Princess Hair Review en Ervaringen

Voor veel vrouwen is een mooie haardos een belangrijk onderdeel van hun uiterlijk. Ook bij het ouder worden willen veel vrouwen zo lang mogelijk een mooie, meisjesachtige haardos behouden. Een van de minder bekende middeltjes om het haar te beschermen is een haarmasker. Princess Hair is een van de merken die zo’n haarmasker aanbiedt. Helpt een haarmasker echt om je haren te beschermen?

Princess Hair Testresultaten

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Princess Hair hebben 50 testpersonen dit product gratis voor ons getest. Hier volgt een overzicht van de resultaten.

Er zijn op dit moment geen plaatsen meer beschikbaar

 1. Lees de reacties waarom pannel leden Princess Hair graag wilde testen;
 2. Ze hebben het product gratis ontvangen;
 3. Ze hebben het gebruikt volgens de voorschriften;
 4. Ze hebben een evaluatieformulier ingevuld.

Wil je meer weten over Princess Hair? Bezoek dan de informatie pagina.

Wat is Princess Hair?

Princess Hair is een haarmasker. Een haarmasker kan gebruikt worden om een beschermend laagje om je huid heen aan te brengen. Verschil tussen een haarmasker en een conditioner is dat een haarmasker langer blijft zitten. Een haarmasker blijft gewoonlijk tussen de 3-5 minuten zitten op je hoofdhuid, zodat deze goed kan intrekken. Zowel een haarmasker als een conditioner bevatten stoffen die ervoor zorgen dat de haarschubben zich afsluiten. Hierdoor worden de haren beter beschermd.

Waar de meeste haarmaskers van grote cosmeticamerken eigenlijk alleen maar chemische ingrediënten bevatten, heeft Princess Hair een groot aantal natuurlijke toevoegingen. Belangrijkste toevoegingen zijn kliswortel-, argan-, kaneel-, en kokosolie en vitaminen A en E. Hebben deze toevoegingen zin?

Voor wie is Princess Hair geschikt?

Princess Hair is in principe geschikt voor iedereen. Alleen als je een gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid hebt kan er een reden zijn om Princess Hair links te laten liggen. Overigens is de uitwerking van het haarmasker wel verschillend bij iedereen (zie hiervoor de rest van deze review).

Is Princess Hair effectief?

Princess Hair bevat acht verschillende ingrediënten die je niet vindt in de haarmaskers van grote cosmeticaconcerns. Voordat we naar de resultaten van de praktijktest gaan, kijken we eerst naar de effectiviteit van de verschillende ingrediënten van Princess Hair.

Kliswortelolie

Kliswortel is een plant die van oudsher veel gebruikt wordt in middelen tegen haaruitval. Veel andere producten die specifiek op haaruitval gericht zijn gebruiken. Of het werkt? Er is geen wetenschappelijk bewijs. Als het werkt, dan komt het door het effect dat het middel heeft op de hoofdhuid. Kliswortel heeft namelijk een ontstekingsremmend effect en wordt daarom ook veel gebruikt in traditionele cosmetica (bron).

Arganolie

Aan Arganolie wordt een hydraterende werking op het haar toegekend. Deze werking is niet bewezen, maar arganolie kan wel helpen om het haar te beschermen nadat het geverfd is (bron).

Vitamine A en E

Vitamine E is een krachtige antioxidant. In de enige studie die specifiek gericht is op de invloed van Vitamine E op het haar, namen de proefpersonen vitamine E in. Hieruit bleek dat het haar er een stuk beter uit zag na verloop van tijd (bron). Over vitamine A zijn de meningen verdeeld. De haarfollikels worden geactiveerd door vitamine A, maar er zijn ook aanwijzingen dat vitamine A juist leidt tot haaruitval (bron).

Kokosolie

Er is een onderzoek gedaan naar de effecten van zonnebloemolie, minerale olie en kokosolie op het haar. Kokosolie kan makkelijk doordringen tot de haarzakjes en beschermt het haar op deze manier tegen het verlies van eiwitten (bron).

Kaneelolie

Kaneelolie heeft een positief effect op de huid en werkt tegen schimmelinfecties (bron). Op deze manier kan het helpen om roos te voorkomen.

Test met proefpersonen

Er is maar een manier om Princess Hair goed te testen en dat is door middel van een test met proefpersonen. Tien vrouwen met verschillende haartypen gebruikten Princess Hair een maand lang.

De resultaten uit de test liepen uiteen. Een paar vrouwen met wat dunner haar vonden dat hun haar te dik werd als gevolg van het haarmasker. Het haar werd hierdoor wat slierterig, zeker omdat het niet zo makkelijk is om het haarmasker overal even gelijkmatig aan te brengen. Ook iemand met krullend haar was niet zo tevreden, omdat de krullen wat minder mooi gevormd werden.

Vrouwen met wat droger of wat dikker haar waren juist blij met Princess Hair. Hun haar voelde wat mooier en natuurlijker aan. Het haar glansde mooi en was goed beschermd tegen verdere uitdroging.

Uiteindelijk merkten alle vrouwen wel dat hun haar gezonder was. Er was minder haaruitval en het haar zag er over het algemeen wat beter uit. Ook waren er minder gespleten haarpunten. Deze waren echter niet helemaal verdwenen. Geen van de vrouwen had last van roos, dus deze werking hebben we niet kunnen testen.

Wat kost Princess Hair?

Een verpakking Princess Hair, genoeg voor vier weken, kost €49.

Voordelen

Princess Hair beschermt het haar goed. Het haar ziet er een stuk beter en glanzender uit

Nadelen

Princess Hair is niet geschikt voor ieder haartype. Met name als je wat dunner haar hebt is een haarmasker ‘too much’ en werkt een conditioner beter.

Conclusie

Princess Hair is een haarmasker met veel verschillende toevoegingen die een gunstige werking heeft op sommige haartypen. Heb je van nature wat dunner haar, dan is het wellicht een beetje te veel van het goede. Het enige dat sommige vrouwen weerhoudt om gebruik te blijven maken van Princess Hair is het prijskaartje. Met €49 per verpakking is het een stuk duurder dan haarmaskers van de drogist.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelFresh Fingers Review en Ervaringen
Volgend artikelKetogeen Dieet Review en Ervaringen

401 Reacties

 1. Ik wil graag mee doen met proberen omdat ik erg dun haar heb en veel al geprobeerd heb. Ik hoop dat dit zal helpen al is het maar een klein beetje. Voor mezelf en voor anderen zou dat geweldig zijn

 2. Zelf heb ik weinig en dun haar, kalend op diverse plekken, leeftijd 39. Ook al heel lang last van roos, waardoor ik weinig maskers gebruik tot op de hoofdhuid.
  Ik zou deze graag voor U uittesten en kijken of het ook werkt voor mensen zoals ik.

 3. Hallo
  Ik ben een vrouw van 52 en ik had altijd een bos haar nu mijn haar heel erg dun geworden en vooral aan de voorkant is een beetje kaal waardoor ik me onzeker voel
  Ik wil graag deze product uittesten.

 4. Mijn haar was al zohard uitgevallen na zwangerschap. Was mijn haar aan het kleuren en tegen dat het eraf moest hadden ze water afgesloten dik uur later pas terug water. Had met laatste fles water een beetje eruit gekregen. Maar telkens ik het waste brak er meer en meer af nu blijft er van mijn lange haren bijna niets meer over.

 5. Ik heb de overgang overleeft maar mijn haar niet heb altijd fijn weinig haar gehad door privé omstandig heden veel stress dat merk ik aan mijn haar hoop dat dit werkt Heb wel gelezen dat het voor dun haar te heftig is ben benieuwd gr inge

 6. Na veel narcoses en verschillende medicaties ontzettend veel haaruitval. Eerst een volle bos met krullen en nu lijkt het nergens meer op een staartje maken lukt niet meer omdat het zo dik is als me duim met staartje. Ik ben bij de dermateloog geweest en die konden er verder niets mee. Graag probeer ik dit eens.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in