Pro Ana 20 Dagen Pro No Kcal Dieet

Pro Ana  is een veelbesproken onderwerp, zelfs de politiek bemoeit zich af en toe met Pro Ana. De meeste mensen vergeten echter dat er duizenden mensen dagelijks worstelen met dit onderwerp. Helaas is er maar weinig begrip, laat staan steun voor deze mensen. Wist je bijvoorbeeld dat er een Pro-Ana Dieet bestaat? Op deze pagina kun je een indruk krijgen van Pro-Ana. Wat is jouw mening? Geef hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen. Reageren kan uiteraard anoniem!

Verderop op deze pagina kun je lezen hoe het 20 Dagen Pro No Kcal Dieet precies werkt. Omdat er veel vragen bij onze redactie binnenkomen over dit onderwerp wil ik graag eerst wat meer vertellen over Pro Ana.

Afvallen met Pro Ana

Er zijn natuurlijk effectievere manieren om je gewichtsdoelen te bereiken. Met een Pro Ana aanpak zullen je doelen steeds buiten handbereik blijven. Het gaat hier immers om de manier hoe jij jezelf ziet. Met een goede balans aan motivatie, sport en voeding blijf je makkelijk op een gezond gewicht. Met de juist inzet en denkwijze kom je er zeker.

Zelfhulp en Begeleiding

De kern van een eet- of gewichtsprobleem zit meestal in je denkwijze. Zelfhulp is daarom voor velen het eerste (en belangrijkste) stadium van het herstelproces. Indien de zelfhulp echter niet voldoende verandering en vooruitgang met zich meebrengt, is het noodzakelijk om toch de stap naar de professionele hulpverlening te zetten. Er zijn verschillende vormen en settings waarin dit allemaal kan.

De juiste Motivatie

Met de juiste motivatie kan je alles bereiken. Om anorexia aan te pakken moet je niet alleen bewust zijn dat je een probleem hebt. Je moet vooral zélf goed gemotiveerd zijn.

Dat kan lastig zijn; het is daarom aan te raden om gebruik te maken van motivatiestrategieën, zoals:

  • de voor- en nadelen van anorexia voor jezelf opschrijven,
  • de voor- en nadelen van bijkomen voor jezelf opschrijven,
  • positieve affirmaties opnoemen en opschrijven en
  • leer een voorstelling maken van hoe je leven eruit zal zien bij herstel.

Dit houdt je gemotiveerd vooral aan het begin van de herstelperiode. Dit verloopt in afwisselende fases, zoals ontkenning, twijfel, erkenning en aanvaarding, actie en natuurlijk volhouden.

Haalbare Doelen Vaststellen

Wanneer je gemotiveerd bent om het probleem aan te pakken, kan je goede doelen vaststellen. Bedenk wat het is dat je wilt bereiken. Maak deze doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Let wel dat de opgenomen doelen niet te strikt zijn. Denk aan de kernwoorden: acceptabel en realistisch.

Lichamelijke herstel

De Pro Ana manier van afvallen heeft een sterke en negatieve invloed op je lichaam. Je voelt je misschien sterk en gezond, maar toch sterven jaarlijks 5 tot 15 procent van de anorexia-patiënten aan de gevolgen hiervan. Een andere groep houdt er blijvend letsel aan over.

Door (te veel) beweging te koppelen met te weinig energie en voedingsstoffen pleeg je een aanslag op je lichaam. Je geeft het geen kans om het herstelproces in werking te brengen. De negatieve effecten hiervan zal je snel merken aan prestatieverlies en een verminderd concentratievermogen.

Om gezond te blijven is het noodzakelijk elke dag een half uur te bewegen. Ja, een halfuur is voldoende en je hoeft de sportschool niet eens te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld een half uur wandelen, fietsen, zwemmen of je huis schoonmaken.

Let wel dat je voldoende voeding naar binnenkrijgt en goed rust. Geef je lichaam de kans om te herstellen. Een belangrijk onderdeel van dit herstel is genoeg eten van de juiste voeding. Dus verse groenten, fruit en mager vlees. Deze voedingsitems zullen je lichaam de nodige nutriënten geven om volledig te herstellen.

Geef jezelf de ruimte om te herstellen, zowel emotioneel als lichamelijk. Evalueer regelmatig of je vooruitgang boekt. Als er na drie maanden geen duidelijke verbetering is, moet je beslist professionele hulp inroepen.

PronoKal Methode Bart de Wever

Pro Ana 20 Dagen Pro No Kcal Dieet wordt regelmatig verward met de Pronokal Methode waarmee Bart de Wever meer dan 50 kilo is vermagerd. Het onderstaande dieetschema is erg populair in de Pro Ana Community.

Regels voor het Pro Ana 20 Dagen Dieet

Er zijn een paar eenvoudige  regels bij het Pro Ana Dieet:

1. Als je een dag teveel gegeten hebt (bijvoorbeeld 100 calorieën) trek je die van de volgende dag af.

2. Als je een dag écht teveel hebt gegeten en je het niet van de volgende dag af kan halen, schrap dan één van de 2 ‘Je mag eten wat je wilt’- dagen. Verander dit in ‘200 calorieën’.

3. De dagelijkse calorieën tellen kun je eenvoudig doen met behulp van de calorieën tellijst

Pro Ana 20 Dagen Dieet van dag tot dag

Dag 1. 400 calorieën

– Beweging: 20 sit-ups

Dag 2. 250 calorieën

– Beweging: 20 sit-ups

Dag 3. 500 calorieën

– Beweging: 40 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 20 sit-ups)

Dag 4. 100 calorieën

– Beweging: 40 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 20 sit-ups)

Dag 5. 350 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 25 sit-ups)

Dag 6. 200 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 25 sit-ups)

Dag 7. 350 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (geen pauzes)

Dag 8. Vandaag mag je alles eten

– Beweging: 100 sit-ups of meer (eventueel een pauze van een minuut na 50 sit-ups)

Dag 9. 100 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups of meer

Dag 10. 350 calorieën

– Beweging: 00 sit-ups (eventueel een pauze van een minuut na 50 sit-ups)

Dag 11. 500 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 12. 250 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 13. 300 calorieën

– 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 14. 450 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 15. 200 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 16. Vandaag mag je eten wat je wil

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een halve minuut)

Dag 17. 100 calorieën

– 100 sit-ups (om de 50 een pauze van een halve minuut)

Dag 18. 450 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 19. 250 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 20. 150 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (om de 50 pauze van een halve minuut)

Jouw Mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over het Pro Ana 20 Dagen Dieet? Gaat het te ver? of helpt het je juist? Geef hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

68 Reacties

  1. Ze willen meer de brede visie toepassen in plaats van de beperkte visie. De beperkte visie is eten en gewicht en stel dat je nou bent aangekomen dan is de geest daar nog niet aan toe en dan kan er terug val optreden. Het is wat er achter zit. Het is een overlevingsmechanisme. Heb ook al naar copingsmechanismen gezocht om er mee om te gaan en er zijn ook spellen met emotieregulatie. Er is terugval preventie plan. Niet iedereen is vanzelfsprekend thuis op het gebied van trauma. Het vertrouwen is niet vanzelfsprekend meer. Lichaamsgerichte traumatherapie en somatic experience pesso en sensorimonitoring therapy en schemamodi neurofeedback toneel yoga meditatie en EMRD Polivagaal theorie. men denkt dat het zenuwstelsel eerst tot rust moet komen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in