Prijsvraag: Gezonde Recepten van Irene

Een gezond eter in de eerlijke keuken, koken met Irene

Gezond eten willen we allemaal wel, maar hoe weet je nou eigenlijk wat gezond is? Doe mee aan deze prijsvraag en win het boek ‘Koken met Irene

Is gezond eten volgens de schijf van vijf? Of wat fabrikanten ons vertellen? Maar natuurvoedings- specialisten zeggen weer iets heel anders en roepen dat de schijf van vijf verouderd is. Dus wat en wie moet je nou geloven? Voor de consument wordt het wel heel moeilijk want de één zegt: ‘Je moet elke dag melkproducten nemen’ en de ander zegt: ‘Nee dat is ongezond.’ Vroeger riep men: ‘Eet niet meer dan 2 eieren per week’ en nu opeens mag je wel elke dag eieren eten. Hoe zit dat nou eigenlijk? Ook begrippen als genetisch gemanipuleerd, bestraald voedsel of geraffineerde producten zijn woorden van deze tijd. De meeste mensen weten niet wat dat inhoudt, nu ja, het klinkt wel ongezond. Wat ook opvalt, is het aantal mensen met overgewicht. Vóór de jaren ’70 begin jaren ’80 kwam overgewicht bijna niet voor, en nu is de helft van de Nederlanders te dik. En valt het je ook zo op dat steeds meer mensen allergisch zijn geworden?

Een hoop onduidelijkheden. Dat is één ding wat zeker is en waar Irene antwoord op weet.

koken irene

Prijsvraag

Irene geeft 5 boeken weg maar daar moet je wel wat voor doen. Ga naar de website van Irene en bekijk deze eens goed. Omschrijf zoals jij denkt wat voor persoonlijkheid Irene heeft. De 5 die haar het beste kunnen omschrijven ontvangen het boek gratis. Inzendingen kun je rechtstreeks mailen naar Irene. Deelnemen kan tot en met maandag 14 januari 2013.

update: De prijswinnaars zijn bekend, lees dit artikel voor de uitslag en kijk snel of jij het boek ‘koken met Irene‘ hebt gewonnen!

Een gezonde eter voelt zich beter

In haar vorige boek, Een gezonde eter voelt zich beter, dat ze samen met Veronique Hundscheid schreef, geeft ze op veel van deze vragen antwoord maar niet op allemaal en daarom kreeg ze veel verzoeken om een vervolg hierop te schrijven, een meer praktisch boek vol recepten. Dit nieuwe boek van Irene heet: Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene.

Het is een boek waarin ze uitlegt hoe alles in elkaar zit, wat al die begrippen betekenen en waar je op moet letten als je boodschappen doet. Een gemakkelijk te begrijpen boek met informatie die je nodig hebt om meer inzicht te krijgen in een gezonde keuken. Maar het boek biedt nog veel meer want ze vertelt ontzettend veel over de ingrediënten die je gebruikt in gezonde voeding, wat de voedingswaarde ervan is en hoe je er lekkere maaltijden mee kunt koken.

Het leuke van haar boek is dat het geschreven is voor een hele grote groep mensen. Voor de ‘normaal’ etende mensen die wat gezonder willen eten, maar ook voor de echte gezondheidfreaks. Het is een bijzonder en interessant boek voor mensen die zich gewoon willen verdiepen in voeding of die een specifiek dieet volgen vanwege voedselovergevoeligheid. Behalve een enorme hoeveelheid informatie over voeding staan er maar liefs 150 recepten in. Haar eigen recepten en ook recepten van anderen. De recepten zijn aangepast voor elk dieet waarbij gebruik is gemaakt van de speciale allergie-icoontjes van het Zonder Meer Magazine zodat iedereen met of zonder dieet en met of zonder allergie heerlijk gezond kan leren koken.

Supergezond Boek

Hieronder een kleine impressie van wat het boek behelst.

Wat je nog meer kunt verwachten van dit supergezonde boek:

 • Waar je op moet letten als je boodschappen doet.
 • Uitleg over echt gezonde ingrediënten en producten.
 • Heel veel (150) gemakkelijke en gezonde recepten over gebak, brood bakken en broodbeleg.
 • Recepten voor gezonde soepen, kruidenmixen, lunch en avondeten.
 • Maar ook uitleg over hoe je eten bereidt bij de meest voorkomende voedselovergevoeligheden.
 • Wat is genetisch gemanipuleerd en waar moet je op letten?
 • Groenten en fruit: hoe heilzaam zijn ze en hoelang en waar bewaar je ze?
 • Wel of geen vlees eten?
 • Hoe maak je zelf een moestuin?
 • Maak je eigen kruidenthee.
 • De heilzame krachten van kruiden en specerijen.

En nog veel meer vind je in dit kleurige kookhulpboek, de stap naar een gezonde keuken.

Pagina’s: 210
Afmeting: 15 x 23 cm
Uitvoering: Paperback, geïllustreerd in kleur
Verwacht: November 2012
Auteur: Irene

Irene is (auto)kinesiologisch voedingstherapeut en heeft een eigen praktijk. Ze is auteur van de boeken:

1. Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene (2012)
2. Koud? Eet je warm! (2009)
3. Een gezonde eter voelt zich beter (2011)
4. Reset je lichaam, voor een gezonde nieuwe start (2012)

www.persoonlijke-voeding.nl
www.facebook.com/EenGezondeEter

3 Reacties

 1. Heb het aan mijn hart ben al een hele poos gezond bezig maar naar mijn gevoel nog niet genoeg dit lijkt mij een heel interessant boek groetjes sefa

 2. ik weet precies hoe ik u zou omschrijven maar ik kan niet mailen met outlook kan ik uw mail adres krijgen via mijn mail zodat ik toch kan meedoen?
  groeten corrie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in