Pro Ana 20 Dagen Pro No Kcal Dieet

Pro Ana  is een veelbesproken onderwerp, zelfs de politiek bemoeit zich af en toe met Pro Ana. De meeste mensen vergeten echter dat er duizenden mensen dagelijks worstelen met dit onderwerp. Helaas is er maar weinig begrip, laat staan steun voor deze mensen. Wist je bijvoorbeeld dat er een Pro-Ana Dieet bestaat? Op deze pagina kun je een indruk krijgen van Pro-Ana. Wat is jouw mening? Geef hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen. Reageren kan uiteraard anoniem!

Verderop op deze pagina kun je lezen hoe het 20 Dagen Pro No Kcal Dieet precies werkt. Omdat er veel vragen bij onze redactie binnenkomen over dit onderwerp wil ik graag eerst wat meer vertellen over Pro Ana.

Afvallen met Pro Ana

Er zijn natuurlijk effectievere manieren om je gewichtsdoelen te bereiken. Met een Pro Ana aanpak zullen je doelen steeds buiten handbereik blijven. Het gaat hier immers om de manier hoe jij jezelf ziet. Met een goede balans aan motivatie, sport en voeding blijf je makkelijk op een gezond gewicht. Met de juist inzet en denkwijze kom je er zeker.

Zelfhulp en Begeleiding

De kern van een eet- of gewichtsprobleem zit meestal in je denkwijze. Zelfhulp is daarom voor velen het eerste (en belangrijkste) stadium van het herstelproces. Indien de zelfhulp echter niet voldoende verandering en vooruitgang met zich meebrengt, is het noodzakelijk om toch de stap naar de professionele hulpverlening te zetten. Er zijn verschillende vormen en settings waarin dit allemaal kan.

De juiste Motivatie

Met de juiste motivatie kan je alles bereiken. Om anorexia aan te pakken moet je niet alleen bewust zijn dat je een probleem hebt. Je moet vooral zélf goed gemotiveerd zijn.

Dat kan lastig zijn; het is daarom aan te raden om gebruik te maken van motivatiestrategieën, zoals:

 • de voor- en nadelen van anorexia voor jezelf opschrijven,
 • de voor- en nadelen van bijkomen voor jezelf opschrijven,
 • positieve affirmaties opnoemen en opschrijven en
 • leer een voorstelling maken van hoe je leven eruit zal zien bij herstel.

Dit houdt je gemotiveerd vooral aan het begin van de herstelperiode. Dit verloopt in afwisselende fases, zoals ontkenning, twijfel, erkenning en aanvaarding, actie en natuurlijk volhouden.

Haalbare Doelen Vaststellen

Wanneer je gemotiveerd bent om het probleem aan te pakken, kan je goede doelen vaststellen. Bedenk wat het is dat je wilt bereiken. Maak deze doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Let wel dat de opgenomen doelen niet te strikt zijn. Denk aan de kernwoorden: acceptabel en realistisch.

Lichamelijke herstel

De Pro Ana manier van afvallen heeft een sterke en negatieve invloed op je lichaam. Je voelt je misschien sterk en gezond, maar toch sterven jaarlijks 5 tot 15 procent van de anorexia-patiënten aan de gevolgen hiervan. Een andere groep houdt er blijvend letsel aan over.

Door (te veel) beweging te koppelen met te weinig energie en voedingsstoffen pleeg je een aanslag op je lichaam. Je geeft het geen kans om het herstelproces in werking te brengen. De negatieve effecten hiervan zal je snel merken aan prestatieverlies en een verminderd concentratievermogen.

Om gezond te blijven is het noodzakelijk elke dag een half uur te bewegen. Ja, een halfuur is voldoende en je hoeft de sportschool niet eens te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld een half uur wandelen, fietsen, zwemmen of je huis schoonmaken.

Let wel dat je voldoende voeding naar binnenkrijgt en goed rust. Geef je lichaam de kans om te herstellen. Een belangrijk onderdeel van dit herstel is genoeg eten van de juiste voeding. Dus verse groenten, fruit en mager vlees. Deze voedingsitems zullen je lichaam de nodige nutriënten geven om volledig te herstellen.

Geef jezelf de ruimte om te herstellen, zowel emotioneel als lichamelijk. Evalueer regelmatig of je vooruitgang boekt. Als er na drie maanden geen duidelijke verbetering is, moet je beslist professionele hulp inroepen.

PronoKal Methode Bart de Wever

Pro Ana 20 Dagen Pro No Kcal Dieet wordt regelmatig verward met de Pronokal Methode waarmee Bart de Wever meer dan 50 kilo is vermagerd. Het onderstaande dieetschema is erg populair in de Pro Ana Community.

Regels voor het Pro Ana 20 Dagen Dieet

Er zijn een paar eenvoudige  regels bij het Pro Ana Dieet:

1. Als je een dag teveel gegeten hebt (bijvoorbeeld 100 calorieën) trek je die van de volgende dag af.

2. Als je een dag écht teveel hebt gegeten en je het niet van de volgende dag af kan halen, schrap dan één van de 2 ‘Je mag eten wat je wilt’- dagen. Verander dit in ‘200 calorieën’.

3. De dagelijkse calorieën tellen kun je eenvoudig doen met behulp van de calorieën tellijst

Pro Ana 20 Dagen Dieet van dag tot dag

Dag 1. 400 calorieën

– Beweging: 20 sit-ups

Dag 2. 250 calorieën

– Beweging: 20 sit-ups

Dag 3. 500 calorieën

– Beweging: 40 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 20 sit-ups)

Dag 4. 100 calorieën

– Beweging: 40 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 20 sit-ups)

Dag 5. 350 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 25 sit-ups)

Dag 6. 200 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (eventueel een pauze van 1 minuut na 25 sit-ups)

Dag 7. 350 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups (geen pauzes)

Dag 8. Vandaag mag je alles eten

– Beweging: 100 sit-ups of meer (eventueel een pauze van een minuut na 50 sit-ups)

Dag 9. 100 calorieën

– Beweging: 50 sit-ups of meer

Dag 10. 350 calorieën

– Beweging: 00 sit-ups (eventueel een pauze van een minuut na 50 sit-ups)

Dag 11. 500 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 12. 250 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 13. 300 calorieën

– 100 sit-ups (geen pauze, lukt dit niet dan een pauze van een 30sec. na 50 sit-ups)

Dag 14. 450 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 15. 200 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 16. Vandaag mag je eten wat je wil

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een halve minuut)

Dag 17. 100 calorieën

– 100 sit-ups (om de 50 een pauze van een halve minuut)

Dag 18. 450 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 19. 250 calorieën

– Beweging: 150 sit-ups (om de 50 een pauze van een minuut)

Dag 20. 150 calorieën

– Beweging: 100 sit-ups (om de 50 pauze van een halve minuut)

Jouw Mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over het Pro Ana 20 Dagen Dieet? Gaat het te ver? of helpt het je juist? Geef hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

68 Reacties

 1. Die appel azijn capsules durf ik nog wel aan en groene thee maar die bisacodyl daar krijg je erge krampen van zoals Dulcolax en Nourilax van vroeger en Sennacol. Nourilax en Sennacol is niet meer te koop maar Dulcolax nog wel. en dan kun je beter metamucil nemen of fruit met schil. Wat is het wat dat je zo moet overleven in een competatieve hatelijke wereld waar je meer lijkt te geven dan dat je wat krijgt. Zo”n Wim Hof bad met koud water of in zo”n koude kamer is ongezellig maar het schijnt een positief effect te hebben op de bloedsomloop. Sommige mensen zeggen eerlijk duurt het langst maar daar geloof ik niet meer in. Er zijn mensen die levenslang oneerlijke dingen doen en als je er werk en gewag van maakt gaan ze je vervolgen nadat wat zij hebben misdaan. Men wil geen ruchtbaarheid geven aan hun vuile zaakjes.

 2. Toen ik nog 35 kilo woog kon ik nog vrij veel en was ik nog wel vrij actief. Nu niet meer. Ik heb jaren op dit gewicht gezeten. Langzamerhand werd het gewicht wat hoger maar met m”n 48 ste woog ik nog steeds 37 kilo. Toen ik 50 was woog ik 40 kilo en ik denk dat het door mijn metabolisme komt op oudere leeftijd en ik ben nu 61 en kom op een gewicht wat ik nog nooit van mijn leven heb gewogen namelijk 50 kilo. Al mijn tiener kleding past mij niet meer. Ze zeggen dat mensen met een laag gewicht rustelozer zijn en soms iet wat angstig. Dat rusteloze zoeken. Veel beweeg ik niet maar heb niet lager gewogen dan 35 kilo en daar bleef het wat op steken. Ik pas xxxs niet meer en ook xxs niet meer en misschien met moeite xs of s past mij nog wel. Je bent zo”n laag gewicht gewend. Je omgeven met drukke rusteloze mensen maar dat trek ik niet meer op deze leeftijd. Het honger en verzadigingsmechanisme is verstoord geraakt waardoor je gewend raakt aan een bepaalde hoeveelheid. Als je niet zo veel gewend bent gaat het moeizamer om zo maar een broodje te eten. Bij de meesten gaat dat vanzelf. Ze hebben honger en eten en eten het met een bepaalde snelheid op en dat gaat niet traag. Ik heb ook nog nooit een relatie gehad. Volgens mij val je door de spanningen die zo”n relatie met zich meebrengt af. Ik wordt in bepaalde gemeenschappen geweigerd van toegang en zo ook op bepaalde fora wordt ik niet meer toegelaten. Ik weet te veel. Sommige mensen willen hun oneerlijkheid en vuile zaakjes verbergen door je te intimideren en te bedreigen Ze willen beter van je worden en als je hun op de waarheid betrapt van gemeen vuil gedrag noemen ze dat kwetsen terwijl zij dat eerder eerst doen. Als ze niet beter van je kunnen worden hoeven ze je niet meer en vaak draaien ze de rollen om. Ik ben nu al zilvergrijs, en ben een anorexia oma. Het maakt me niet uit dat niemand me wil of hoe anderen vinden dat ik er uit zie. Ik gebruik bijna geen make up meer. Anderen willen je raken waar het zeer doet en daar hebben sommigen een bepaalde antenne voor op wat en op wie men dat kan doen. Het zijn energievampiers en zielendieven die leven op negatieve emoties van anderen. Als het je niets doet dan hebben ze er niets aan. . . .

 3. Wat ontzettende zonde dat jullie hier een voorbeeld plaatsen van een Pro Ana dieet.
  Dat je uitleg geeft wat het is: Prima maar ook een daadwerkelijk dieet plaatsen! Dat begrijp ik niet..Snap je niet dat mensen hier juist naar op zoek gaan en dit gaan volgen? Anorexia is een afschuwelijke ziekte. Niets zou dat moeten stimuleren x

 4. 9 januari 2019 ben ik begonnen met het pro-ana 50 dagen dieet.
  Begin gewicht was 62,6 bij een lengte van 1.67, veeeel te zwaar.
  Ik doe pro.an maar ik gebruik geen laxeermiddalen etc, wel neem ik iedere dag zemelen door mijn eiwitshake.
  Ik weet waar ik mee bezig ben en dat is afvallen tot 53 kg daarna verhoog ik het 50 dagen dieet met iedere dag 100 kcal weer 50 dagen erbij. Daarna weer 100 erbij en weer en weer.
  Ik was vanmorgen 59,9 yes.
  Ik wil dit.

 5. Wow ik heb het net gelezen, eb ik ga het doen, ik wil 10 kg afvallen, ik heb al zoveel geprobeert ik heb me gisteren volgesschrokt met granen, muesli met chocolade, 2 cola’s zero
  Waarom: ik was naar de fitness gegaan , na onderhoud van mijn appartement, na 20 min ongeveer op de loopband , had ik er genoeg van, ben kwaad naar huis gefietst ik heb niemand die me kan helpen

 6. Ik vind het vreemd want om toegelaten te worden tot een behandeling van Human concern moet je 18 jaar zijn terwijl er op de site van pro ana bezoekers komen die 13 of 14 jaar zijn. Dan hebben ze wel een waarschuwingsbericht voordat ze die site bezoeken, maar mogen daar niet toegelaten worden om een behandeling te volgen bij Human concern omdat ze nog te jong zijn daar in behandeling te gaan. Het is voor mensen jongeren vanaf 18 jaar. . Er komen ook steeds mee jongens en mannen die meedoen. Zo woog een model ooit beneden de veertig kilo. Hij zag er helemaal niet mooi meer uit toen hij zo licht woog terwijl hij er in het begin van zijn carriere er heel mooi uit zag. De kleding stond “m niet meer. Ik kan het me niet voorstellen dat iemand die er eerst zo mooi uitzag dit wil. Het blijft onbegrijpelijk. Dat je krachten afnemen en minder lange afstanden kunt afleggen dat zou je toch niet willen? Wie wil er nu ziek zijn. Misschien hebben ze er op den duur geen controle meer over. Maar om in behandeling bij Human concern te komen moet je 18 jaar zijn staat er op hun site. De deelnemers van die site kunnen daar niet aan deelnemen omdat zij te jong zijn. Men kon eens van gedachten veranderen. Sommigen behandelingen zijn aan leeftijd gebonden. Je kunt iemand ook niet in het kwaad voort sterken.

 7. Ik vind het ongenuanceerd om de pro ana sites te verbieden. Dat zijn conservatieve oubollige angsthazen die dat doen. Toen Twiggy in de mode was maakte men er ook geen probleem van en waarom dan nu wel. Iedereen deed Twiggy na toen deden ze ook aan de slanke lijn omdat ze er zo uit we wilden zien als Twiggy. Dit cultuurverschijnsel was toen geen probleem maar nu in eens wel . Nu er zo veel publiciteit over dit onderwerp is zie mensen het in eens verbieden. Ze weten ook wel wat zij doen. Er wordt gewoon een ketterjacht op gemaakt. Het zijn oubollige kleurloze stoffige theemutsen die pro ana sites verbieden. Vroeger was popart in de mode en nu heroinechiclook en wie weet komt er straks weer iets anders. We zullen zien. Cultuurverschijnselen kun je niet verbieden. In kunst kun je niets verbieden want het gaat om vrije expressie.

 8. Het mag maar dan niet met laxeermiddelengebruik en dat adviseren ze wel te doen bij mensen die die site bezoeken en dat is nogal extreem. Vooral als je al niet zwaar weegt en het niet hoeft te gebruiken omdat je obstipatie hebt maar omdat je je eten zo snel mogelijk weer kwijt wilt. En dat terwijl ze al niet zwaar wegen. Hun realiteitsbeleving is verstoord volgens mij als je dan nog als te dik voelt of je zelf zo ziet. Het getuigt van weinig realiteitsheidszin. Er is ooit eens een tijd geweest dat de skinnylook, en de heroine look een modeverschijnsel was. Denk maar aan het zestiger jaren model Twiggy. Het begint ongezond te worden als ze elkaar aanmoedigen het eten er daarna uit te braken om maar zo weinig te mogelijk te wegen. Ze zeggen dat het een leefstijl is en dat je hun in hun waarde moet laten. geen tweedracht. Geen junkfood en snacks en ongezond eten en meer bewegen dat is voor iedereen goed zeggen ze. Daar bij moet je het eten niet opdringen omdat dit tegen het instinct is. Pro ana is hun baken en hun boei waar ze zich aan vast kunnen klampen als zij af willen vallen maar ik vraag mij af of dit echt nodig is of dat het hun verbeelding is. Als je een maat xxs 32 hebt en je je dan nog als te dik ziet en nog meer wil afvallen door laxeermiddelen gebruik of over te geven en beweging nemen en zo weinig mogelijk eten. Straks houden ze er nog restverschijnelen aan over zoals dat je telkens meer laxeerpillen moet nemen om het zelfde effect te krijgen, en op den duur werken ze niet meer. je hart wordt kleiner en krijgt koude blauwe handen en krampen van de laxeermiddelen. Ze raden ook nog aan om naar de sauna te gaan om meer vocht te verliezen. Je kunt wel duizelig worden door een te lage bloeddruk. Wat een eenzaam en ongelukkig leven. En dit terwijl ze gezond zijn geboren en dan hun gezichtsvermogen verliezen door een veel te laag gewicht, en dat er zelfs wedstrijden worden gehouden. Er zijn mensen die niet meer kunnen stoppen. Zij willen wel maar kunnen niet of niet meer terug omdat zij te ver zijn gegaan. Het beschadigt je lichaam. Het maakt meer kapot dan je lief is.

 9. Hey, ik doe al een tijdje mee, maar het wilt niet echt lukken :(. Ik hoop dat het met deze 20 dagen plan wel lukt. Ik ben bang om Pillen te halen, zo wie zo ben ik nog iets te jong. Heeft iemand tips hoe ik kan vol houden en te zorgen dat me ouders nergens achter komen.

  • Je kunt het best gewoon gezond eten. Met een dieet als dit ontregel je volledig het metabolisme en zal je lichaam allerlei klachten gaan geven. Je krijgt haaruitval, je concentratie gaat weg, je organen krijgen tekorten en worden ziek. Je tanden gaan los zitten en herstellen niet meer. Dit soort dieten mogen niet gevolgd worden, niet als je ouder bent en niet als je jong bent. Zeker niet als je ook nog moet groeien en op school zit dan is het levensgevaarlijk. Als je jezelf niet goed vindt zoals je bent dan is het juist belangrijk om daar met je ouders over te praten. Als je dit heel moeilijk vindt dan maak je een afspraak bij de huisarts. Ga nooit, maar dan ook nooit in op iets wat pro-ana heet !!!!!!!!!!

 10. Ik heb dit dieet zelf een paar keer gedaan. Eerste keer toen ik eigenlijk pas net met ana bezig was, 14 kilo eraf, tweede keer was ik al bijna op Mn laagste gewicht. Ben ik van de 43 naar de 38 gegaan en de laatste keer was ik eerst 52 en ging ik maar 44. Ik begon heel zwaar omdat ik heel veel aangekomen was door behandeling voor mn eetstoornis, maar dat hielp toch niets emotioneel gezien.

  • Hey, ik zou dit ook willen, ik drink liters water, tss de 3 en 4 liter per dag, maximum 2 tassen kommen koffie e, 2 x cola zero
   Ik zit in de knoop met mijn eetgedrag
   Ik zoek een mede vriendin!
   Grtjes Inge

 11. Allereerst, voor alle losers onder ons, die ons losers noemen omdat we af willen vallen, kijken alleen naar het uiterlijk vertoon blbablablabla!! Het is wel duidelijk dat je dan poep praat en niet weet waar je het over hebt.
  Het is echt niet makkelijk met een eetstoornis en vaak gaat het bij een eetstoornis niet eens over het uiterlijk maar zit het veel dieper.
  Als het alleen over uiterlijk zou gaan, dan zouden we een doel kunnen stellen en kunnen stoppen met afvallen op het moment dat we dit doel bereikt hebben. Nou ik kan jullie vertellen dat dit doel nooit bereikt is want het is nooit goed.

  Ik heb anorexia en ben kei hard aan het knokken om dat monster te overwinnen. Het leven zou zoveel mooier kunnen zijn zonder ana!!!

 12. Beste iedereen, weet dat ieder mens 1000 calorien nodig heeft om jullie hersenen te laten functioneren. Zonder voedsel om jouw lichaam letterlijk te voeden breek je vanbinnen af. Geen emoties, gevoel en inschattingsvermogen. Daarnaast verlies je de mogelijkheid om kinderen te krijgen en sterf je uiteindelijk een jonge dood. En bovenal de kans op geluk. Kan je dit niet opgeven als levensstijl zorg dan dat je dat aangeeft bij de mensen om je heen. Die weten meer dan de personen die dit dieet denken voor te kunnen schrijven. Mooi slank en gezond oud worden is absoluut mogelijk,maar niet op deze manier.

 13. Ik vind pro ana wel een goeie site maar ook niet zo goed ik vind dat pro ana sites stoppen en wrm want der sterven veel mensen dr van en dat vind ik niet leuk en ik vind het erg wat de mensen vinden van hun ijgen dik lelijk enz iedereen is mooi niemand is perfecter dan een ander en als je tog zo nodig wilt vermageren ga dan naar goeie sites dat je tog wel een beetje vermaagert bent dus ga niet van 41 vermageren naar 31 kilo je kunt ook gwn tot 38 vermageren en eigelijk vind ik 41 al weinig genoeg ik snap daar veel aan vinden en mensen die dik worden noemen trek je daar niets van aan want je bent niet dik er bestaan mensen die velen dikker zyn dan jou je bent nooit de dikste kyk naar de mensen die zo dun dat je hun boten zy willen liever dik zijn dan dun en mensen die DENKEN dat ze dik zyn willen dun worden maar vergeet niet dat dit leven maar een test daar bdl ik niet mee dat je dikker moet worden nee daar bdl ik mee vermager ofwel een beetje drmee bdl ik zon 4 kilos ofzo dat is al gng vervang snoep bv in fruit en in plaats van te zitten sta dan recht vervang cola bv in water en je zult zien dat je van zelf vermaagert maar je mag wel soms snoep eten maar gwn niet te veel er zyn zelfs somigen mensen die een zak snoep van de winkel en in 1 dag op eten dat is dus niet goed pak er zon 3 in een dag en vualah

 14. Heey

  Ik wil heel graag afvallen heb nu een vriend van 3 weken. En volgens mij vind hij me nog al dik. Ik wil heel graag voor hem afvallen heeft iemand tips?

  • Het gaat om jou en als jij denkt dat hij je te dik vindt dan is het niet de juiste vriend. daarnaast vul jij het voor hem in. Hij denkt er waarschijnlijk heel anders over.

 15. Hallo
  ik ben ook pro ana met extreem anorexia , ik ben jongen 181 en 64kg
  ik schaam me ervoor pffff ik wil graag 50 hebben of minimum 55 ik doe me best , ik overgeef altijd na elke maaltyd , alle jha , maaltijd .. soort van :=D als sla maaltyd is voor je hele dag :d :d … en pffff ik ga ervoor ik heb fucking veeeeeeeel honger maja ;(( sms me .. altjd welcome ..

 16. Ik weet niet hoe het opeens zo snel is veranderd. Vanmorgen stond ik onder de douche en ik realiseerde me dat ik echt te mager begon te worden. Het is ook gewoon niet meer normaal. mijn heupbotten staken duidelijk meer uit dan ooit. Ik moest een oplossing vinden en daarom heb ik, hoe erg ik het ook vind, met mezelf afgesproken nooit meer een pro ana site te bezoeken en gewoon gezond te gaan eten. dagen achter elkaar vasten, constant ziek zijn, eruit zien als een wandelend lijk is er voor mij niet meer bij. het belangrijkste is gewoon dat je gezond en gelukkig bent. toen ik nog een ana was had ik nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar pro ana sites zijn verschrikkelijk, die meiden hebben geen idee wat ze aan het doen zijn. En als je echt een ongezond BMI hebt, probeer dan op een gezonde manier af te vallen. Twee jaar hardcore anorexia achter gelaten in een kwartiertje douchen :) de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

  • Hilde wees ontzettend trots op jezelf !!! Door dit achter je te laten ga je nu een goed en fijn leven tegemoet en idd bezoek die sites nooit meer!

 17. Lieve ana & mia ` s ♡

  Ik weeg nu 78 kg , ben 1.60 m , heb een BMI vn ongeveer 30.
  Door mijn opname be ik in overgewicht gegaan , nu mijn vraag,
  Als ik in 1 maand enkel water drinkt , en enkel soms eens een wortel ofso eet ,
  Hoeveel kan ik dan afvallen in 1 maand? En iemand tips tege n draaingen ?
  Stay strong , ana X

  • als je dat doet denk ik 10 of 20 kilo ruim geschat maar dan moet je ook nog wel heel wat sporten

 18. hier wordt ik echt kotsmisselijk van. ik lijd zelf aan anorexia en ik worstel hartstikke hard om beter te worden. je bent echt een achterlijke idioot als je tips gaat geven aan andere meiden om een eetstoornis te ontwikkelen. want ja, zodra je eenmaal zo hard gaat afvallen, raak je verslaafd en is de weg om weer gezond te worden ontzettend zwaar. willen jullie echt je leven weggooien?

  • @violindustrial ; als je het niet aankunt wat doe je dan op deze site ? Zij blij datj al zover bent gekomen , je zouje moeten sch1men om ana zo te bedriegen , ik hoop dat ana je zwaar straft en dat je 100kg weegt .

 19. Doe dit ; eet een kom magere yoghurt met cruesli in de ochtend, een mandarijn en eventueel beschuit in de middag en een salade met een gekookt eitje of iets dergelijks. In de avond. Veel beter dan, dit, vrijwel vetvrij en gezond!

 20. ok dit ga ik zeker proberen en ik begin morgen ( vandaag kanniet….. maar ik heb wel een probleem ik probeer elke dag onder de 600 kcal per dag te eten en het lukt de hele dag goed maar s avonds heb ik een probleem met mezelf inhouden dus kan iemand me helpen met dat gwvreet snacht

  • probeer louw water te drinken je krijgt daar een heel vol gevoel van of tel tot honderd en bedenk dan of je het wel echt wilt eten je ook als je heel veel honger hebt eerst heel veel drinken en dan eten en dan weer uitkotsen of ga iets anders doen iets waar je totaal niet denkt aan eten deze dingen helpen mij altijd

 21. Mo hallo zeg, wa voor viekante zever is me da dieet??? 100 Kcal? wa is da, twee sinaasappels of mandarijnen? Wie houdt da nu in godsnaam vol? je valt miss tien kilo af door uithongering… En daarna?? vraagt niemand zich dat dan af? of ga je dan heel je leven 100 to 500 kcal per dag eten? Zoja welkom tot de wereld van eetstoornissen ( en behalve als je een one second of fame wil, ga e daar nie verder mee raken dan vitaya of je doodskist ) , Zoneen bereidt zich dan maar voor op een jojo effect, want als je da “dieet” stil zal leggen komen ze er enorm rap meer bij… En at met de sit ups??? Willen we een buik als rambo en de rest van het lijf laten zwabberen? Ik hoop ten zeerste da nie te veel mensen hierin gaan trappen ze… Dit is echt ongezond en niet aanvaardbaar… Als er dan echt mensen zijn die de nood hebben van eruit te zien als een lolly of GI Jane, wel dan lukt da ook op een andere manier ze… Ik woog vroeger 68 kilo, en ben (langzaam), met veel sporten ( en neen sit ups is geen sport) en “gezonde” voeding ( wa wel a meer is dan 2 kiwi’s ofzo) bijna 20kilo kwijt, en jaja dat behoud ik ondertussen al 7 jaar, gewoon door een gezond voedings en bewegingspatroon, dus kies zelf ze of je volledig wil crashen en ofel op psychiatrie terecht komen of nog dikker dan daarvoor… Of als je het op een normale manier il aanpakken en geoon gezonde geoonten aannemen voor de rest van je leven… Want sorr, dieeten is een fabel, als je echt slank wil blijven, eet dan gezond en beweeg voor de rest van je leven, a zou je in 20dagen gaan kwijtspelen at je in maanden/jaren van sneukelen aan vet aaneengegeten hebt… Hopelijk zijn er ook nog mensen met iets at verstand in hun hoofd, want sorry zever als dit hierboven zal men zich toch alleen beklagen…

 22. @Dark Rose Ana:
  Voor het afvallen (of aankomen) maakt het niet uit of je de kcal uit bijvoorbeeld eiwitten haalt of uit vet. Kcal is kcal. Dit verzin ik niet zelf, maar heb ik van mijn diëtiste (die in eetstoornissen is gespecialiseerd). Het maakt dus geen verschil of je 1200 aantal kcal aan fruit eet of 1200 kcal aan chocola, je gewicht wordt er even sterk door beïnvloed. Het enige verschil is dat je met vette producten sneller aan het aantal kcal zit dan wanneer je magere en suikervrije dingen eet.

 23. hoeveel je hiermee afvalt zal afhangen vanjezelf.
  aantal factoren:
  hoeveel sport je erbij?
  hoeveel weeg je nu?
  wat je eet? ( misschien weinig kcal, maar wel veel vet )

  xx

 24. Ik ben vorige week begonnen en het weekend was lastig! Afgelopen maandag weer een goede start gemaakt.

  Gemiddeld zit ik op 300 kcal per dag. Qua sporten ben ik gestart met hardlopen.

  Ik heb nog een lange weg te gaan maar het zal me lukken!

  • Someone would like to talk to me on whatsapp… i need help.. and someone who know how life with anorexia is… my phone is …

  • nee het gaat niet lukken als je deze manier gebruikt. ik hoop dat je snel tot inzicht komt en als je wil afvallen dat op een normale en gezonde manier gaat doen.

 25. Tsja, ik vind de beweging eigenlijk best wel weinig ;x
  Want ik sport iedere dag 2/3 uur ofsow, ik ga het dieet eens uitproberen hopelijk lukt het me ! En ik zou geen sit-ups doen, daar krijg je buikspieren van en dat is lelijk..

  -xoxo-

 26. Snap idd niet het comentaar van mensen als wij willen afvallen laat het dan zo.
  Goeie tip vin ik zelf als ontbijt een yoghurt bijv. Total 0% en smiddags een mandarijn of appel en s,avonds en soep en verder niet snoepen of andere tussendoortjes. Doe dit 2 weken en je zult versteld staan
  Groetjes een ana fan

 27. Ik vind het schandalig en levensgevaarlijk dat jullie dit soort dingen gaan publiceren. Aan de reacties hier kun je wel zien dat meisjes met anorexia dit als handige tips gaan zien en dit enge dieet gaan volgen. Schaam jullie!

 28. @Pro-Ana In een pro-ana dieet hoort niet persé ook vasten… Al is dit wel het enige dieet wat het niet heeft… Ik zou zelf de “alles eten” dagen wel weglaten, en dan bijvoorbeeld 250 kcal doen, en dan bij de 100 kcal dagen er 150 van maken, zodat ik bijvoorbeeld mee kan avondeten :)

 29. woow iedereen lukt t maar ik kan het gewoon niet.. heeft iemand een tip wat ik allemaal moet eten voor dag 1 enzo.. zeg t wel !

 30. wat moet je dan etenelke dag?
  mag dus ook een broodje pindakaas zijn?
  en als je alles mag eten op 2 dagen mag je dan ook patat en zo?

 31. Natuurlijk vallen jullie hiermee af. Jullie verliezen hiermee: spieren, vocht, enzymen, vitaminen, mineralen, organische functies, jullie haar, maandstonden… alles behalve vet!

  Ik snap zelfs niet dat deze site dit hier publiceert! Ik schaam me in jullie plaats!

  • Ach prima als ze zichzelf doodhongeren! Is de planeet weer een stel dombo’s armer die denken dat het leven alleen maar draait om uiterlijk vertoon. Ik vraag me af wat hun bezielt. Aandacht van mannen? Die rennen hard weg voor een skelet met vel! Fotomodel? Nou gaat lastig zonder vormen van je lijf! Een gelukkig leven? Nee, niks dan frustratie, jaloezie, ziek zijn, schaamte, spijt en geobsedeerd door eten, etc, etc. Er knap uit willen zien? Wordt lastig met een grauwe teint, wallen uitstekende botten, mondgeur, en luciferstokjes onder een kindermaat rokje of een drollenvanger van een broek. Eigenwaarde? Volgens mij begint dat met tevredenheid. En dat is toch ver te zoeken! Mijn advies? Ga hulp halen en verbied al deze onzin!

 32. Halo ,

  Ik ben pro-ana ik ben deze week 4 kilo afgevallen.. Alleen in dit dieet staan geen dagen voor vasten en dat moet ook in een pro-ana dieet;) dus … En je kunt ipv sit ups beter stukken lopen en rennen , want pro-ana’s willen geen spieren die je met sit ups wel krijgt.

  xxx

 33. Dit heb ik 1x voor de vakantie geprobeerd toen kwam ik tot 3/4 en verloor ik zo’n 6 kilo. Nu probeer ik het nog een keer helemaal. Haha hopelijk gaat het lukken !

 34. probeer het bio hcg dieet 500 cal. per dag zonder extreme honger en ik val een half tot een kilo per dag af ideaal….mag alleen geen koolhydraten suiker en teveel zout en kruiden en het word ook nog eens vergoed voor 80% door het ziekenfonds

 35. hee,

  ik ga dit nu nogh niet proberen, want ga vandaag weg,, xd
  maar als ik trug kom, ga ik het zkerr proberen,!! yeaah ;p
  Khoop zo dat het gaat helpenn !! =D

  NOu, byee Xx

 36. Ik ga het zeker proberen. Alleen omg 100 calorieen dat is een boterham met pindakaas en verder helemaal niks. Achja dan maar de crakers uit de kast halen.

  • hey ,
   ik bn yazz en wil je zeggen da ik een pro-anna ben !
   ik wilde vragen heb je dat volgehouden ! en was het moeilijk en hoeveel kilo bn je verloren ? en heb je tips miss voor mij !
   i love you what you did !!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in