je tien keer een bezoek aan de diëtist.

Xenical ®

Daarnaast maakt Previtas gebruik van de vetresorptieremmer Xenical. Deze pil wordt voor een vetrijke maaltijd ingenomen en voorkomt de opname van vetten door de dunne darm. Dit middel werkt het beste in een “low fat-high carb” dieet omdat er kans bestaat bij hoge vetinname op vettige diarree en fecale incontinentie.

wil je meer weten over Previtas van dr. Frank, bezoek dan de Previtas website

1 reactie

  1. Ik ben vorig jaar, nog voor dat dr. frank landelijk bekend werd behandeld bij previtas. Ik ben er bijna 20 kilo afgevallen en het afgelopen jaar op mijn streefgewicht gebleven. Ik weet niet of ze nog steeds dezelfde procedure volgen, maar previtas heeft mij in ieder geval goed geholpen. Heb van Berkum daar trouwens regelmatig gezien. toffe peer!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in